Sporters van het jaar 2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 16 dec 2018.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Héél knap, maar niet 'opnieuw', want vorig jaar verloor ze in de finale
  2. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Je hebt gelijk, ik was iets te euforisch.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Mathieu van der Poel doet goede zaken door even een mountainbikewedstrijd op Wereldbekerniveau te winnen. Dan zijn er zo'n honderd mensen achter je die alles op het mountainbiken zetten en dan komt er een knul uit het veldrijden, die daarna even een paar voorjaarsklassiekers wint en doorgaat naar Tsjechië om even te laten zien dat hij het ook kan met brede banden, een enkel voortandwiel en al-dan-niet-vering in het achterwiel.
    Monique, fransvanbakel, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    nooit gedacht dat een 24-jarige dat anno 2019 voor elkaar zou krijgen, fenomeen
    strawbale vindt dit leuk.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Kan me hier zeker in vinden.

    Tja en om nou bij het sportgala weer Wust en vd Weijden in het zonnetje te zetten wordt ook een beetje veel van hetzelfde?

    Modbreak SprintMaster: bericht gekopieerd naar Café omdat door de laatste opmerking er off-topic werd gegaan. In het vervolg kun je dan beter 2 berichten aanmaken.
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 jun 2019
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    vd Weijden zou ik momenteel gewoon sportman van het jaar maken, lullig voor de andere mannelijke sporters, maar ik vind dat Maarten hem echt wel verdient en anders de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs, die heeft hij nog niet en ik vind wat hij doet wel vallen onder "buitengewone verdiensten voor de Nederlandse sport". Wust misschien sportmoment van het jaar?
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar de essentie van topsport, wat mij betreft is ook dat je concurrenten verslaat. Daarom is de prestatie van Maarten van der Weijden enerzijds een extreme en zeer bijzondere fysieke prestatie, maar als er een wereldtitel aangehangen had, hadden er misschien andere mensen meegedaan en waren die bij wijze van spreke eerder binnengekomen.
    Duif vindt dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is waar, maar dan zou je hem als nog de carrière prijs kunnen geven, hij heeft tenslotte ook olympisch goud gehaald tijdens zijn carrière en dit vind ik wel vallen onder een buitengewone bijdrage aan de sport.
    Duif vindt dit leuk.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Inderdaad, lange-afstandzwemmen kunnen wel meer mensen.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    200 kilometer achter elkaar zwemmen kunnen er niet veel, maar het is niet goed te bepalen hoe het niveau is ten opzichte van andere sporters omdat het zo'n unieke prestatie is. Zeilmeisje Laura Dekker was ook niet "sporttalent van het jaar" toen ze op haar 16e als jongste persoon solo de wereld rond gevaren was.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Het punt bij dit soort verkiezingen blijft persoonlijke voorkeur. En die wordt nou eenmaal gekleurd. Daarnaast treedt er ook een stuk deflatie op naarmate een sporter meer wint (wéér Sven Kramer, wéér Ireen Wüst) waardoor de prestatie van de sporter an sich veel minder op waarde wordt geschat.

    Om een schaatsvoorbeeld te noemen:
    Tonny de Jong werd in 1997 voor het eerst (van 2 titels) Europees kampioene allround en sportvrouw van het jaar.
    Ireen won 5 x olympisch goud, werd 6x WK allround en 5 x EK allround en werd alleen in 2006 (na haar doorbraak in Turijn) en 2014 (na Sochi waar ze zoveel won dat niemand om haar heen kon) sportvrouw van het jaar.

    Zal Suzanne Schulting dit jaar weer een serieuze kans maken ondanks aansprekende resultaten afgelopen winter? Denk het niet want ‘die kennen we nu wel’
    Als je hebt gewonnen kun je alleen nog maar verliezen.
  12. Elina

    Elina Well-Known Member

    Mike Teunissen?
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Vrouwen voetbal elftal gaat denk ik sportploeg van het jaar worden en persoonlijk vind ik dat ook wel terecht. Hoe het team gepresteerd heeft, maar vooral de manier waarop met de wilskracht, motivatie en vriendschap onderling is een voorbeeld voor veel anderen.
    proeme en Camila vinden dit leuk.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als hij nog een paar etappes wint dan misschien anders zou ik hem toch aan iemand anders geven
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Dit bedoel ik precies. Mike Teunissen omdat het onverwacht is. Als Dylan Groenewegen twee etappes wint wordt hij niet eens genomineerd...
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Denk dat Teunissen niet zozeer vanwege de etappewinst, maar vanwege het sentiment rond de eerste gele trui in 30 jaar gekozen zou worden.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat denk ik ook, maar persoonlijk vind ik het dan knapper als Groenewegen meerdere etappes wint of iemand in de top 5 van het klassement eindigt. En dan hebben we ook van der Poel nog he, twee wielrenners van de 3 of 4 nominaties in totaal gaat denk ik niet gebeuren.
  18. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Het moge inmiddels toch wel duidelijk zijn dat Mathieu vd Poel hoe dan ook sportman van het jaar moet gaan worden. WK Veldrijden - AGR - EK Mountainbike is op zich al meer dan indrukwekkend genoeg, maar tel daar nog tientallen andere overwinningen bij op in 3 verschillende disciplines en het zou toch echt een afgang zijn als iemand anders het zou worden. Ik kan geen enkele sportprestatie bedenken die daar nog bij in de buurt zou kunnen komen. (Behalve dan als iemand WK weg en WK mountainbike vlak na elkaar zou winnen natuurlijk ^^)
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mathieu van der Poel, Groenewegen, Teunissen, Kruijswijk, wat een luxe... en dan werd Mollema nog 5e in de Giro en laat Dumoulin hopelijk iets moois zien in de Vuelta en op het WK
  20. Jaco

    Jaco Active Member

    Als Mathieu nou even 'gewoon' wereldkampioen op de weg wordt straks in Yorkshire, dan zijn we van de discussie verlost.

Deel Deze Pagina