Schaatskalender 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 31 jan 2012.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het is er te koud waardoor ze zich niet optimaal kunnen voorbereiden op het ijs en daardoor wijken ze uit naar Berlijn.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Polen zou eigenlijk wel één goede binnenbaan kunnen gebruiken, nou hebben ze Minsk in het buurland, maar dat is toch anders.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Maar daar heb je een visum voor nodig. En die krijgen ze niet altijd. Dus dat is ook niet echt een optie om op te rekenen. In het jaar dat Artur Nogal het WK Junioren in Moskou ging rijden (was dat niet 2010?) was het de bedoeling dat hij met de trein naar Moskou ging. Maar hij kreeg geen visum voor Wit-Rusland dus moest "helaas" met het vliegtuig (voor hem alleen amar beter).

    En een binnenbaan komt er voorlopig niet. Alles gaat naar Euro2012.

    Maar goed ben nog steeds benieuwd of er een worldcup in Zakopane komt en wat ze eraan gaan doen om voor goede voorzieningen etc. te zorgen voor het publiek ;)
  4. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Zou best kunnen kloppen dat de kalender er zo ongeveer gaat uitzien..ze zijn idd bezig om een World Cup in Kolomna te houden.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    En in Polen zeggen ze nog steeds dat ik onzin praat over een worldcup in Zakopane ;)
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    Martin Hersman zegt net op tv ook dat er een WorldCup in Polen komt.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik hoorde het ja... Ik wacht wel met boeken totdat de ISU definitief heeft besloten ;)
  8. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ach ja.. volgens mij heeft Hersman dat ook maar van horen zeggen, lijkt me. zolang er nog niets officieel is..
  9. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Er is onder de 'Poolse' rit op de 5 km nogmaals gepraat over de worldcup in Zakopane. Onze heren de commentatoren zouden het leuk vinden als er weer eens een buitentoernooi gehouden wordt. Ze weten blijkbaar nog niet dat er weinig binnenaccomodatie is om op te warmen. :wink: Hopen dat het dan geen -20 wordt.
  10. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ach je zet een mooie tent neer op de atletiek baan en genoeg ruimte ineens. had toch wel verwacht dat je iets enthousiaster zou zijn?
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik kan niet wachten om weer naar Zakopane te gaan.
    Maar bij het EK in Budapest vond de commentatoren het al koud, terwijl daar genoeg plekken waren voor hen om zich op te warmen.
  12. villaweb

    villaweb New Member

    World Cups 2012-2013

    weet iemand al de nieuwe data en plaatsen van de wolrld Cups 2012-2013?
    volgens mij zou dit begin deze week def. bekend worden gemaakt.

    Heb wel gehoord dat Zakopane was afgevallen en er nog discussie was tussen Erfurt en Inzell....
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hoewel ik natuurlijk graag naar Zakopane ga denk ik dat dit een goede keuze is. Zakopane is er nog niet klaar voor en geld voor een opknapbeurt voor worldcupwaardig niveau is er niet.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    en toch is het jammer. World Cups op banen die wat minder standaard bezocht worden zou leuk zijn. Beetje afwisseling tussen enerzijds de bekende (Thialf, Hamar, Salt Lake, Calgary) en/of hypermoderne banen (Tsjeljabinsk, Astana) en anderzijds onbekendere / minder gebruikte kleine banen als Zakopane of Boedapest.

    maarja, dat dat niet overal haalbaar is snap ik ook wel weer...
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker


    In Boedapest hebben ze de fundering helemaal vernieuwd. Plus dat je daar ook een goed gebouw hebt met voorzieningen en voldoende ruimte om even wat tribunes neer te zetten. In Zakopane is dat er niet echt, dus daar moeten ze dan een oplossing voor bedenken en het clubgebouw is ook minder modern. De kantine is geweldig, maar de rest laat te wensen over.Ik denk dat ze beter kunnen gaan investeringen in Stegny in Warschau. Daar heb je ook de ruimte om een publiek om de baan beter kwijt te kunnen (bij Zakopane heb je dan wel weer ruimte voor een feesttent zoals Passion-For-Skating zei ;) en is romantischer dan Warschau)
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik denk dat de problemen op en rond de baan nog wel op te lossen zijn (in baselga werden ook geen tribunes geplaatst voor de world cup) maar ik denk meer dat de huisvesting van de athleten en officials en alle mensen eromheen te wensen over laat. het 'officiele' hotel dichtbij de baan had niet eens warm water, en weet niet of er genoeg accomodatie is (zou zeggen van wel, maar veel klachten gehoord toen tijdens de junioren world cup) dat in combinatie met de accomodatie en de ijscondities en het wisselvallige weer (en dus bereikbaarheid van de locatie) hebben de polen misschien laten besluiten ervan af te zien. Ik vind het erg jammer, en vooral omdat nu er gekozen lijkt te worden voor een bv Erfurt. Niet dat daar iets mis mee is, maar probeer die plek dan op te vullen door een andere buitenbaan/on ontwikkelt gebied, italia, finland, minsk ofzo..
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Er zijn ongeveer 200-300 hotels/pensions in en rondom Zakopane. Daarnaast nog heleboel particulieren die onder verhuren. Er zijn luxe hotels maar daar betaal je fors voor. Het verbaasd me dat er geen warm water was in het officiele hotel. Volgens mij is dat het COS hotel en naar mijn weten was er vorige zomer wel warm water. Maar er wordt schuin tegenover de ijsbaan een nieuw hotel gebouwd dus misschien dat dat aan de standaarden voldoet :)
  18. Eagle

    Eagle Active Member

    Minsk is toch overdekt? Verder wel een goed idee om daar eens heen te gaan ipv Erfurt
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wil je me geen uitspraken in de mond leggen die ik niet heb gedaan :lol: (lees: quotefoutje :lol:) ;)

    Minsk, lijkt me een leuk experiment :) Alleen schijnt een visum niet voor iedereen makkelijk te krijgen (Poolse junioren ploeg heeft hem wel eens niet gekregen).
  20. Eagle

    Eagle Active Member

    Sorry :oops: overheen gelezen, ik zou het ook anders schrijven: onontwikkeld :wink:

Deel Deze Pagina