WC Changchun (4-5 december)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 24 nov 2010.

  1. TommyVentoux

    TommyVentoux New Member

    @ De Keizer: Mij is enkel het inmiddels twee weken oude nieuws omtrent Poutala bekend waarin gemeld werd dat ie een of andere vage bacterie in z'n lichaam heeft, waardoor hij wat snel vermoeid is. Hij hoopte toen wel in januari weer top te kunnen zijn.
    En Koskela had vlak voor Heerenveen wat astmatische klachten, die na de laatste 1.000 meter van Berlijn weer lichtjes de kop op staken. Hij wil geen risico's nemen met 't oog op het WKS.

    Fatkulina neemt een week of twee rust vanwege een liesblessure, maar dit terzijde.
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    zijn er nog meer mensen die live via internet gaan kijken? ik wel.. alleen begin nu alweer een beetje in te dutten dus garandeer nix :?
  3. IKE

    IKE Active Member

    moguh die hard schaatsfans
  4. IKE

    IKE Active Member

    hmmm ben blijkbaar de enige:)
  5. Alex0991

    Alex0991 New Member

    2 van de 4 VSS punten behaald vandaag! xD
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De Aziaten hebben het zoals vaak bij wedstrijden in Azie beter gedaan dan gemiddeld. Sang-Hwa Lee verslaat Wolf en Kang-Seok Lee, Kato en Nagashima bezetten het podium bij de mannen. Groothuis rijdt een knap baanrecords en Nesbitt doet gewoon haar ding.

    De verrassingen zitten daarachter. Hesse die derde wordt op de 1000 vrouwen (voor Boer) Schwarz die vierde op de 1000 mannen.

    De Nederlanders (op Boer en van Riessen na) presteren matig op de 500. Bij de mannen 9, 10, 16, 18, 20. Bij de vrouwen 18, 19, 20. Jammer dat Das twintigste wordt. Ik had haar een langer verblijf in de A groep gegund.

    ps. @IKE: respect dat je hebt zitten kijken. Ik kon het niet opbrengen om ervoor op te staan.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Misschien dat ik voor de 1000 meter was opgestaan als Marrit naar Azië was gegaan, ze had zich gezien de tijden van vandaag waarschijnlijk wel op het podium kunnen rijden (hoewel winnen erg lastig was geworden).
  8. abscbs

    abscbs New Member

    Re: Bruintjes is op de heen vlucht naar Changchun ziek gewor

  9. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Ik heb de samenvatting zojuist gezien. Weinig bijzonders gebeurd vandaag. Alleen dat Wolf verslagen is door Lee en dat mede dankzij de afwezigheid van Davis, Groothuis wint. En natuurlijk heb ik vandaag niet de volle 100% score voor de VSS.
  10. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Klopt, Sjoerd zou alleen naar Japan afreizen en ook niet als reserve naar China gaan geloof ik.
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Jeetje het is wel erg rustig hier ook in het topic! Ik vond de 1000 meter van Nesbitt het opvallendst. Ik vond haar tijd ijzersterk vergeleken met de omstandigheden daar.

    En wat heb ik me geërgerd aan Herbert die de val van van Riessen gemist heeft. Ik zag hem gewoon hoor. Gaat hij daarna zeggen dat ze het niet in beeld hebben gebracht!
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Mensen zitten vast vast door de weersomstandigheden of zijn druk bezig met het vieren van Sinterklaas ;)
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat Groothuis ondanks die enorme vertraging nog de 1000 m wint is een wereldprestatie. Van de meeste Nederlanders kun je zeggen dat ze dit echt als een tussendoortje beschouwen en blij zijn als ze nog wat punten meenemen. Timmer heeft de goede slag nog niet te pakken. Ik ben een beetje bang voor een roemloos einde voor haar, zou erg jammer zijn.
    Qua VSS weer een slechte dag: haal ik Kang Seok Lee uit mijn voorspelling wint ie meteen een wedstrijd. :p
  14. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Net in het late sportjournaal gezien dat Wolf 2e werd op de 500 meter, Groothuis op de 500 meter viel en met een zeer mooie tijd 1e op de 1000 werd. Margot Boer viel een beetje tegen, maar we zijn ook gewend geraakt aan haar podiumplaatsen.
  15. IKE

    IKE Active Member

    moguh daar ben ik weer vandaag nog mensen wakker?
  16. SCEVD

    SCEVD Member

    Leuke wereldbeker dit weekend geweest, vind ik!
    Voor Groothuis fijn dat hij weer eens wint en voor de 500M dames ook eens goed als Wolf verliest!

    Ik zag trouwens dat de A en B groep tijdens één afstand in één zijn gevoegd, te weinig deelnemers denk ik?
    De Kazachstaanse mannen doen het naast de 5km, 10km (Babenko) en 1500m (Babenko, Kuzin) nu ook heel goed op de 500m (Kuzin) en 1000m (Kuzin, Krech), dit is wel goed nieuws vind ik!
    Verder vind ik dat veel landen uit Oost Europa (Wit-Rusland, Roemenië, Tsjechië, Letland) niet zijn gekomen, dat maakt de B-groep wel erg klein, dat is jammer.

    Ik ben benieuwd naar Obihiro!
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Verder vind ik dat veel landen uit Oost Europa (Wit-Rusland, Roemenië, Tsjechië, Letland) niet zijn gekomen, dat maakt de B-groep wel erg klein, dat is jammer.
    [/quote]

    Kwestie van het niet hebben van middelen of het verkeerd besteden van middelen.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Tsjonge, nu verliest Smeekens weer op een honderdste zeg. De 500 mannen WB begint nu steeds meer op de WB van vorig jaar te lijken toen er op een gegeven moment niet eens favorieten meer waren omdat zoveel verschillende schaatsers een WB konden winnen.

    Vandaag eindigt zelfs Yu jing knap voor Wolf. Ook Wang doet alweer goed mee. Zij gaat zeker wel serieus meedoen tijdens de WK sprint.

    Richardson rijdt inmiddels systematisch op het podium. Wat een toptalent! Misschien wel een grote kanshebber op de WK sprint (zoals ik ook al heb berekend in het topic daarover).

    Ten slotte, petje af voor van Hemert die 15e wordt in de gecombineerde A/B groep na gisteren derde te zijn geworden in de B groep.
  19. Alex0991

    Alex0991 New Member

    Re:

    0,002 seconde :D
    http://schaatsen.nl/nieuws/2010-12-05-s ... 02-seconde
  20. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Vind het best irritant dat iedereen het over het 'verliezen' van Wolf heeft. Het is ook maar een mens en blijkt dat ze een acute rugblessure heeft. Tsja dan is het niet eens zo gek dat ze wat minder rijdt

    Zeer opvallend zijn de prestaties van Jing Yu. Zij is weer helemaal terug!

Deel Deze Pagina