Seizoen voorbij voor Kramer

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 20 okt 2010.

  1. Alwin72

    Alwin72 New Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Vanaf de bank kan je het natuurlijk niet beoordelen maar ik vind het gewoon opvallend. Hopelijk kunnen ze de oorzaak snel achterhalen en dan werken aan volledig herstel.
  2. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Het had ook wel heel opvallend geweest als ze hadden toeggegeven dat het aan de trainingen had gelegen. Zoiets als een politicus die toegeefd dat hij heeft gelogen.
  3. jaap

    jaap Active Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Even schrikken hoor,Sven hele seizoen niet erbij. En zelfs bij het zitten heeft hij spierpijn, dat gaat wel even duren voor hij weer topfit is.
    Sterkte Sven, we gaan je missen op de belangrijkste tournooien.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Ik moet nog steeds naar P&W kijken, maar eerst zo nog even eten. Verder heb ik er een beetje naar gevoel bij. Ik kan me nog zo goed herinneren dat het bij Hein Vergeer ineens niet meer liep, en achteraf bleek dat hij een blessure had (opgelopen bij een val) die nooit meer is goedgekomen. Ik hoop echt dat ze snel vinden wat het is, in de eerste plaats voor Sven zelf maar toch ook wel voor alle fans. Het is gewoon erg kaal zonder hem.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Nou, ik heb net Sven gezien bij P&W, en hij kwam mij nogal rustig over. Niet als iemand die bang is dat dit einde carrière is. Hij kon zelfs nog lachen af en toe. Ben er weer een beetje geruster op.
  6. mi

    mi Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Toch houd ik nog mijn hart vast... een blessure die kennelijk zoveel klachten geeft is niet volledig voorspelbaar qua herstel...
    dat geldt uberhaupt voor topsporters: je weet dat een gemiddelde botbreuk 3 weken duurt, meestal herstellen sporters wat sneller dan anderen maar de belasting die zij op spieren en gewrichten zetten is ook veel intenser en specifieker.
    Daarnaast heb je geen idee hoe het lichaam van Sven reageert na een jaar van rust...

    kan alle kanten op naar mijn mening, laten we hopen/positief denken!
  7. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Jammer dat we Kramer niet gaan zien deze winter. :(

    Maar ik snap wel dat hij een streep door dit seizoen zet. Kramer gaat alleen rijden als hij kan winnen, hij doet het niet op 80% voor de derde plaats. Nu hij het seizoen als verloren beschouwt, geeft dat denk ik ook veel rust om goed te kunnen herstellen zonder je op allerlei data voor skate offs te moeten focussen.

    Sven, tot begin november in 2011 op tv!
  8. jaap

    jaap Active Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Sprintmaster pas je de kop effe aan?

    Monique gaat het wel goed met je? Je eet zo extreem laat........haha!
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Interresante column van Wennemars in het AD: http://www.ad.nl/ad/nl/1742/Schaatsen/a ... Kramer.dht

    Vooral deze 2 opmerkingen vielen me op:

    Ik ga er toch vanuit dat Erben redelijk tot goed geinformeerd is over het wel en wee van Sven, in ieder geval in de afgelopen jaren.
    De opmerking over de blessures maakt dat ik een beetje de indruk krijg dat dat been niet eens zozeer het hoofdprobleem is. Hij lijkt er psychisch en fysiek doorheen te zitten op basis van 2 jaar lang "vechten".

    Toch kwestie van teveel willen en teveel doen terwijl het lijf andere signalen geeft?
    Dan is het wat mij betreft ook een geval van te beperkte begeleiding (vergeet niet: Kramer was en is jong!)
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Ik heb ook aan de rug gedacht en uitstralingen, maar Sven zei bij P&W dat zijn rug juist sterker was dan ooit.

    Wel opvallend die opmerkingen van Erben, zou er toch meer aan de hand geweest zijn dan we dachten.
  11. HA01761

    HA01761 Active Member

  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: Kramer mist NK afstanden

    Jawel Jaap, drukke dag gehad op werk en dan kom je thuis en moet het eten nog in de oven. Maar het was lekker! :D

    Ik heb de column van Erben net gelezen, en hij suggereert idd dat het toch een gevolg is van te lang te hard werken en daarbij de enorme geestelijke druk. Opzich zou het me niets verbazen als dat zo is, maar waarom zegt niemand van TVM dat dan? Als het idd is zoals Erben zegt, dan kan Sven zelf en zijn begeleiding bij TVM dat toch ook gewoon toegeven? Het is voorwaar geen schande dat een knul van 24 daar last van heeft, er zijn wel mensen overspannen geworden door heel wat minder stress en druk.

    Kortom: ik heb ook wel mijn twijfels bij het verhaal van Erben en ik hoop dat we snel meer weten. Eigenlijk zou ik het wel fijn vinden als Erben gelijk heeft, dat betekent normaal gesproken namelijk dat als Sven zichzelf echt rust geeft, het wel weer goed komt met hem. Vergelijk het met een burn out waar iedereen ook wel weer uitkomt. Dat zie ik toch liever dan dat zijn been probleem veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een hernia waar ie eeuwig last van kan blijven houden.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gedaan.
  14. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Sven heeft gewoon roofbouw op zijn lijf gepleegd en zichzelf overbelast.
    Hij heeft nieuwe schaatsen en het kan ook zijn dat zijn blesure daardoor is ontstaan.
  15. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik denk dat het idd een deel psychisch is maar dat dit door de persoon in kwestie en de staf niet onderkent wordt, om de simpele reden dat ze dit zo niet zien. Er zijn zat mensen te noemen die hoofdpijn krijgen van stress. Is de hoofdpijn dan een op zich zelfstaand iets of komt het door de stress? Ik denk echt dat het lichaam soms meer signalen geeft dan ons lief is en het is een kwestie van die signalen te herkennen en te erkennen. Doe je dat niet, dan val je natuurlijk niet meteen neer, maar komen er steeds meer fysieke ongemakjes en pijntjes die de kop op steken
  16. bandabou

    bandabou Member

    Hmmmm....another TVM'er bites the dust. Misschien dat het toevallig dit keer niks te maken heeft met de trainingen, maar toch...
  17. Catwoman

    Catwoman New Member

    En ik blijf me maar afvragen .... wat als er dit jaar een Elfstedentocht komt (en daar ben ik van overtuigd)? Kramer wil die zo verschrikkelijk graag rijden. Dan zal blijken of hij echt een zware blessure heeft of dat dat misschien een dekmantel is voor wat anders. Persoonlijk ben ik er nog niet zo van overtuigd .... blessure? psychisch probleem? Zou het niet gewoon zo zijn dat Kramer niet zo sterk en fit is als andere jaren en niet wil schaatsen als hij niet zeker weet dat hij mee kan doen om de prijzen? Ik zou me dat zo goed kunnen voorstellen vanuit Sven namelijk....
  18. Palko

    Palko Active Member

    Ik vind het echt balen dat Kramer dit jaar niet meer schaats. Ik ga samen met een vriendin op 28 december naar Heerenveen om daar het NK afstanden en sprint te bezoeken. Eigenlijk doen we dit, omdat zij op haar tot do lijstje had staan om Sven een keer te zien winnen. Droge conclusie was nu, dat we dus volgend jaar nog maar een keer moeten :)

    Dit seizoen zullen we het gewoon zonder onze absloute kopman moeten doen. Gelukkig is het schaatsen tot nu toe al weer supergeweldig mooi en zit er nog veel meer in het vat voor de rest van het seizoen. Ik kijk enorm uit naar alle toernooien dit seizoen. Werelbekers zijn daarvoor in mijn ogen een mooie proloog.
  19. r.welle

    r.welle New Member

  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dit zou me idd niet verbazen. Voor een stoere vent is het misschien niet zo leuk om toe te geven dat je er even helemaal doorheen zit, en is het iets makkelijker om het op een blessure te schuiven. Dan ben je namelijk nog steeds een stoere vent (met een fysiek probleem) en anders ben je (in de ogen van sommigen tenminste) een watje. Zo denk ik er zelf trouwens helemaal niet over, ik kan me zo voorstellen dat de druk te groot is geweest.

    Ach, het blijft allemaal speculeren en Sven zal als enige echt weten wat er aan de hand is, en misschien Kemkers, Veldkamp en wat andere begeleiders. Toch is speculeren wel interessant, kunnen we achteraf kijken wie het dichtst in de buurt van de waarheid zat. En wie weet is het wel echt een beknelde zenuw die ze binnenkort weer tevoorschijn peuteren.

Deel Deze Pagina