Wereldbeker 2, Tomakomai, 23-25 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 12 nov 2018.

?

Een wereldbeker op een buitenbaan?!

  1. Nooit meer, al het schaatsen hoort binnen

    1 stem(men)
    1,5%
  2. Buiten schaatsen is leuk, maar niet op mondiaal topniveau

    5 stem(men)
    7,4%
  3. Een keer in november in een na-Olympisch seizoen is acceptabel

    3 stem(men)
    4,4%
  4. Elk jaar precies één keer is ongeveer het beste

    18 stem(men)
    26,5%
  5. Vaker dan eens per jaar zou mooi zijn

    11 stem(men)
    16,2%
  6. Een afwisseling tussen buiten en binnen, maar vaker binnen

    18 stem(men)
    26,5%
  7. Een afwisseling tussen buiten en binnen, precies 50/50

    5 stem(men)
    7,4%
  8. Een afwisseling tussen buiten en binnen, maar vaker buiten

    3 stem(men)
    4,4%
  9. Voortaan bijna altijd, buitenwedstrijden worden de norm

    1 stem(men)
    1,5%
  10. Voortaan altijd alle wedstrijden buiten, al het schaatsen hoort in de natuur

    3 stem(men)
    4,4%
  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zou Rintje een prima bondscoach vinden, net als Gerard Kemkers of Mark Tuitert.
     
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Stand Yuskov-Nuis sinds 2016-2017: 4-2 voor Nuis. Yuskov won vorig jaar in Calgary en SLC, Nuis won in Gangneung, Berlijn, Heerenveen en Stavanger. Pas als je 2015-2016 meeneemt wordt het 8-4 voor Yuskov.
     
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Ik zeg nog steeds Erben! Is senior genoeg, Wüst en Kramer hebben respect voor hem vanuit TVM tijdperk, is dol op de landenonderdelen, heeft zelf marathons gereden dus snapt het spelletje en heeft het enthousiasme om ook de jongere generatie erbij te betrekken.
    (Maar ik was altijd al #teamErben)

    Verder alles gemist door werk maar:
    Woehoe!!! Wat een races van Ireen en Kjeld! Echt genieten! Ook de rest vd 1500 m mannen er dicht bij! MS heb ik echt niks van gezien nog dus kan ik niks over zeggen. De 500m dames lijken zich te settelen rondom de middenmoot en de tombola bij de mannen (toch de moeilijkste voor de VSS) vind ik lastig te interpreteren!
     
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk niet dat het heel belangrijk is hoe Wust en Kramer tegen de nieuwe bondscoach aankijken. Natuurlijk moeten ze met hem or haar overweg kunnen, maar ze gaan waarschijnlijk hoogstens nog een paar jaar mee, dus de mening van mensen zoals Roest en A de Jong zou wel eens belangrijker kunnen zijn.
     
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik denk dat Erben hier te nerveus voor is, en ik ben een beetje bang dat hij dat gaat overbrengen op de rijders.
     
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  6. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Tsja, in 2016/2017 was Joeskov inderdaad uit vorm wat ertoe leidde dat Nuis 3x van hem kon winnen in een tijd van boven de 1.45. En vorig jaar hebben ze blijkbaar maar 1x tegen elkaar gereden doordat Nuis telkens niet meedeed als Joeskov meedeed. Deze hele statistiek is dus op basis van het slechtste jaar van Joeskov sinds de Spelen van Sotsji en daarmee vrij nietszeggend. Op dezelfde manier zou je kunnen zeggen dat de stand sinds 2017/2018 2-0 is voor Joeskov, de enige conclusie die je daaruit kan trekken is dat ze opmerkelijk weinig tegen elkaar hebben geschaatst de afgelopen jaren.
     
  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Yuskov is een betere 1500m-rijder dan Nuis. Enkel in 2016-2017 was Nuis beter, toen Denis met zn middenvoetsbeentje sukkelde. Daarbuiten spreken alle statistieken in het voordeel van de Rus.
    Onderlinge resultaten:Yuskov
    Meeste WB-zeges: Yuskov
    Meeste WK of OS-titels: Yuskov
    Vaakst onder de 1.45 op laagland:Yuskov
    Meeste baanrecords: Yuskov
    Wereldrecord: Yuskov
    Wereldrecord laagland: Yuskov

    Vorig jaar reed Nuis maar 1 of 2x een 1500 waar Yuskov ook aan meedeed, en verloor elkeelke overtuigend. Ook dit jaar was de winst in de WB direct voor Yuskov.

    In 2017 was Nuis beter. Hét uitzonderingsjaar tot nu toe. Vorig jaar niet, dit jaar ook nog niet.
     
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Terechte opmerking maar iemand die evident niet het vertrouwen van de meest ervaren schakels kent staat al met 5-0 achter voor hij/zij begint.
    1 halve opmerking van Kramer tegen Bert Maalderink en je mandaat is weg. Want dan is Roest namelijk ook het vertrouwen kwijt (ik schat dat die Kramer zodanig vertrouwd dat hij zijn mening waarschijnlijk zal delen) en begint het muiten van de pers na iedere race die niet 100% verloopt.
    Dus ik denk dat je je dat niet kunt permiteren.
     
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Hier ben ik het toch niet helemaal mee eens. Als dit waar is hebben we geen bondscoach nodig. Als de bondscoach de visie moet delen van Kramer en Wüst dan kunnen net zo goed Kramer en Wüst zelf voor bondscoach gaan spelen. Muiten van de pers na een slechte TP gebeurt toch altijd al, kijk de afgelopen 10 jaar er maar op terug.
     
    VorstM en SprintMaster vinden dit leuk.
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Ik zeg niet dat het de visie van Kramer en Wüst moet zijn maar wel dat hij/zij voldoende in zijn rugzak moet hebben om het vertrouwen te krijgen zodat hij/zij de ruimte krijgt om die visie over te brengen. Daar zit een nuance verschil in. Dat zit hem in onafhankelijkheid en in ervaring.

    Als je een voetbalcoach aanstelt waarvan de aanvoerder denkt dat die niet weet wat ie doet is het wel heel ingewikkeld om iedereen mee te krijgen met veranderingen die doorgevoerd moeten worden. Dat is toch niet zo gek?
     
    Camila en Hakkie2 vinden dit leuk.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Punt is alleen dat Kramer en Wüst nogal perfectionistisch aangelegd zijn (topsporter eigen) en dat we de afgelopen jaren al hebben gezien dat er niet veel nodig is om die twee tegen je in het harnas te jagen. Ik vind juist dat je nu op een punt komt dat die twee gewoon rijders zijn die geselecteerd kunnen worden net als alle anderen. Als KNSB wil je een traject ingaan dat moet leiden tot Olympisch goud in Peking. Of Kramer en Wüst daarbij gaan zijn is hoogst onzeker, die gaan beiden door tot ze het gevoel hebben dat ze individueel niet meer mee kunnen doen voor de winst. De kans dat Roest, Bosker, De Jong en Beune onderdeel maken van die beoogde TP is daarom groter. Dat zou daarom op dit moment de kern moeten zijn van de achtervolgingsploegen. Wüst en Kramer kunnen daarbij aanhaken, maar daarnaast moeten ook andere rijders kunnen oefenen op de TP. De Olympische Spelen zijn pas over drie jaar, maar zo vaak staat die niet op de kalender. Dit jaar zijn er maar 4 ploegenachtervolgingen. Die kansen moet je aangrijpen.
     
  12. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Last van z'n lies. Komt niet meer in actie dit weekend.
     
    ChefSpijker vindt dit leuk.
  13. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Jammer , is het eindelijk eens een keer op buitenbaan maar helaas weer een sfeerloze bedoening met relatief gezien een handjevol toeschouwers. Mijn advies : alleen nog daar WB wedstrijden waar in de afgelopen een grote publieke belangstelling was.
    Overigens voor mij had alleen de massastart een behoorlijke amusementswaarde.
     
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Geweldig vind ik dit. Waarschijnlijk dacht het peloton dat hij misschien nog wel zou instorten? Des te leuker dat hij ging en bleef volhouden.
     
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Hierom noemde ik het feit dat iemand voldoende senioriteit moet hebben. Tegen een type Henk Gemser komt zelfs een Kramer niet in opstand, zelfs al is hij het er niet mee eens. Maar ik kan echt niemand verzinnen... en dat probleem heeft de KNSB denk ik ook.
     
  16. mi

    mi Well-Known Member

    In mijn optiek is dit precies reden waarom je als bondscoach hen erbij moet hebben!
     
  17. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Esmee heel eerlijk in het interview, dat de massastart niets voor haar is :)
     
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Klopt het nu dat Esmee Visser hier haar eerste nederlaag leidt in een internationale seniorenwedstrijd? De vorige vier keer won ze allemaal. Als ze morgen de 3km wint dan heeft ze op de klassieke afstanden wel vijf uit vijf en ongeslagen.
     
    mi vindt dit leuk.
  19. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Ik vind het eigenlijk wel opvallend hoe onopvallend Havard Bokko nog steeds mee doet. Twee jaar geleden was hij er een jaartje tussenuit met motivatieproblemen maar hij heeft het schaatsen daarna toch weer gewoon opgepakt.
    Ondanks dat hij wel zal weten dat hij nooit meer op het podium komt (behalve in de TP), jarenlang achter Sven Kramer aangereden, nu alweer een tijdlang voorbijgestreefd door o.a. SLP en tegenwoordig Roest en toch rijdt hij zichzelf tot nu toe nog steeds in de top-10. En verdorie, nou toch weer tweede op de TP achter die verdomde Hollanders. Je zou er opnieuw moedeloos van worden. Ik zou allang een ander baantje hebben gezocht.

    Het kan ook zijn dat hij niet weet wat hij anders moet gaan doen, behalve elanden schieten. Maar volgens mij krijg je daarmee behalve heel veel vlees, geen beleg mee op je boterham.
     
    HaagscheBluf, alexander79 en EenBrabander vinden dit leuk.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Net even de massastart teruggekeken, wat een briljante strategie van die Wit-Russen! Ze rijden één voor één weg, werken totaal niet samen, waardoor ze achter in het peloton denken "achter dit soort kneuzen gaan wij niet aanrijden", om vervolgens voldoende over te houden om te winnen.

    Het lijkt me niet meer dan logisch dat andere sporters in andere wedstrijden deze tactiek gaan overnemen, ik denk komende zomer in de Tour de France, de eerste vlakke etappe rijden er mannetjes van FDJ, AG2R en Cofidis weg, maar in plaats van kop-over-kop gaan ze alle drie individueel rijden, twee in de chasse patate dus, en dan zo de sprintersploegen verrassen.

    Over chasse patate en zakken aardappelen gesproken, weten jullie welk land de hoogste consumptie van aardappelen per hoofd van de bevolking heeft wereldwijd? Met 181 kg is dat Wit-Rusland (bron: FAO). Ja, dan valt het langzamerhand allemaal heel logisch in elkaar.
     
    ZeeKoei, HaagscheBluf en mhp1988 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina