Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Verrassende transfer van Rhian. Ik denk dat hij zich gaat richten op allrounden. Ik dacht eerst dat hij misschien de beoogde opvolger zou zijn van Kuipers maar dat is nu uitgesloten ;) Andere namen: Jan Bos? Pim Schipper? Wie is er eigenlijk vrij en zou bij Control passen?

    Ik weet niet of het al genoemd is, maar Berden de Vries schaatst nu bij Gewest Groningen.

    Zie bericht van Schaatsenzo:

    Berden de Vries en Wietse van der Heide naar KNSB Groningen
    Datum: 23-04-2010
    Berden de Vries

    KNSB Groningen heeft de ploegsamenstelling voor komend seizoen rond. De selecties van trainers Mark Wouda en Martin ten Hove worden komend seizoen versterkt met onder andere Berden de Vries van de Hofmeier schaatsploeg. De sprinter maakt bij KNSB Groningen deel uit van dezelfde groep als zijn jongere broertje Hardrik de Vries. Daarnaast komt ook Wietse van der Heide over naar de Groningse gewestelijke selectie. De Nederlands Kampioen 500 meter bij de junioren A komt oorspronkelijk uit Lelystad maar gaat in Groningen wonen.

    Andere nieuwkomers zijn Kevin Spithorst, Robert Post en Rianne Stoppels. KNSB Groningen heeft afscheid genomen van Margot van Oosten en Tom Bosscher. Komend seizoen bestaat de Groningse ploeg uit twee selecties. Martin ten Hove wordt trainer van selectie 1, Mark Wouda neemt selectie 2 onder zijn hoeden. Beide ploegen en beide trainers blijven wel zeer nauw samenwerken.

    Volledige ploegsamenstelling:
    Selectie 1 (trainer Martin ten Hove): Wierd Osinga, Arnoud Stoppels, Adriaan van Velde, Hardrik de Vries, Berden de Vries, Paul de Haan, Wietse van der Heide, Inge van Essen. Gastrijder: Philip Brojaka
    Selectie 2 (trainer Mark Wouda): Martijn Perdok, Bauke Dijkstra, Kevin Spithorst, Roel Dries, Robert Post, Anneke ten Hove, Nathalie Bruins, Marjanne Timmer, Rianne Stoppels
  2. allard

    allard Active Member

    - Jacques de Koning
    - Beorn Nijenhuis
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Oh ja De Koning! Die was ik vergeten :oops: en Nijenhuis dacht ik getypt te hebben maar blijkbaar niet ;)
  4. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    De schaatsers zorgen de laatste dagen nogal voor verrassingen, Simon Kuipers naar TVM, Rhian Ket naar Hofmeier..Van die laatste had ik eigenlijk ook geen overstap meer verwacht, nu TVM voor hem niet meer tot de mogelijkheden leek te horen. Ik denk ook dat Rhian zich meer op het allrounden wil richten dan. Daar was hij vorig seizoen tijdens trainingen soms ook al een beetje mee bezig. Hopelijk zal hij zich snel thuis voelen bij zijn nieuwe ploeg!

    Jacques de Koning gaat misschien weer terug naar APPM, heb ik gehoord. Maar dat is nog niet zeker.
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Jan Bos is te oud voor Control.
  6. Cindy

    Cindy New Member

    Oke, ja las ook een artikel waarin stond dat Mueller vond dat de Noorse schaatsbond bestuurd wordt door amateurs en dat Bøkko niet vooruit zal gaan in het schaatsen als hij bij het nationale team gaat. Mueller zegt dat zijn voormalige pupil hard zal moeten werken om Sven in de toekomst uit te dagen. Het zal moeilijk worden voor Bøkko om Sven te verslaan omdat Sven een sterk TVM team om zich heen heeft die hem nog beter maken. En volgens Mueller heeft Bøkko dit in het nationale team niet.
  7. moon

    moon New Member

    Onderstaand bericht staat nu op de website van de Telegraaf

    Ket naar Hofmeier, De Koning terug bij APPM

    EPE - Rhian Ket vervolgt zijn loopbaan bij Hofmeier. De schaatser, die afgelopen seizoen de 1500 meter bij de Nederlandse afstandskampioenschappen won, komt over van APPM en ondertekent een contract voor twee jaar. Eerder legde Hofmeier allrounder Koen Verweij al vast. Hij schaatste voor TVM.

    Jacques de Koning keert juist terug bij APPM. De sprinter reed vorig seizoen voor Hofmeier, waar hij geen nieuw contract kreeg. De Koning kwam eerder al drie seizoenen uit voor APPM. Hij krijgt nu een contract voor één jaar.

    APPM heeft de ploeg voor komend seizoen daarmee nagenoeg rond. In totaal bestaat het team nu uit zeven rijders, onder wie vier sprinters: Ronald Mulder, Michel Mulder, Lars Elgersma en De Koning. Verder schaatsen ook Boris Kusmirak (lange afstanden) en de allrounders Ted-Jan Bloemen en Tim Roelofsen voor APPM. Bloemen en Roelofsen konden naar Hofmeier, maar kozen voor een langer verblijf bij APPM.

    Voor Freddy Wennemars is geen plaats meer bij APPM, dat komend seizoen weer onder leiding staat van trainers Johan de Wit, Jan Ykema en Gerard van Velde. Mogelijk wordt er nog een allrounder aan de selectie toegevoegd.
  8. nino

    nino Member

    En zou Bokko dat (een sterk team om zich heen) bij Mueller wel hebben?
    Volgens mij heeft Mueller verder toch wel een punt. Alles wat ik lees en hoor van de Noorse bond wijst op een gebrek aan respect voor Bokko. Dat artikel over Ervik is voor mij met Google translate toch niet helemaal te begrijpen. Wilde Bokko Ervik nou graag als coach op het ijs ipv als manager? En zo´n Haugen die zegt dat Bokko heus wel voor het bondsteam zal kiezen. En het allerergste vond ik toch dat filmpje dat hier destijds ook gepost is, waarin Koss zegt dat ´values´ voor de Noren belangrijker zijn dan Olympische medailles; die medailles waren wel Bokko´s medailles.
    Bokko lijkt het grootste, en misschien wel het enige slachtoffer te zijn van die hele Mueller-rel. Ik zou van onze Noorse correspondenten wel eens willen horen of Bokko er inderdaad nog wat uit kan slepen. Och, Bokko is nog jong, misschien is het juist wel goed om nog even in de veilige bescherming van dat Noorse team te groeien en als de tijd rijp is (Kramer versleten) te schitteren. Wonderlijk dat alles steeds pais en vree schijnt in Noorwegen, terwijl er toch grote tegenstellingen zijn. ´T zal de flegmatieke Noorse volksaard wel zijn. :)
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als ze bij APPM eventueel nog iemand zoeken dan hoop ik dat ze ook aan Beorn Nijenhuis denken, al is dat geen allrounder. Maar dat was Ket ook niet, en de 1500 meter kan hij wel goed rijden dus wat dat betreft zou Beorn wel een waardevolle aanvulling zijn. Maar nog liever voor Beorn hoop ik dat hij bij Control een contract krijgt aangeboden.
  10. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    De Koning weer terug naar APPM, kennelijk beviel het oude nest beter dan het nieuwe? Dat Bloemen bij APPM blijft in plaats van naar Hofmeijer gaat vind ik ook wel veelzeggend. Ondanks het kleine budget van de ploeg voelen bepaalde schaatsers zich daar thuis en gedijen ze er goed.

    APPM is met de Mulders en Bloemen toch wel goed voor wat internationale startplekken en -podiumplekken, zou er geen co-sponsor geinteresseerd zijn?

    Ket lijkt me een mooie versterking voor Hofmeijer, en ik ben echt dodelijk nieuwsgierig hoe die ploeg er naast Verweij en Ket uit gaat zien... Zou het met Leenstra, Nauta en Van Hemert samen met Verweij een soort JO-reunietje worden met Van Veen?
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Leuk dat de Koning weer trug is bij APPM. Natuurlijk heeft Freddy Wennemars weinig laten zien bij APPM, maar dat geldt ook voor Kusmirak en Roelofsen. Freddy had voor hij met met de gebroeders Mulder en Gerard van Velde bij APPM kwam met hen een eigen groepje/ploegje.
  12. bandabou

    bandabou Member

    Echt zo zonde dat de Noren zo met Bokko blijven omgaan. Hun ENIGE troef om medailles te winnen en ze tonen totaal geen respect. Hopelijk lost deze situatie zich snel op. Bokko verdient beter.
  13. bandabou

    bandabou Member

    Nog steeds niks bekend over Wust? Begrijpelijk dat Kramer meer krijgt...8 allround-titels achter mekaar is Huge. Maar Wust heeft toch mooi weer gewoon goud, nog steeds eentje meer dan Kramer. :wink:
  14. nino

    nino Member

    Ik zat es te denken. Wust, Bokko (2x), Gerritsen...Zijn er nog meer wereldtoppers die schijnbaar zonder alternatief dralen om een contract te tekenen? Zou er niet toch ergens gebouwd worden aan een internationaal topteam? Daarbij zouden nog dolende internationale toppers uit Rusland, Amerika, Canada of Azie betrokken kunnen zijn. Of gaat mijn fantasie nu met mij op hol?
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het meest rare vind ik dat Wust moet inleveren om de verhoging van Kramer te betalen. En zo heel erg uitzonderlijk waren de prestaties van Sven nu ook weer niet. Het zou idd kunnen dat de verhoging m.n. zit in de commerciele activiteiten.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gerritsen traint al weer mee met de Control ploeg hoor. Kijk maar eens hier
  17. nino

    nino Member

    Heeft ze ook getekend?
  18. bandabou

    bandabou Member

    Sooo..heb je meteen een ploeg die CONSTANT podium rijdt en misschien af en toe zelfs kan winnen. Maar Gerrittsen zit toch al lekker bij Control?
  19. bandabou

    bandabou Member

    :lol: Is wel inderdaad frappant dat Wust de verhoging van Kramer moet betalen. Bedoel, eigenlijk heeft Kramer met 1x goud en 1x brons gewoon gefaald op de OS. Maar da's een ander verhaal.
  20. xRedStar

    xRedStar New Member

    Zoiets willen ze toch al maken in Inzell, dan niet voor de grootmachten van het schaatsen maar voor de kleinere landen waar ook toppers vandaan komen. Ook willen ze daar junioren trainen enzo.. (is hier op het orum geloof ik wel eens over gepraat)

Deel Deze Pagina