WK Afstanden 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2015.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het punt is : wie bestuurd die blowers? En wie controleert of er mee gerotzooid wordt?
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Poetin natuurlijk :)
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Allereerst heeft @SprintMaster een punt.

    Verder ben ik helemaal niet voor het namaken van ideale omstandigheden. Goede schaatsers kunnen met alle omstandigheden om gaan. Zoals Ritsma binnen een rondje zijn slagfrequentie kon wisselen, dat was groots. Niet die verwende poppetjes van het moment.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dus in Nederland twee uur eerder
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Zijn de inschrijvingen al bekend en waar kan ik die vinden.
  8. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wat is dat toch gek. Ik kan me plots niet meer beheersen. Ik moet iets schrijven over het WK Afstanden. Alsof er een dezer dagen toch weer heel geniepig een zeer besmettelijk en nogal compulsief virus mijn lijf is binnengeslopen.

    Het WK afstanden dus...

    Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ja, het is geweldig! Vier dagen lang topschaatsen van de bovenste plank, met een behoorlijk omvangrijk veld vol toppers en outsiders uit allerlei landen. Er gaan minstens drie continenten met medailles naar huis. En misschien komt daar dit jaar wel een vierde continent bij. Noem dat maar niets. Vier dagen lang steeds weer een nieuwe afstand met nieuwe favorieten en mogelijke verrassingen. Tegenwoordig is het een soort veertienvoudige spanningsboog die constant weer opnieuw wordt opgebouwd. En soms tot grootse hoogten. Een soort achtbaanrit waarbij je steeds weer een andere kurkentrekker of looping in wordt geslingerd. Kijk daar maar eens niet naar uit als schaatsgek.

    En toch, toch ben ik meer een meerkamp liefhebber. Allround of Sprint, dat maakt mij niet uit. De beleving is gewoon uniek. Iedere afstand weer een nieuw en ander klassement. 's avonds naar bed gaan zonder dat je weet hoe het de volgende dag zal gaan verlopen. Daar kan in mijn optiek geen afzonderlijke afstand tegenop. Ik ben er ook nog niet uit of ik wel wat heb met de nieuwe kalender, waarbij zowat het complete internationale (en nationale) seizoen nogal geforceerd rond het WK Afstanden is gebouwd alsof het een Olympische seizoen betreft. Het WK Afstanden is gewoon niet te vergelijken met de Spelen. Het duurt maar 4 dagen in plaats van 2 weken. Toppers kunnen niet alles rijden en gaan dus keuzes maken. Een heel seizoen alles in het teken van 1 race. Jaar in jaar uit? Het kan mooi zijn, maar het kan ook veel charme uit de rest van het schaatsseizoen wegtrekken.

    Wat in 1996 nog een leuke aanvulling op de kalender leek, is uitgegroeid tot een evenement dat de andere klassieke kampioenschappen dreigt te verdringen. En dat is bijzonder spijtig.

    Op een of andere manier haal ik me vierkampen van weleer ook beter voor de geest dan afzonderlijke titels bij het WK Afstanden. Hoe Hedrick en Davis de boel overnamen in Hamar, de titel van Ritsma in Budapest, de strijd tussen Fabris en Kramer en Sablikova en Wust in Collalbo, de extreem ver doorgevoerde psychologische spelletjes die de geslepen pokeraar Skobrev hanteerde om zijn titels binnen te hengelen, het moment waarop Pechstein brak en Groenewold wereldkampioen werd, de superspannende duels tussen Nesbitt en Yu, Ireland en Shimizu, Garbrecht en LeMay, de legendarische wijze waarop Klassen in Calgary haar titel pakte etc etc etc. Het ligt allemaal bijna vers op mijn netvlies.

    Voor herinneringen aan de diverse WK Afstanden moet ik mijn best doen. Ik zie eerst en vooral Jeroen Straathof voor me, op zijn blote voeten op het middenterrein in Hamar. Won Postma toen niet verrassend de 5 kilometer? Vlak voor Shirahata? Oh, wat vond de jonge LeeMoZovski (toen nog ongeveer ShiraNoakemizu) dat toen jammer! Inzell 2005 is natuurlijk legendarisch. Plotseling mochten Even Wetten, Rune Stordal en Barbara de Loor zich wereldkampioen noemen. Kang-Seok Lee maakte me in SLC ooit blij met Goud dat hij pakte met een WR. De Grote Shimizu grossierde door de jaren heen in titels die hij zonder het WK Afstanden had moeten missen, hetzelfde geldt voor iemand als Bob de Jong. Dittrich haalde er zijn medailles op. En Morrison natuurlijk, hij werd eerder al genoemd. Typisch een schaatser die in de niet Olympische Jaren heel wat eremetaal kon verzamelen op het WK Afstanden. Ik dacht dat het Richmond 2009 was, maar het blijkt Nagano 2008 te zijn. Waar Denny zo gruwelijk geniepig op de bagagedrager bij Kramer kon en zo heel nipt het Goud pakte. Kramer en Davis deelde het zilver. Onvoorstelbaar! Maar .. ik was het eerlijk gezegd alweer vergeten. Zoveel titels, teveel om te houden, zoveel kampioenen, te veel om allemaal even veel kampioen te zijn.

    Gek genoeg herinner ik me dan wel weer een geweldige knokpartij om het brons tussen Fabris en Marsicano op de 5000 meter. Dat was het jaar waarin we allemaal dachten dat Trevor een soort nieuwe Heiden kon worden ...

    Van vorig jaar staan me natuurlijk nog die geweldige 1.13.90 van Bowe en 1.43.36 van Yuskov bij. Gereden in ongeveer een uur tijd. Wat was dat een fantastische avond! Letterlijk onvergetelijk! Jazeker, het WK Afstanden kan een verschrikkelijk mooi toernooi zijn. Hoe zou Kolomna 2016 de herinnering in gaan?

    Een voorbeschouwing, op chronologische volgorde:

    3000 dames (donderdag)
    We beginnen niet meteen met de meest spannende afstand van het WK. Sablikova is topfavoriet. De Nederlandse dames hebben alle drie zeer goede medaille kansen. Kan Ireen hier zichzelf al meteen een cadeautje geven? Of gaat Joling gek doen? Hoe sterk is bikkel De Jong? Gaat Frau Claudia nog eens in de buurt komen? En hoe gevaarlijk zijn Graf en Voronina in eigen huis? De Russen leken in Stavanger een duidelijke stijgende lijn te pakken hebben. Hou ze maar goed in de gaten!

    10000 heren (donderdag)
    Tja, de afstand die het zo moeilijk heeft. Er mogen nog maar twee Nederlanders mee doen. En Bergsma is er niet bij! Dat biedt perspectief voor de anderen. Kramer noemt Bloemen topfavoriet. Natuurlijk, zo slim is Sven wel. En eerlijk is eerlijk, die 10 van Bloemen in Salt Lake was fenomenaal. En stiekem deed Ted-Jan 'm na zijn blessure toch weer dunnetjes over op de 5000 in Stavanger. Op een soort lichtvoetige wijze reed hij zich in een soort trance naar een uitstekende tijd. En Sven's 10km op het NK was nu ook weer niet van een onaantastbare klasse dat Bloemen geen kans zal ruiken. Dat kan dus erg leuk worden. Erik-Jan Kooiman loert na zijn sensationele debuut op het WK van vorig jaar vast weer op een plak. Maar van starten, uitrijden en ophalen is echt geen sprake. Daarvoor acht ik Swings, Beckert en misschien ook Michael toch een tikkie te gevaarlijk. De loting zou weleens doorslaggevend kunnen zijn.

    1000 dames (vrijdag)
    Deze afstand heeft het in zich om een hoogtepunt te gaan worden. In Calgary maakten Bowe, Richardson, Zhang en Ter Mors een totaal spektakel van! Kunnen ze dat nog een keer? Twee van deze kleppers lijken helemaal klaar voor een topprestatie: Bowe en Ter Mors gaan bijna op zeker een vernietigende eerste ronde combineren met een dijk van een slotronde. Door stampen met die hap. Een topfavoriet durf ik niet te noemen. Richardson leek in Stavanger helemaal "down and out". Maar haar 1000 meter in Inzell van afgelopen weekend toonde toch fijntjes aan dat Heather toch op tijd klaar lijkt voor deze afstand. Hong Zhang was in Calgary de 4e dame die met vuurwerk op de proppen kwam. Maar de Chinese lijkt toch vooral sterker geworden te zijn op de 500 meter. Mocht twee van deze dames foutjes maken, dan zijn er wellicht kansen voor Wust, Leenstra, Bittner en Fatkulina.

    1500 heren (vrijdag)
    Dit moet in eigen huis een prooi zijn voor de geweldenaar Denis Yuskov. Zijn 1500 op het WK Afstanden van 2015 was van een bang makend belachelijk hoog niveau en ook dit seizoen heeft Boem Koekoek alweer een aantal keer vernietigend uitgehaald. Maar hij werd ook al verslagen. In Heerenveen kwam mannetje Mantia met een 1500 aanzetten waar zelfs de beste Yuskov zijn best voor moet doen. Namens Nederland zijn het vooral Kjeld Nuis en Thomas Krol die zullen azen op een medaille. Krol reed in Stavanger een uitstekende 1000 meter en Nuis zal gewoon voor de dood of de gladiolen gaan. Halverwege de 23 openen, rondjes 25 en 26 eruit persen en dan maar zien waar in de slotronde het schip op de klippen uiteen breekt. Vol in de aanval! Wat kan Bart Swings met een 10 kilometer in zijn benen? En is Davis nog een keer in staat tot een truc speciale?

    Hmm, dit wordt een lange post... Laat ik de rest in een volgend bericht op een rijtje zetten ...
  10. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Dan ga ik hier gewoon verder...

    5000 dames (vrijdag)
    Hoe graag Erben Wennemars het ook anders ziet; op deze afstand is er maar 1 dame topfavoriet en dat is het Tsjechische fenomeen Martina Sablikova. Sinds 2007 ongeslagen op de Grote Mondiale 5 kilometers en dit seizoen in een prima vorm. Haar grootste uitdaagster lijkt Carien Kleibeuker, al reed ook Irene Schouten weer een hele nette en hoopgevende 3000 meter in Stavanger. Claudia Pechstein mag natuurlijk nooit afgeschreven worden. Die reed een week na het EK in Berlijn immers nog naar een hele nette 7.00. Ook hier mogen de Russinnen wederom niet uitgevlakt worden. Als Graf bloed ruikt, beukt ze dwars door alle muren heen en de pas 21-jarige Voronina heeft een karakter dat haar niet toestaat om ook maar op enig moment aan opgeven te denken.

    TP heren (vrijdag)
    Een belangrijk onderdeel voor veel schaatsers. Hier liggen immers heel wat medailles te wachten die individueel niet zomaar in de schoot vallen. Is Nederland zonder Kramer te pakken? Waarschijnlijk wel. Maar door welke ploeg dan? Noorwegen gaat er vol voor en heeft met Pedersen, Bokko en waarschijnlijk Henriksen een sterk team. Ook Canada is met Bloemen, Belchos en Connelly een geduchte opponent. Polen is zoals altijd sterk met de drie-eenheid Brodka/Niedzwiedzki/Szymanski. En wat kunnen de Koreanen? Waar is motor Seung-Hoon Lee nog toe in staat? Laten we ook hier de Russen niet vergeten. Een team met Yuskov, Trofimov en Gryaztsov heeft ruim voldoende startsnelheid, power en duurvermogen om voor een mooie plak te gaan. Of komt er een verrassing uit Italie, waar naast Giovannini ook Tumolero, Francolini en Malfatti dit seizoen heel lekker op dreef zijn?

    500 dames (zaterdag)
    Mijn hart bezwijkt nu al bijna van de spanning. Want de tijden dat je van te voren kon invullen dat Catriona Lemay, Manli Wang, Jenny Wolf of Sang-Hwa Lee wel ging winnen, zijn voorbij. Een topfavoriet is eigenlijk niet aan te wijzen. Hong Zhang maakte Grote Indruk in Noord-Amerika, Sang-Hwa Lee is weer behoorlijk terug op niveau en ook Jing Yu is weer aan het winnen geslagen. En wat te denken van titelhoudster Richardson? Waardeloos in Stavanger, maar wel een rondje 26.9 in Inzell. Koppel daar een opening van 10.55 aan en? Bowe gaat goed zijn, dat lijkt zeker! En wat kan onze eigen Ter Mors? Gaat ze ons opnieuw verbazen door nog een keer onontgonnen terrein voor zich op te eisen? Kan dat? Kan zij al die toppers verslaan? Nee, de 500 dames is geen saaie afstand meer, want ook Kodaira, Bittner, Fatkulina en zelfs de Canadese McLean mogen best hopen op iets leuks.

    1000 heren (zaterdag)
    Wordt er eigenlijk ouderwets geloot op dit WK? Ja toch? Dat kan er op deze afstand dan voor zorgen dat we niet een nieuwe uitvoering van de moderne klassieker Nuis-Kulizhnikov te zien krijgen. Die twee heerschappen hebben dit seizoen eigenlijk de mooiste duels in het schaatsen voorgeschoteld. Een heerlijke rivaliteit die beide heren tot het uiterste drijft. Maar vorig jaar was dat ook al zo en toen toverde Shani Davis plotseling zijn beste rit van een verder matig seizoen uit zijn benen. Kan hij dat nog een keer? Of is er een andere krachtpatser die hier op een coupe loert? Bestaat dat? Heeft Stefan Groothuis nog een mirakel in zijn lijf? Vlamt Verbij de bochten door? Pakt mannetje Mantia in het hol van de leeuw gewoon de dubbel? Gaat DeHaitre laten zien dat hij de ware opvolger van Morrison is? Stijgt Yesin boven zichzelf uit? Of heeft Yuskov nog eens snode plannen?

    5000 heren (zaterdag)
    Dit gaat een dagje worden! Hier gaan we een totaal frisse Bergsma zien die mogelijk de machtige Kramer van diens 5km troon wil stoten. Er bestaat volgens mij een aardige kans dat ze niet tegen elkaar rijden. En er is gesuggereerd dat dat in het voordeel kan zijn van Bergsma. Geen gesnuif om door afgeleid te worden. Gewoon rondes rijden. Ritme pakken. In een flow naar de streep. En dan maar hopen dat Sven voor 1 keer geen antwoord klaar heeft. Als Ted-Jan Bloemen al niet tussendoor komt glippen. Zijn er nog andere medaille kandidaten? Natuurlijk wel! Bart Swings, Sverre Lunde Pedersen, Patrick Beckert, Douwe de Vries, Alexis Contin en zeker ook de onberekenbare Peter Michael kunnen van deze afstand het derde opeenvolgende hoogtepunt van de dag maken. Is dat mogelijk? Een Kiwi met een schaatsmedaille op een WK?

    TP dames (zaterdag)
    Na al dit individuele geweld sluiten de dames de dag af. En iedereen weet vast nog wel hoe dat vorig jaar ging. Een sputterend Nederlands team moest de zege met een miniem verschil van twee honderdsten aan Japan laten. Totale Deceptie en Sensatie ineen! Twee hele blije Takagi's en een Kikuchi! Kan zoiets weer gebeuren? Tja, waarom niet? Japan heeft dit jaar met twee zeges in de WB bewezen dat ze niet zomaar wereldkampioen werden. Nederland kan zich gewoon geen fouten veroorloven. Doen er verder nog landen mee voor de prijzen? De Poolse dames hebben een mooie erelijst opgebouwd, maar op papier lijkt Rusland met het trio Graf/Voronina/Kazelina gewoon sterker. En als die Russische dames allemaal in topvorm zijn, zullen ze ook niet ver van het Goud zitten. In Calgary reden Nederland, Japan en Rusland alle drie in de 2.56.

    500 heren (zondag)
    Op deze afstand is er natuurlijk maar een topfavoriet en dat is Tsaar Pavel. Hij reed dit seizoen dan eindelijk die langverwachte eerste 33'er. Met foutjes. Hij start al het hele seizoen in de binnenbaan. Gaat dat hem nog opbreken? Of moet ie nog serieus op zijn secondant Murashov letten. Ruslan begon dit seizoen iets minder, maar lijkt met de week beter te worden. En kunnen die Russen met Yesin er zelfs een один, два, три van maken? De kans lijkt klein, want Nederland brengt met Verbij, Smeekens en Ronald Mulder een zeer sterk trio aan de start. Ook de Canadezen hebben dit seizoen veelvuldig op het podium gestaan. Verder zijn er kansjes voor de herboren Poutala, de Poolse Beer Was, de Noor Hvammen en de in Noord-Amerika zeer sterk rijdende Mitchell Whitmore. Zijn er dan nog Aziaten die om de knikkers mee gaan doen? Dat is toch altijd zo geweest? Ja, alleen op de WK's van 2004 en 2015 stond er geen Japanner, Koreaan of Chinees op het podium. Toch lijkt het er sterk op dat 2016 aan dat rijtje toegevoegd kan worden. Sluipmoordenaar Mo zit in de buurt, maar is hij al constant genoeg? Zijn jonge landgenoot Tae-Yun Kim was erg sterk in Stavanger, maar stond nog nooit op het podium. En wat kunnen de Japanners nog? Haga is wisselvallig en Kato en Oikawa zijn oude strijders die hun beste tijd gehad lijken te hebben ...

    1500 dames (zondag)
    Wat is er op de 3000, 1000 en 500 gebeurd? Hebben Bowe en Richardson weer huis gehouden? Of heeft Ireen plots weer het beste van zichzelf laten zien? Is Sablikova nog sterker dan gedacht? Of heeft Ter Mors iedereen de vernieling gereden? Wie van deze dames wil nog meer winnen en wie zint er op wraak? Voor wie wordt het een extra gouden plak? En voor wie is het een laatste kans? Outsiders zijn er wel, maar de kansen zijn klein. Gaat Leenstra de race van haar leven rijden? Heeft Graf nog een ultieme surprise in petto? Haalt Njatun nog eens zo'n fenomenale 1500 naar boven? Stijgt Takagi boven zichzelf uit? Er lijkt van alles mogelijk, maar normaal gesproken wordt dit een slachtpartij tussen Bowe, Richardson en Ter Mors, met niemand minder dan Wust en Sablikova op de loer. De laatste individuele krachtmeting is er eentje om naar uit te kijken. Alle Grote Dames komen elkaar hier tegen!

    Mass Start heren (zondag)
    Het Nederlandse plan zal simpel zijn; Bergsma moet bommetjes gooien. Bommetjes gooien en bommetjes gooien. Als ie weg komt, moet ie geen gevaarlijke man mee nemen. Aan Bart Swings de ondankbare taak om alle gaten te dichten. Stroetinga kan de sprint afwachten. En eventueel zal Contin hem nog perfect afzetten ook. Of gaat de Fransman nu eens voor eigen glorie? Trekt Francolini een keer een ander plan? Welke rol gaat Giovannini spelen? Wat doet Silovs? Moeten we nog rekening houden met Seung-Hoon Lee? En hoe pakken de Nieuw-Zeelanders dit aan? Of laat iedereen de Deen Viktor Hald Thorup wegrijden met Livio Wenger, Shane Williamson en Linus Heidegger? Ik hoop op een spetterende race!

    Mass Start dames (zondag)
    Hier zijn de opties wat minder. Ensing mag Bergsma spelen terwijl Schouten rustig de sprint af wacht. Het grootste gevaar zal van uitloop pogingen van de tandem Sablikova/Pechstein komen. Blondin, Lollobrigida en Kim zullen waarschijnlijk ook een sprint afwachten. Gaan de Japanse dames nog een keer een duo-aanval opzetten? Glipt Zlotkowska ergens weg? En wie krijgt ze dan mee? Loeren Bittner en Richardson nog op een medaille? Maken de dames er een keer een spektakel van?

    Zo!
    Dat is eruit!

    Vier dagen topschaatsen op een snelle baan waar waarschijnlijk best wat publiek op af zal komen. Genoeg om naar uit te kijken, lijkt me zo.
    Laatst bewerkt: 9 feb 2016
  11. Nickel

    Nickel Active Member

    Wat krijg ik er zin in door jouw enthousiasme!
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Dank je! En dat is eigenlijk ook de bedoeling. Het wordt wat mij betreft hoog tijd dat we er met z'n allen eens goed voor gaan zitten (of staan) en lekker gaan genieten van hoe mooi schaatsen kan zijn.
    vergeer, fransvanbakel, Jeronimo1 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heerlijk om jouw berichten te lezen! Geschreven met veel lee-fde* en wat een enthousiasmozovski!
    *je snapt vast hoe je dat uitspreekt :rolleyes:

    Ik miste je al gisteren, ik dacht "moet LeeMoZovski extra veel werken? Hij is de hele dag niet online geweest"
    Maar gelukkig had je nog wat in petto :D

    Ik ben nog altijd verbaasd dat je niks in het wedstrijden-februari-topic over het Estse kampioenschap hebt gepost, en ook niet over het Kleinste Verschil ooit bij de Noorse Juniorenkampioenschappen (ja, dat is kleiner dan het verschil tussen Bródka en Verweij bij de OS2014), maar dat terzijde ;)

    Zit er nog iemand van dit forum in Kolomna? Tot nu toe hebben we van bijna iedere wedstrijd wel een sfeerverslagje gehad. @Lisan was bij alle worldcups, NKs werden druk bezocht door schaatsforummers, het EK had leuke sfeerimpressies van @Mcat, en @Tuttifrutti gaf strøøpwåfels aan Bøkko en kreeg daar blomster voor terug.
    HaagscheBluf, Nickel en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  14. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Complimenten Lee
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik heb nog eens een wedstrijd teruggekeken die gehouden werd in Kolomna. Wat me opvalt:
    - hoge tribunes, dus aerodynamisch
    - prachtige hal, veel mooier dan Thialf vanbinnen
    - veel gele stoeltjes waar veel publiek op kan
    - geen palen, dus de NOS zendt uit
    - de hal is lichter dan Thialf
    - een heel glad plafond
    - enorme TV-schermen
    - blowers? zie ik ergens blowers?
    Kortom: een prachtige hal die eigenlijk sneller zou moeten kunnen zijn dan Thialf.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    10.000 meter:
    rit 1: J.Serjajev - J.Belchos
    rit 2: O. B. Næss - T.-H. Søfteland
    rit 3: Lee S.-H. - M. Geisreiter
    dweil
    rit 4: P. Michael - E.J. Kooiman
    rit 5: P. Beckert - T.-J. Bloemen
    rit 6: B. Swings - S. Kramer

    Kramer in de laatste rit. Nu hielp hem dat in Salt Lake City ook niet, maar de vraag is of Bloemen weer een supertijd kan neerzetten.

    3.000 meter:
    rit 1: A. de Jong - L. Zlotkowska
    rit 2: Xin Z. - I. Wüst
    rit 8: C. Pechstein - M. Takagi
    rit 9: M. Joling - M. Sábliková
    rit 10: N. Voronina - O. Graf

    Antoinette en Ireen rijden helemaal in het begin, de blowers kunnen na rit 9 vol worden aangezet want in de laatste rit twee Russinnen.
    HaagscheBluf en ZeeKoei vinden dit leuk.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Alweer Kiwi tegen Kooiman! :)
    Dat wordt genieten!
    HaagscheBluf, proeme en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  18. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    De eerste loting is gedaan.
    10k, rit 5: Beckert - Bloemen
    10k, rit 6: Swings - Kramer
    Sven Kramer weet na rit 5 dus wat hem te doen staat. Maar ja, dat wist hij in SLC ook.

    3k, rit 9: Joling - Sábliková
    3k, rit 10: Voronina - Graf
    De Jong en Wüst in resp. rit 1 en 2.


    Excuus, Leenstrafan was eerst.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, dat is ongeveer wat ik ook zei dus.

    Verder heeft Kuiper het beoogde basistrio op de achtervolging bekend gemaakt: Ireen Wüst met Marrit Leenstra en Antoinette de Jong. Gelukkig heeft Antoinette de Jong wat meer startsnelheid dan Marije Joling dus de kans dat het daar mis gaat is kleiner. Op pure kracht lijken deze vrouwen net iets beter dan de Japanse en Russische vrouwen, maar ze trainen natuurlijk minder vaak samen. Daarentegen kan je stellen dat Wüst en Leenstra al vaak samen reden en Wüst en De Jong wel vaak samen trainen. Het wordt tijd om die wereldtitel weer terug te halen.
  20. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Giovannini gaat dus ook al geen 10 km rijden om zich te sparen voor de TP? Valt me toch tegen. Heeft Belchos geluk. Verder geen Njatun op de 3 km, maar dat lag wel voor de hand met die Noren. Profiteert Zlotkowska van.

Deel Deze Pagina