Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Gianni Romme bondscoach Italië

    Gianni Romme wordt de bondscoach van de Italiaanse schaatsploeg. Hij tekent een contract voor vier jaar en is de opvolger van Maurizio Marchetto.

    Romme krijgt op weg naar Sotsji onder anderen Enrico Fabris en Matteo Anesi onder z'n hoede.

    De afgelopen jaren was Romme de coach van Anni Friesinger. Het is de bedoeling dat de Duitse schaatsster zich aansluit bij de trainingen van de Italianen.
    Bron: nos.nl/sport

    Verrassend dit! Heeft Romme dus al een baan voor als Anni stopt :)
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    en Anni heeft perfecte trainingsmaatjes met de Italiaanse jongens. Na enkele weken afwezigheid op t forum toch weer genoeg om bij te lezen. Positieve ontwikkelingen voor de schaatsdames!

    Overigens zitten zo'n beetje alle Canadeze schaatsers zonder coach.. zal eens ff polsen
  3. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Ik vraag me af wat zijn beweegredenen zijn; als ik naar het italiaanse schaatsen kijk valt er toch weinig eer te behalen. Enrico Fabris is over zijn top heen en Mateo Anesi is een soort eeuwig talent. Verder is er niets, geen dames, geen aankomende talenten, helemaal niets. Of dit nou een goede stap is in zijn trainerscarriere???
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Geen aankomende talenten in Italie? Dat is niet waar, Jan Daldossi won vorig jaar de wereldbeker voor junioren dus dan heb je wel een beetje talent in je benen.
  5. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Geen aankomende talenten? Er zijn juist voldoende jonkies in Italië, er doen verscheidene Italianen leuk mee bij de junioren. De stap naar de senioren lukt alleen vaak niet. Hopelijk kan Romme daar verandering in brengen. En Friesinger heeft een paar mooie trainingsmaatjes in elk geval.
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Schaatsenzo meldt nog het volgende: "Gianne Romme was lang in beeld om de nieuwe trainer te worden van het nieuwe team van Marianne Timmer, Margot Boer en Annette Gerritsen. Vanwege het uitblijven van een sponsor konden de 'Pink Ladies,' zoals ze ook al genoemd worden, geen aanbod doen."
  7. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    iemand overigens enig idee of we Sijtje van der Lende volgend jaar nog in een rood chinees trainingsjasje gaan zien?
  8. moon

    moon New Member

    Afgelopen zaterdag stond er een interview met Marianne Timmer in de (regionale) krant. Er stond niets in over een eventuele sponsor, wel dat ze er nog 1 of 2 dames bij willen hebben.
  9. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Voor zover ik weet ging Sijtje er mee stoppen met Chinezen, maar dat is wat ik heb onthouden van het einde van het seizoen
  10. dammer

    dammer Member

    Ik hoop voor deze Pink Ladies alles snel in orde komt. De concurrentie is immers al lekker (en met zekerheid over hun toekomst in het hoofd!) aan het trainen, bv in het zonnige Mallorca. Hopelijk kunnen de Pink Ladies toch "op snee" het nieuw seizoen starten.
  11. HA01761

    HA01761 Active Member

    Neem aan dat de Pink Ladies ook niet stilzitten.
  12. dammer

    dammer Member

    Daar maak ik me ook niet ongerust over. Maar de kwaliteit van de training is misschien niet 100% vergeleken met de echte teams, zeker als dat gecombineerd wordt met onrust in het hoofd ("krijgen we alles wel in orde?") en eventuele praktische/administratieve beslommeringen (zoals zoeken van en besprekingen houden met sponsors).
  13. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik krijg het idee dat de dames anders van verschillende kanten hulp krijgen in de vorm van hotelovernachtingen, roze kleding etc. Ik gun ze dat overigens ook van harte hoor! Maar ik hoop natuurlijk ook dat ze binnenkort een vaste sponsor hebben.
    Opvallend dat ze er 1-2 dames bij willen hebben trouwens. Ik zeg: Natasja Bruintjes?
  14. abscbs

    abscbs New Member

    Bruintjes is uit de nog onbekende ploeg gestapt.
  15. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Zo her en der kan ik nog wel wat over de 'Pink ladies' volgen op Twitter. Bij trainingskampen lijken ze nogal veel gebruik te maken van de faciliteiten van Van der Valk Wolvega. Ik ben verder ook erg benieuwd wanneer er een vaste sponsor komt. Ik had verwacht dat er op dat gebied inmiddels al wel wat meer zekerheid zou zijn..

    Natasja opgestapt?? :eek: Hmm..Ik vraag me af of die ploeg wel zo goed loopt dan, aangezien Sanne van der Star ook al was afgehaakt..Of nee, niet meer welkom was :eek:
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Sanne vd Star is er niet bij betrokken uiteindelijk, vind het wel goed dat ze toch nog doorzet via het Gewest.

    Van het Poolse kamp weinig nieuws, ploeg is alleen bekend bij de bobo's. Het eerste nationale kamp zal begin juli zijn.
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Haha ditdoet Romme op trainingskamp; uitleg geven op voetbal :lol: :lol: :lol: Eerste foto van hem die ik zie icm Italianen. Nee hoor, volgens mij is het een schaatsgerelateerde video.
  18. Joanne

    Joanne Member

    AMSTERDAM - Peter Kolder wordt de trainer van de commerciële schaatsploeg van Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer. De 34-jarige coach was de afgelopen acht jaar werkzaam voor de KNSB als verantwoordelijke voor Jong Oranje en het opleidingsteam lange baan.
    © ANP

    Timmer, Gerritsen en Boer verlieten begin mei Control nadat ze niet akkoord gingen met een nieuwe aanbieding. Het trio is nog altijd op zoek naar een geldschieter.

    “Het verzoek trainer te worden van Timmer, Gerritsen en Boer kwam als een verrassing”, aldus Kolder in een persbericht van de KNSB.

    “We waren er echter redelijk snel uit. Het is ook fijn dat de KNSB, waar ik acht jaar met veel plezier heb gewerkt, me geen strobreed in de weg legt om deze sportieve stap te maken. Ik heb er geweldig veel zin in.”

    http://www.nusport.nl/schaatsen/2269335 ... immer.html
  19. jaap

    jaap Active Member

    Team Timmer is dus nog steeds hun eigen geld aan het opmaken!

    Lijkt me niet zo slim.

    Sponsors staan allang niet meer in de rij, geldt voor veel sportploegen.
    Heel veel gaat dan ook niet meer door, jammer.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben heel blij voor de pink ladies dat Peter Kolder hun trainer wordt. Hij is een heel goede trainer, en bovendien lijkt hij mij een heel fijn mens om mee samen te werken. Nu nog hopen dat ze snel een sponsor vinden zodat iedereen ook een salaris kan krijgen.

Deel Deze Pagina