EK allround + sprint 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 dec 2016.

  1. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Leuk zo'n overzicht maar niet realistisch naar mijn mening.
    Het verschil Wust -Sablikova gaat nooit 1.15 zijn op de 500 meter. Ook op de 3000 meter zou Wust 2.47 sneller zijn dan Sablikova. Ik zeg niet dat Wust niet kan winnen op deze afstand, maar niet met zo'n verschil. Ook het verschil op de 1500 meter (2 seconden) lijkt me erg veel .
    Vervolgens zou Sablikova maar 1,2 seconden goed maken op de 5000 meter.
    Al met al zou Sablikova in dit voorbeeld een slecht toernooi rijden t.o.v. Wust.
    Een jaar of vijf, zes geleden zou het niet denkbeeldig zijn geweest maar de laatste jaren zijn de verschillen minimaal en eerder in het voordeel van Sablikova.
    Nogevendit, Hakkie2, alexander79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    3 dagen willen vullen (kassa!
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit is wel een simulatie met een mega oranje bril op. ;)

    Verstuurd vanaf mijn XT1572 met Tapatalk
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Sablikova heeft dit seizoen vier baanrecords gereden op de 3000 meter en won alledrie de 3000 meters waar zij en Wüst aan meededen ruimschoots. Ik ben wel benieuwd welke correcties er dan voor zorgen dat Wüst ineens dik de 3000 meter zou winnen. Weet je zeker dat je de tijden van Wüst en Sablikova op de 3000 meter niet hebt omgedraaid?
    Nogevendit vindt dit leuk.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Juist de afwisseling in het programma tussen sprint en allround maakt dat ik wel zin heb in dit weekend, ik vind dat juist een hele goede vondst. En ik vind het programma eerlijk waar zeer goed, ik had het niet beter kunnen doen. Alle 4 de toernooien zijn netjes over 2 dagen zoals het hoort en door de enorme afwisseling (4 verschillende toernooien!) valt de lengte op zaterdag ook wel mee. Genoeg afwisseling en mensen die een kaartje kopen krijgen tenminste waar voor hun geld. Ik was afgelopen zomer bij het EK atletiek en dat duurde ook van 12-22, met een pauze van 3 uur. En ik heb me geen seconde verveelt. Een dagvullend programma lijkt me juist eerder aanlokkelijk dan dat het mensen af schrikt.

    Dat ze op de 5km gewoon een limiettijd van 6:30 moeten hanteren staat daar helemaal los van.
    Nogevendit, G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik vind trouwens dat Wüst redelijk zeurt. Ik heb Schippers nog nooit horen klagen dat ze niet tegelijk WK kan worden met Bolt. Het is onzin om te stellen dat die toernooien op dezelfde dag moeten. Dat je voor een groepshuldiging dan terug moet (4 kampioenen in de slee?)... Tja, dat doen ze bij kunstschaatsen bijvoorbeeld ook.
  7. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    Wüst heeft naar mijn idee wel een beetje een punt waarom wordt er zaterdag begonnen met de dames allround en niet bijvoorbeeld de start van de dames sprint en de heren allround. Dan heb je de slotafstanden van de toernooien aan het einde van de middag.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, het zou misschien later op de zaterdag mogen. Maar volgens mij was dat niet echt wat ze bedoelde.
  9. jay

    jay Member

    Wüst schuift Sablikova in de favorietenrol. De 500M wordt bepalend denk ik (zoals zo vaak). Als Wust minimaal een seconde pakt, moet ze het kunnen halen.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik quote Ireen Wüst:
    "Bij de NK afstanden kon ik de speaker wel verstaan, maar de aanwijzingen van mijn eigen coach niet. "
    Tsja.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik schreef een paar dagen geleden dat het deelnemersveld niet maximaal is, en wat voor aanpassingen dat zou betekenen in het voorlopige tijdschema. Ook vooral om te weten of ik mijn zaterdagochtendfitness niet zou moeten vervroegen. Gekscherend schreef ik dat de ontstane ruimte misschien wel met nog meer Erben zou worden opgevuld.

    En nu is er een aangepast programma.

    En ja hoor, er wordt zomaar tijdens de ritten her en der een 2 minuten durende "presentation break" opgevoerd. Zaterdag bijvoorbeeld op de 1500m dames net voor de laatste 3 ritten, en op de 5000m dames voor de laatste rit. Ik neem aan dat dat is net voordat de Nederlanders in actie komen, opdat onze volksmenner uit Dalfsen de boel nog even kan opjutten. Maar dan ook nooit meer zeuren over wegvallende luchtcirculatie, Erben.

    ---
    Leuk, dat EK klagen voor hardrijders op de schaats, afdeling vrouwen. De strijd gaat weer tussen Wüst en Sablikova. Het wordt nog heel spannend, alles ligt nog open. Hopelijk is Bert Maalderink in topvorm!
    ---
    Benieuwd of de NOS nog wat verder duikt in het hele Russische dopingverhaal. Er zijn genoeg Russen aanwezig (waaronder de voorzitter van de Technische Commissie Hardrijden van de ISU) om interviews mee te houden.


    Modbreak SprintMaster: Commentaar op de NOS graag in dit topic :

    http://www.schaatsforum.nl/index.php?threads/de-nos-en-hoe-ze-het-doen.5146/page-58

    Zaken rondom doping graag in dit topic:

    http://schaatsforum.nl/index.php?threads/algemene-dopingzaken.9691/page-10
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 jan 2017
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    grappig. Eerst klagen over 'presentation break' en vervolgens Wüst en Sablikova betichten van het EK klagen. :)
  13. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Ik moet zeggen dat, hoewel ik altijd fan was van Wennemars gedurende zijn carrière als schaatser, ik hem nu ook steeds irritanter begin te vinden.
    Sebas en EenBrabander vinden dit leuk.
  14. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  15. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik kijk er ook naar uit Hakkie2. Prachtig dat deze twee toernooien samen gaan. Ik moet er juist niet aandenken dat er alleen maar een allroundtoernooi is zoals het deelnemersveld nu is. Bij het WK heb je nog de Amerikanen en de Aziaten, maar met een EK waar het merendeel niet veel voorstelt ben je snel klaar met leuke ritten.
    Op Feichtner-Moller-Rigas zit niemand te wachten. Dan is het mooi dat we daar de sprinttoernooien bij krijgen.
    Verder vind ik dat Wust niet zo moet zeuren over de indeling. Die is juist mooi afwisselend verweven over de drie dagen.
    Dat de dames het toernooi afwikkelen in 20 uur en dat ze daar problemen mee heeft waarbij ze dan ook zegt dat Sablikova hierdoor voordelen heeft omdat die zich niet hoefde te plaatsen vind ik een zwak excuus.
    Wust heeft vorige week ook geen 5000 meter gereden en we zijn alweer een week verder. Dat mag geen excuus zijn.
    En wat de 20 uur betreft. Vroeger werden de toernooien ook in twee dagen gereden (in pakweg 22 -24 uur) en toen werd er niet geklaagd.
  16. frederica

    frederica Active Member

    Wüst geeft gewoon antwoord op een gestelde vraag en dan is het meteen een zeurpiet. Moet ze er over liegen dan? Hier werden tenslotte ook vraagtekens gezet bij een toernooi binnen de 20 uur.
  17. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Waar ik niet op zit te wachten? Morgen ijzel.... En om dan helemaal uit het zuiden van Brabant naar Heerenveen te rijden.... :(
  18. kwoensj

    kwoensj Member

    Belgisch Limburger kijkt er anders wel naar uit. Ijzel of niet...
  19. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Het gaat niet over liegen. Zij heeft er gewoon zo'n mening over, en dat mag. Maar anderen hoor je niet klagen en dat doet Wust wel. Ik vind haar beweegreden best moeilijk.
    Ze moet alles bij elkaar 10 minuten hard schaatsen verdeeld over 2 dagen. Ze heeft buiten de trainingen om de hele week kunnen "rusten". Want de trainingen zullen vlak voor een toernooi niet zo pittig zijn dan wanneer je op hoogtestage bent bijvoorbeeld.
    Vervolgens komt er dan een beklag dat ze te laat naar bed gaat terwijl het toernooi er dan al op zit en de eerste weken geen wedstrijden heeft. Het NK is over twee weken waarbij ik betwijfel of ze die wel rijdt.
    Moet je eens kijken wat marathonrijders/sters allemaal doen.?
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Heb je het interview ook gezien? Ze begint er helemaal uit zichzelf over.

Deel Deze Pagina