Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Tijs

    Tijs Member

    Het lijkt me dat als het bij TVM alleen om Kramer ging, dat voor de schaatsers zelf toch veel makkelijker te zien zou zijn dan voor ons. Maargoed, misschien dat Renz Rotteveel ook nog naar Hofmeier gaat? Hij is tenminste volgensmij nog maar 21, en doet het ook al goed.
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Het hele Koen verhaal is veel giswerk, maar ik denk persoonlijk dat het voornamelijk mee had te maken dat Koen nog al van een feestje houdt. Denk dat ze daar bij TVM niet zo blij mee waren en dat hij liever wat meer vrijheid heeft en dat bij Hofmeier wel krijgt.. Maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet.
  3. Joanne

    Joanne Member

    Daar dacht ik ook direct aan. Toen er eerder in het seizoen berichten kwamen dat niet iedereen even serieus bezig was, dacht ik ook gelijk aan Verweij.Uiteraard zal dat niet de enige reden zijn, maar kan me voorstellen dat TVM dat niet wil.
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik heb het filmpje van het sportjournaal van gisteren nog maar eens bekeken. Op 2.05 zegt de voice over:

    "Jan Blokhuijzen van het opgeheven VPZ ging naar TVM daar kan ook Voorhuis naartoe"..

    Het lijkt er dus op dat Voorhuis naar TVM gaat. Valkenburg niet dus? En wat betekent dat voor de positie van Wust? Aan alleen Voorhuis heb je namelijk ook niet zo veel als TVM (en Voorhuis zelf ook niet).
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wüst en TVM spelen hoog spel. Wie heeft er de beste zenuwen? Zolang Wüst geen beslissing heeft genomen, zitten Voorhuis en Valkenburg in een lastig pakket. Wanneer zij dan nog geen ploeg hebben kan TVM de prijs flink omlaag duwen. Ik verwacht niet dat Gerritsen naar TVM gaat, zeker nu Wüst zo lang wacht.
  6. Mika

    Mika New Member

    Ik denk dat de reden dat Ireen zo lang wacht, niet alleen het aanbod van TVM is. Ik geloof dat ze ook wel beseft dat ze bij TVM gewoon het beste zit. Bij Hofmeier zullen de faciliteiten, teamgenoten en salaris gewoon niet van hetzelfde niveau zijn als bij TVM en een andere optie qua team zie ik niet echt.
    Volgens mij wacht Ireen ook op de nieuwe assistent trainer. Als Geert niet blijft, is de lijm (zoals ze het zelf noemt) tussen haar en Kemkers weg en ik vermoed dat ze gewoon wil weten wat daarvoor in de plaats gaat komen.

    Denk dat, als Annette een aanbod van TVM zal krijgen, dit pas zal zijn als Ireen al getekend heeft. Ik vermoed dat TVM geen vrouwen zal aantrekken zolang Ireen nog niet heeft getekend.

    Wat betreft Voorhuis en Valkenburg: die hebben geen andere keus dan wachten of er een aanbod komt van TVM of Hofmeier.
    Aangezien Hofmeier voor jonge allrounders gaat, vraag ik me af of ze geinteresseerd zullen zijn in Voorhuis en Valkenburg - niet dat ze oud zijn, maar ook niet meer piep jong natuurlijk.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Na het weekend zullen we wel meer weten. Begreep uit sportjournaal gisteren na eenvandaag van Annette dat ze bij Control nog een paar dagen hebben voor ze moeten tekenen. Om 22.30 uur zou Control uitgebreid in het sportjournaal komen, maar helaas heb ik dat gemist.

    Kuipers heeft gewoon gekozen voor zekerheid. Control zal de sponsoring nog niet rond hebben.

    Ireen is denk ik beter af bij een nieuwe ploeg, zeker als TVM voornamelijk een mannenploeg zal zijn.

    Koen Verwey heeft al eerder dit jaar in een interview in de Sportweek gezegd dat hij niet altijd bij TVM wilde blijven.
  8. Lindekh

    Lindekh Member

    Erben Wennemars twittert:

    Schaatscisis raakt ook de meest sociale schaatser van Nederland, mijn broertje welteverstaan! Er is geen plaats meer voor hem bij Team APPM.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik had al een ***dag en dit kan er ook nog wel eens bij. Man, wat baal ik... Volgens mij heb ik onder de Nederlandse schaatsers alleen maar zorgenkindjes/ploeglozen/gestopten onder de favorieten op het moment...
  10. nino

    nino Member

    Ach Lisan, kop op, als straks in oktober de banen weer open gaan, zal alles toch wel weer mee blijken te vallen en glijden ook jouw Nederlandse favorieten weer sneller dan ooit tevoren over het ijs. Zo niet dan zul je juichen omdat je Polen de macht grijpen.
    'Tis nu ook geen weer om plezier uit het schaatsen te halen. Ga lekker in de zon zitten, neem een glaasje van 't een of ander en bedenk een fijne vakantiebestemming.
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Als de banen weer open gaan. Of de Vechtse Banen in Utrecht open gaan is nog de vraag.
    En welke schaatsers straks nog een ploeg hebben nu de een na de ander ploegloos wordt, is dus ook een vraag.
  12. Loes

    Loes Member

    Dat Freddy Wennemars geen nieuw contract krijgt, is te begrijpen. Hij was een veelbelovende junior maar heeft die belofte nooit waar kunnen maken. Voor hem 10 anderen. Duidelijk niet het talent van z'n broer. In dit topic wordt veel gespeculeerd over mogelijke transfers van topschaatsers, maar ik heb nog niets gehoord over bijv. Thijsje Oenema. Weet iemand wat zij gaat doen nu de VPZ ploeg niet meer bestaat? En krijgt Sjoerd de Vries nog een nieuw contract bij Control?
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Mijn vakantiebestemming staat allang vast hoor ;) en is ook niet geheel verrassend.

    En wat betreft Freddy, daar heb ik dit proces van buiten een ploeg vallen al eens eerder meegemaakt en dat vind ik voor hem gewoon niet leuk. En een Wennemars minder in het schaatsen is al erg genoeg ;)
  14. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Dit alles baart me toch wel zorgen.. Nu APPM nog steeds geen co-sponsor heeft gevonden zijn ze haast genoodzaakt om schaatsers te laten vallen. En dat wordt dan degene die het minst goed heeft gepresteerd. Op zich wel logisch, maar ik vind het heel erg jammer voor Freddy! :( Hij zat wel erg op z'n plek bij APPM. Ik hoop voor hem dat hij toch ergens een sponsor kan vinden/aan een team kan worden toegevoegd, zodat hij wel gewoon kan doorgaan met schaatsen!
  15. moon

    moon New Member

    Ik heb begrepen dat Thijsje Oenema, Sanne van der Star en Sophie Nijman graag met z'n drieën willen doorgaan. Maar ook zij zijn nog op zoek naar een sponsor. Dit schrijft Sanne ook op haar website.
  16. Loes

    Loes Member

    Ik verwacht dat vandaag wel het één en ander bekend gaat worden, aangezien het zaterdag 1 mei is en morgen koninginnedag....
  17. allard

    allard Active Member

    Ze staan wel alle drie op de lijst van de friese selectie.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En dan nog nieuws uit Noorwegen: de nieuwe sprinttrainer is..... Janne Hänninen. Hij neemt Poutala en Nieminen mee naar Noorwegen.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Logisch toch ? Hij heeft niets gepresteerd, zelfs voor een NK kon hij zich niet altijd plaatsen.

    De crisis in het schaatsen is erg jammer maar zorgt op deze manier wel voor een natuurlijke selectie.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Inderdaad Duif. Erben is natuurlijk niet helemaal objectief, wanr Freddy's ontslag is niet het gevolg van de schaatscrisis. Ook in financiele hoogtijdagen is het vertrouwen een keer op. Ik gun hem alle succes, maar je moet realisch zijn: er zijn genoeg sprinters die niet bij een commerciele ploeg rijden en de laatste twee jaar een stuk meer gepresteerd hebben dan Freddy. Misschien dat het vertrek van Freddy een plekje vrij maakt voor iemand als Hospes of Heslinga.

Deel Deze Pagina