De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

  1. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    "Rejected quota places will be reallocated according to the ranking order in
    the reserve list of quota places, but with priority for ISU Members that
    have not yet been allocated a quota place."

    België als ISU member heeft al een quota place bij de mannen, onduidelijk, maar ik denk dat ze helaas niet in aanmerking komt door Swings...
    al is die ranking order wel per geslacht natuurlijk
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    When 32 quota places thus have been allocated, a reserve list of 6 quota places will be established based on the further special points ranking. The reserve list will be applied for reallocation of rejected quota places, with preference for ISU Members that have not yet been allocated a quota place.

    Het gaat zo te lezen toch duidelijk om de lijst per geslacht (anders had men wel gesproken over 64 en 12 plaatsen). Voor Van Megen staat ook nog een Canadese. Ofwel zeggen er dan nog veel meer af (China en Korea?), ofwel gaat Van Megen slechts mee als reserve.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Is het geld op in Duitsland? Ze gaan ook al met een mini afvaardiging naar het WK Sprint (alleen N. Ihle, Schwarz en Hesse). Duitsland was in het verleden een land dat vrijwel altijd gebruik maakte van haar startquota.
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    mja... ik vind het vreemd dat ze dan niet gewoon als eerste reserve staat aangeduid in de lijst, en ik meen me een gevalletje te herinneren in het verleden waar het wel degelijk geslachtsonafhankelijk was, maar dat was misschien gedroomd, of ging om een ander soort toernooi.
    Anyway, zou enkel maar fijn zijn als ze zo toch mee mag.
  5. seppe

    seppe Active Member

    Meen me dat ook te herinneren van de geslachtsonafhankelijkheid, wellicht helaas dezelfde herinnering :-( Geen idee of Jelena Peeters nu ook nog zou afreizen, ze heeft alleszins niet meegedaan aan de testwedstrijden afgelopen weekend. Te bedenken dat het verschil met Van Megen minder dan 0.1 was, verdikke toch!
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    aha @seppe , ik denk dat ik weet waar onze verwarring vandaan komt, zie openingspagina van deze topic, een reactie van @Edwin over het WK Afstanden:

    " *Rule 208, 2f: If an ISU Member has no qualified Skater for the Championships, but has entered one or more Skaters placed on some reserve list(s), the highest ranked such skater (one Lady or one Man) will be allowed to start in the distance concerned, in replacement of the otherwise last qualified Skater (considering also replacements according to subparagraph e) above); "

    @Mjøsaman daar zeggen ze het idd wel zeer expliciet (al komt het B en U van mij), mes excuses voor de verwarring
  7. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Frida van Megen is naar Calgary fgereisd om mee te gaan doen. Het lijkt me dat de Noorse bond haar er niet zomaar heen stuurt, daar hebben ze het geld niet voor. Dus ik denk dat ze wel officïeel bericht van de ISU hebben gekregen dat ze mag starten. Zou wel erg leuk zijn Peeters ook nog mee mag gaan doen :)
  8. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    twee foto's die ik jullie niet wil onthouden

    Van Instagram:
    "Me after the 500m yesterday... But I got back up, gave it my all and made the best out of it! 4th place at this World Championship allround, thanks @teamstressless!"
    [​IMG]

    Via FB:
    "4th place at the World Allround Championship 2015
    It was the highest possible at this point but not for long. I will come back stronger, see you next year :)
    Congrats Sven Kramer!"

    [​IMG]
    Sabine, Duif, Tuttifrutti en 3 anderen vinden dit leuk.
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Swings kwam langs in 'de zevende dag':
    http://sporza.be/cm/sporza/videozone/1.2271111
    - skeeleren en schaatsen vallen te combineren, maar niet middenin het seizoen, dus geen WK skeeler (in november)... een klein uitstapje zoals naar Vegas dit jaar zou evt wel kunnen
    - volgt nog een evaluatie, maar sws staat samenwerking met Rutger niet ter discussie
    - het moet beter
    - hoh
    - niet alles terug omgooien volgend seizoen
  10. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik vraag me alleen af wat hij nou concreet anders heeft gedaan dit seizoen. Hij is daar (misschien bewust) erg vaag over. Heeft hij veel meer aandacht aan techniek geschonken dan aan inhoud? Heeft hij meer aan kracht willen doen? Het lijkt er namelijk op dat hij niet voldoende basis had voor de lange afstanden, maar ook niet genoeg snelheid voor de 1500 meter. Maar het kan natuurlijk ook allemaal mentaal zijn. Hopelijk kan een vernieuwde aanpak volgend jaar tot betere resultaten leiden (wellicht meer skeeleren en minder fietsen?).

    Desalniettemin is het natuurlijk buitengewoon jammer dat net als vorig jaar het WK Skeeleren wéér in november is (nu in Taiwan). En hetzelfde geldt voor het WK volgend jaar (in China). Drie keer op rij skeeleren middenin het schaatsseizoen. Als er één manier is om de skeelersport dood te maken in schaatslanden is dat het wel.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    In eerdere interviews zeiden ze dat ze vooral hebben liggen sleutelen aan techniek, maar dat dat niet de verhoopte winst oplevert. Wat exact heb ik tot nu toe nog niet gehoord.
    Verder hebben ze ook zitten experimenteren met zaken als 'slapen op hoogte' (in Leuven, effect hoogtestage), maar pakte dat niet meteen goed uit op korte termijn.
    Inhoud zal wel goed gezeten hebben als ie middenin schaatsseizoen even als tussendoortje met de vingers in de neus klein handvol wedstrijden wint op wieltjes op WB in Vegas.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Waarom zou Bart Swings niet gewoon in november het WK inlinen kunnen rijden? En dan in december even de twee wereldbekertjes meepakken om zich (op halve kracht, hij heeft talent genoeg) voor de WK afstanden te plaatsen en dan eind januari in Stavanger (?) even een wereldbekertje meepakken om zich (op driekwart kracht) voor de WK allround te plaatsen en dan in februari (WK afstanden Kolomna) en maart (WK allround Berlijn) twee keer het schaatsen te pieken. Dan heb je toch redelijk wat tijd om aan je techniek te schaven?
    G1ant vindt dit leuk.
  13. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik vermoed dat hij niet in de luxepositie verkeert om WB's zomaar over te slaan. Wellicht wil de sponsor dat hij in ieder geval zoveel wedstrijden rijdt om voldoende in beeld te zijn in het seizoen. Of hij heeft het WB-geld hard nodig (wat ik betwijfel). Maar skeeleren is voor hem duidelijk van ondergeschikt belang. Het gaat om die Olympische Spelen en hij geeft daarvoor zelfs zijn tweede natuur op om daar goud te pakken. Swings is als een veldrijder die voor het wegwielrennen (lees: het grote geld) heeft gekozen en af en toe nog eens wat aan veldrijden doet. Neem bijvoorbeeld Stenig Stybar, een wegrenner die vorig jaar nog wereldkampioen veldrijden werd.

    Maar met de World Roller Games in 2017, een enorm sportevenement in Barcelona met WK's van alle rolsporten bij elkaar, zie ik Bart nog wel een keer schitteren op de wieltjes in een echte, onvervalste Swings-show.
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Swings heeft op zich best veel ijswedstrijden nodig om beter te worden. Tot nu toe waren de 1e wedstrijden van het seizoen nooit super geweldig.


    www.passion-for-skating.com
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ah, Skeeleren heeft zijn eigen Games gekregen. Ik snapte al niet waarom ze niet op de Europese Spelen aanwezig zijn, maar misschien is dit de reden. Wel jammer, ik had skeeleren graag op de europese spelen gezien.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    In 2017 staan ook de World Games (de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten) in Polen op de kalender. Zou inline-skaten dan daar ook nog steeds op het programma staan? Dat zou dan betekenen dat er ineens naast het EK en het nog WK twee grote inline-skate evenementen in hetzelfde jaar bijkomen.

    Mmm, we gaan een beetje off-topic.
  17. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Swings dit weekend naar nr 2 in de eindstand van de Grand World Cup.
    Maar podium of verdere ereplaatsen verdienen er niets mee als ik het goed heb, enkel de winnaar, maar liefst 20k.
  18. Elina

    Elina Well-Known Member

  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Prijzengeld Swings dit jaar:
    Ik kwam aan $20700, wellicht zie ik ergens iets over het hoofd of heb ik foutje gemaakt of zijn prijzen veranderd :)


    World Cup Eindklasseringen => $ 9500
    1500 $ 3.000 7de
    5k/10k $ 3.500 6de
    Mass Start $ 3.000 2de

    World Cup manches => $ 2950
    1500 /
    5k/10k $1000 [$1000 (1x2de)]
    Mass Start $1950 [ $750 (1x1ste) + $1200 (3x3de)]

    EK allround => $ 1250 5de
    WK allround => $ 5750 4de

    WK afstanden => $ 1250

    1500 $500 (7de )
    5000 $ 250 (9de)
    10k $250 ( 8ste)
    MS $ 250 (11de )
  20. Elina

    Elina Well-Known Member

    20700 + gisteren derde op de 1500 (800) = 21500
    Die laatste 250 kan ik niet vinden.
    @McSmit ?

Deel Deze Pagina