Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat je met maar een seconde het dan wel heel positief inschat. Als je eenmaal stil staat op een 1500m verlies je heel snel heel veel tijd. Maar goed kan best dat ze ook als ze rustiger begint kapot gaat. Als ADJ en Wust doen wat ze op de 1000m vandaag deden en op het NK zouden zij 1 en 2 moeten worden. Voor plek drie houd je heel veel kanshebbers en gezien de omstandigheden dicht ik Schouten grote kansen toe.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik zou op dit moment Verweij niet meer op de TP opnemen denk ik. Als hij zich plaatst op de 1500 is dat erg knap, maar er is geen enkele aanwijzing dat hij nog steeds inhoud heeft voor de TP.
    Maar ja, als hij zich toch plaatst misschien beter hem dan als reserve te houden dan een aanwijs plek puur ervoor te gebruiken.

    okay ik heb mezelf overtuigd
    leenstrafan en G1ant vinden dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    In principe zijn De Jong en Wüst de meest logische namen voor plekken 1 en 2. Dat waren ze reeds en nu al helemaal in het verlengde van die 1000m. Plek 3 is open. Dat kan maar zo Leerdam zijn. De luchtdruk gaat volgens mij in de loop van de week ook weer wat dalen, hetgeen wel redelijk in haar voordeel is.

    Er valt voor iedereen wel wat nadeligs te beschrijven:
    - Leerdam's slotrondje kan haar opbreken, zeker als de omstandigheden zwaarder zijn;
    - Schouten wordt steeds beter op de 1500m, maar is nog altijd wat onwennig op deze afstand;
    - Groenewoud wil ook weleens moeite hebben met de slotronde, terwijl ze in de opening niet altijd genoeg tijd pakt;
    - Beune is in principe voor de 1500m gemaakt, maar komt niet altijd genoeg op snelheid en forceert zich dan. Wijfje idem;
    - Ter Mors oogt fysiek niet stabiel.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hahaa, dat was idd ook mijn overweging. Beter om dan maar Verweij erin te stoppen dan er nog een aanwijsplek tegen aan te gooien. En dan maar gewoon hopen dat Kramer heel blijft.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nou heeft kramer op de TP eigenlijk praktisch nooit echt slecht gereden, dus het zal wel goedkomen.

    goud zie ik ze niet pakken trouwens, maar je weet nooit
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik zie goud nog wel gebeuren. Met Kramer en Roest in deze vorm zie ik ze bijvoorbeeld de Amerikanen in de slotfase wel pakken.
    HaagscheBluf en chicagodude vinden dit leuk.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nee niet slecht gereden, maar je weet nooit of zijn rug het overleeft. Het is fijn om te kunnen wisselen als iemand niet goed rijdt, maar bij een blessure is het gewoon noodzakelijk anders kun je niet rijden
  8. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mooie ritjes morgen op de 3000m. Schouten - De Jong is de ultieme laatste rit. De Jong liet vandaag zien dat de snelheid makkelijk komt - gaat ze proberen Schouten onder druk te zetten met een heel snel begin (hetgeen in Polen overigens niet lukte)? Gaat Schouten dan mee (wetende dat De Jong in vorm is) of blijft ze stoïcijns vertrouwen op haar vlakke race-opbouw? Lekker ritje hoor. Daarnaast komen vanaf rit 5 een groot aantal outsiders voorbij. Zeker Conijn acht ik stiekem tot iets moois instaat. Die reed in Alkmaar een indrukwekkende 4.10 en kan maar zo, vanuit onbevangenheid, verrassen. Daarna Achtereekte en Wijfje. Is de Olympisch kampioen net als haar ploeggenoten net op tijd in vorm? Kan Wijfje zich verbeteren na haar toch best aardige 3km op het NK Afstanden (waarmee ze nét tekort kwam)? Vervolgens met Wüst en Beune twee dames die elkaar maar zo met rappe beginfases kunnen opblazen. Of elkaar juist kunnen opzwepen in de slotfase van hun rit, wanneer ze het doorgaans het moeilijkst hebben. Erg interessant programma!
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ter Mors seizoen en carriere? lijkt als een nachtkaars uit te gaan. de 1.500 m lijkt een heel lastig verhaal te gaan worden. de Jong en Wust in mega vorm.. en als de omstandigheden zwaar worden, komt ook Schouten loeren. Lastig, maar zou een leuke verrassing zijn.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Schouten heeft de luxe om te weten wat ze moet rijden.. ze zal gewoon schema van de snelste tijd tot dan vertrekken en kijken wat de Jong wilt gaan doen.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zelf ben ik niet per se van het ''einde carrière, want geen OS''-adagium. NK's en WK's zijn ook mooi. Maar ook dat lijkt lastig te gaan worden de komende jaren. De jeugd regeert op de 500m en 1000m. En ook op de 1500m blijven 10 jaar jongere dames als Groenewoud, Beune, Dul en Leerdam zich ontwikkelen. En Schouten en De Jong kunnen ook nog jaren door (en beter worden). Terwijl Ter Mors, immer blessuregevoelig, er niet jonger op wordt.

    Persoonlijk ben ik nog altijd van mening dat Ter Mors jaren geleden, zeker na Gangneung, beter had kunnen switchen naar de 1500m/3000m combi. In beginsel zuiniger voor het lijf en ze heeft er ook de techniek voor. Je ziet aan Wüst en De Jong dat in goede vorm de 1000m dan ook nog haalbaar is. Maar daar is het nu wat laat voor (en hebben andere dames zich teveel voor ontwikkeld). En ze heeft al vaker gezegd dat duurwerk niet leuk te vinden.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Daar is Schouten teveel racer voor vrees ik. Maar inderdaad, als Schouten gewoon haar eigen rit rijdt en stug rondjes 30,5/31,0 klokt komt ze er ook.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zelf zegt ter Mors trouwens dit

    ""Als je kijkt hoe ik de afgelopen maanden heb rondgereden, heb ik best een redelijke race gereden. Het was niet voldoende, maar toch", zei Ter Mors. "Ik deed een extra slag uit de derde bocht en kwam omhoog. En als ik een paar graden hoger zit, kan ik echter minder goed druk zetten. Als ik die fout niet had gemaakt, had ik wellicht wel een goede slotronde gereden en had ik misschien een paar treetjes hoger gestaan." Dus volgens haar geen algemene malaise, maar technische fout die ze maakt in de race.

    https://www.rtlnieuws.nl/sport/arti...aatsster-ter-mors-kans-om-titel-te-verdedigen
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    20.0 + 7*31.0 = 3:57.0. Dat moet meer dan genoeg zijn.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ze heeft zich idd knap geplaatst voor WK afstanden..
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jouw stelling was waarom alleen Kramer en ook niet Wust geïnterviewd werd. Daarop zei ik dat Kramer de grotere naam is en mogelijk op dit moment ook het betere verhaal heeft met zijn onverwachte plaatsing. Het hoeft geen discussie te gaan worden.
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    ok, vandaag weinig gezien door Kerst-familie-bezoek. Vanaf morgen zit ik er klaar voor.

    Maar ik hoorde in een interview met Kramer dat hij nu ook geplaatst is voor de 10km? Hoe werkt dat dan?
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Hadden ze trouwens zo weinig uitzendtijd vandaag? Weinig interviews, veel verhalen. En er werd eigenlijk verrassend snel een einde aan gebreid. Toch een beetje gebrekkig als er maar twee afstanden op het programma staan op zo'n dag.

    Bergsma, Talsma, Bosker en Blokhuijsen (toch 3x op rij aan de Olympische 5km meegedaan) had ik graag even gehoord.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De 10km van aanstaande dinsdag ja ;)

    De deelnemers van het WK (Bergsma, Roest en reserve Talsma) + de tijdsnelsten van de 10km op het NK Afstanden hadden zich al geplaatst. Dat wordt vervolgens aangevuld met de beste 5km-rijders van de dag. Waaronder dus Kramer.
    proeme vindt dit leuk.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    check, thnx!

Deel Deze Pagina