Schaatsen in de media 2018/2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 12 okt 2018.

  1. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    De Stentor is een regionale krant uit Apeldoorn en Achtereekte komt uit het nabijgelegen dorpje Lettele (een kern waar pit in zit). Daarom gaat het in die krant voornamelijk over Achtereekte. Omdat het een regionale krant is.
    kernploegfusie en leenstrafan vinden dit leuk.
  2. Camila

    Camila Well-Known Member

    Dat snap ik wel, maar De Jong en de TS vrouwen hadden op zn minst wel even genoemd mogen worden.
    Van een regionale krant van geen superkwaliteit mag ik natuurlijk niet teveel verwachten, maar aangezien er wel weer 4 baldzijden over voetbal waren volgeschreven vond ik dat ze best 1 kolommetje meer hadden mogen uittrekken voor het (volgens velen) belangrijkste schaatstoernooi van het jaar.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het AD had gisteren een sterke FC Knudde. Niet online te vinden, helaas.
  4. Spruit

    Spruit Active Member

    In het NRC een mooi artikel over Sverre zijn winst, waarin Kramer en Roest kort genoemd worden. Echter geen woord over de TS en geen woord over de 3000m vrouwen.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, regionale blaadjes blijven sowieso wat vaker hangen in ouderwetse opvattingen en wijzes van doen. Dat ze de prestaties van de vrouwen gisteren grotendeels 'vergaten' is dan ook nauwelijks verrassend te noemen, ,maar beschamend is het natuurlijk wel.
    EenBrabander en Camila vinden dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De kranten hebben niet langer de functie om verslag te doen van de wedstrijden. Vroeger moest dat, omdat de tv en internetvideo's er nog niet waren. Inmiddels kiezen papieren kranten meer voor de achtergrondinformatie, want daarin kun je je nog onderscheiden.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Nu in Peptalk bij Jack van Gelder: Thomas Krol. Erg leuk, Jack is absoluut geen kenner maar Thomas praat heel makkelijk en vlot. Opmerkelijke ontboezeming dat hij vrijdag in de training nog voorbij gereden werd door Hein Otterspeer en daardoor best wel onzeker aan de start stond van de 1000.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik hoop dan ook heel erg dat Otterspeer een bijzonder goed WK sprint gaat rijden.
    Hannah vindt dit leuk.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat hoop ik ook. Ik hoop dat Verbij wereldkampioen wordt, dat Hein zilver pakt, en dat Lorentzen brons haalt. Ik ga er iig het hele weekend bij zijn en verheug me al.
    chicagodude vindt dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Monique vindt dit leuk.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Mooi interview! Ze heeft de medaille aan de dochter van Paulien gegeven. Mooi ook dat ze het emotioneel een beetje bij elkaar wist te houden.

    Ik vond haar de laatste jaren soms beetje media-overtrained overkomen. Heel vaak dezelfde antwoorden, weinig emotie. Altijd beetje gevoel dat ‘de echte Ireen’ achter media-muurtje verstopt bleef. Geen zwakte tonen. Dat is haar goed recht maar ik vind het wel altijd jammer. Zie liever wat er in iemand omgaat.
    Nou dat muurtje is wel weg, hebben haar de afgelopen 2 maanden meer emotioneel gezien dan in de afgelopen 12 jaar bij elkaar. Vind het mooi dat ze dat durft te laten zien zonder ‘zwak’ te zijn, sterker nog: iemand die zich zo durft te tonen vind ik mega sterk.
    Denk alleen dat ze zelf best graag weer eens een interview wilde doorkomen zonder waterlanders, mooi dat Matthijs haar die ruimte gaf.
    Camila, VictorP, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Misschien durft Ireen nu meer kwijt, omdat ze al zoveel heeft blootgegeven in haar "docümentaire".
    chicagodude en Camila vinden dit leuk.
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Was inderdaad een heel mooi interview. Ook Halina Reijn en Ilse de Lange (duidelijk geen schaatskenners) waren zeer onder de indruk. Mooi.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Heb het stukje met Ireen ook net terug gekeken en het was zeker een mooi interview met heel veel respect voor haar prestatie en hoe ze Paulien hiermee eert. Ook mooi dat ze haar medaille aan het dochtertje van Paulien geeft.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Vond het een mooi interview, ik vond het knap dat ze het droog hield ook al had ze het zichtbaar moeilijk op het eind. Dat muurtje zie ik idd ook, ze heeft dit in de docu uitgelegd, ze zegt dat ze na Collalbo 2007 zichzelf een soort van in bescherming neemt omdat ze sinds die tijd weet dat emotie vaak misbruikt wordt door de media. Ik denk dat ze nu beter in staat is emoties te tonen, omdat ze ook gewoon in een andere fase in haar carrière zit, ze kan morgen als het ware stoppen en dan is het goed. Ze hoeft niet meer aan het land of een sponsor te bewijzen dat ze olympisch goud kan winnen, ik denk dat ze nu ook makkelijker kan zeggen dat ze niks hoeft, ook als de media vindt van wel. De artikelen als "Ireen Wust, de weg naar de top lijkt onvindbaar" en "Een worstelende sportvrouw zonder zich op de toekomst" zijn de afgelopen 12 jaar zoveel geschreven en elke keer weer moest ze bewijzen dat het echt nog wel kon. Nu hoeft dat niet meer, ze heeft een sponsor die garant staat voor de rest van haar carrière en wat de media ook zegt het hoeft haar niet te deren. Dat zet denk ik de deur ook voor haar open om zich minder achter dat muurtje te hoeven verschuilen.
    Laatst bewerkt: 13 feb 2019
    mi vindt dit leuk.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mooie tweet van DDV

    Bijgevoegde bestanden:

    Camila vindt dit leuk.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Leuk interview met Wouter Oldeheuvel in de Perstribune. Hij verteld over zijn vriendschap met Kramer, zijn rol als coach bij TalentNED (en de wereldtitel van Wust afgelopen weekend), de BCF en zijn hersenbloeding. Hij verteld ook nog over het moment dat hij naar Stavanger is gevlogen om de schaatsen van Kramer te slijpen en vervolgens bijna de geboorte van zijn tweede kind had gemist. Ik zeg dit trouwens niet snel over een volwassen man, maar wat een schatje is het, echt geen spoortje kwaad in te vinden LOL.

    https://www.nporadio1.nl/de-perstribune/onderwerpen/491180-wouter-olde-heuvel-continu-terugknokken
    Camila vindt dit leuk.
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Mooi interview met WOH! Hij vertelt tussen de regels door -in mijn optiek- waarom Ireen nooit bij Jac reed. Hij maakt zijn zin niet af maar de ‘in tegenstelling tot’ zegt genoeg.
    Mooi ook hoe hij praat over hoe ploeggenoten elkaar beter maken.

    Mooi mens! Ben zo blij dat hij weer hersteld is van zijn hersenbloeding!
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    De reden daarvoor is ook niet heel moeilijk te bedenken. Jac is van de cijfers en wat minder van het gevoel en het sociale gebabbel. Ireen heeft eigenlijk alleen maar coaches gehad die haar of door en door kennen (zoals Kolder nu) of coaches die een zachtere aanpak hebben die veel meer gebaseerd is op gevoel en emotie. Ik kan het niet bewijzen, maar de cliche "sport is emotie" zou zomaar eens van Gerard Kemkers kunnen zijn. Grappige is ook dat WOH blijkbaar ook die aanpak prefereert, maar als je hem hoort en ziet is dat dan ook weer niet verwonderlijk.

Deel Deze Pagina