OS: 1.000m Vrouwen (GOUD !!!!!)

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sportgekkie, 18 feb 2006.

  1. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    vandaag timmerdag :D Ik had het nooit verwacht toen ik haar race gezin had paar missertjes bij de start maar toch gewonnen super!! We hebben er weer een plak bij!!!!!!!!!!
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zag trouwens net dat AZ vandaag heeft verloren, zou Henk Timmer te veel met zijn kop bij zijn liefje hebben gezeten? :D Wel mooi voor mij als Feyenoord fan trouwens, de hele familie Timmer maakt me blij, haha.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Prachtig van Timmer. Gewoon haar sterkste race sinds een groot aantal jaar. Met laatste buitenbocht, en zonder enige hulp van de tegenstander. Vandaag gewoon de beste.

    Daarnaast moet je, kritisch als ik ben, ook zeggen dat er veel vrouwen zijn die vandaag een kans op goud hebben laten liggen. Want 1:16,0 is toch absoluut geen snelle tijd. Uit de ontevredenheid van Wust bleek ook wel dat zij zichzelf een stuk sneller had ingeschat, en dat zal dan nog sterker gelden voor Friesinger, Klassen en Simeonato. Ik heb toch sterk het gevoel, net als Martin Hersman, dat de ploegenachtervolging bij veel vrouwen nog in de benen zit.
  4. ewax

    ewax New Member

    Ik had ook verwacht dat er een 1.15 zou worden gereden.

    Toch, als echte sprintster in de buitenbocht een 30.1 rijden. Dan heb je super gereden, kijk maar naar een Friesinger die de laatste
    binnenbocht had en er niet aan komt. Toch ook mooi van Ireen Wust, wel jammer van die vierde plek.

    Haar kansen komen nog wel.
  5. stayerwouter

    stayerwouter New Member

    Ja het is zo dat ze missch die ploegenachtervlging in de benen hebben klaasen en friesinger. Maar vele andere vrouwen hadden dit niet zoals chaira simionato en jennefer rodrigues. Maar Timmer heeft verdient gewonnen ze was gewoon vandaag de beste. En als die vrouwen die de ploegenachtervolging gereden hadden willen winnen, dan hadden ze zich ook vol op deze 1000 moeten richten. :wink:
  6. Lieke

    Lieke New Member

    Die race van ireen was gewoon goed! en die van Wennemars ook... dit vind ik dan weer niet egt ergens op slaan.. ze hebben goed gereden..!!!!
  7. joke

    joke New Member

    Eigenlijk vind ik het niet echt jammer voor Ireen dat ze net vierde geworden is. Dat klinkt misschien een beetje hard, maar ze is nog zo jong en ik denk niet dat het goed voor haar is als ze nu op haar eerste spelen meteen al zoveel wint. Wellicht zit er de 1500 nog een bronzen medaille voor haar in. Als je leert om te gaan met verlies (en wat is verlies- vierde op haar 1e OS!) win je uiteindelijk ook veel.

    gr. Joke
  8. Lieke

    Lieke New Member

    en niet alleen vierde op haar eerste os.. maar daarvoor ook al supergereden..
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Helemaal mee eens, er moet wat te wensen overblijven. Ik snap wel dat je teleurgesteld bent als je vierde wordt, dan zit je er zo dicht bij, maar laten we wel wezen: er zijn er die 10 jaar schaatsen en zelfs nooit in de buurt van het podium komen. Dus voor haar 19 jaar doet ze het zo gek nog niet (om maar eens een eufemisme te gebruiken).
  10. Anna C

    Anna C New Member

    Ik dacht precies hetzelfde, als ze nu alles wint wordt er straks alleen maar meer van haar verwacht. Dat lijkt me niet echt goed voor een 19 jarige, ze heeft al een gouden medaille en daar zal waarschijnlijk nog wel eentje bij komen.
    Van wie was de slogan ook alweer; 'hoe dieper het dal, hoe mooier de comeback' die zou dan omgekeerd voor Ireen werken als ze nu al zo hoog zou staan.
  11. Lieke

    Lieke New Member

    helemaal mee eens! zonder dal geen bergen hea.. :wink:
  12. Cyclad

    Cyclad New Member

    Eigenlijk is het gewoon fantastisch dat Ireen zo ontevreden was over haar race. Dat zal haar woensdag enorm prikkelen.

    En van wie die slogan is? Geen idee! :wink:
  13. umpire

    umpire Member

    Wat mooi. GEWELDIG!!!
    gefeliciteerd, weer goud. Helemaal gegund, zeker ook na die 500m.
    Nu de 1500m nog. Is dat laatste plaatsje al officieel aan haar gegeven?
  14. IR

    IR Member

    Ik kan de slotrondes nergens terugvinden, maar de Loor was wel sneller op de laatste ronde volgens mij.
  15. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ja klopt. De Loor reed de slotronde net onder de 30, Marianne er net iets boven.
  16. Gerardo

    Gerardo New Member

    Timmertje, Timmertje, Timmertje wat ga je doen vandaag! Geweldig wat een klasse heeft die vrouw! Zij kan zó hard schaatsen maar ze moet wel in de goede flow zitten en dat zat ze! Topper!

    Marianne kan geweldig pieken en ook geweldig dalen en vandaag was het pieken. Ze was mijn Dark Horse, want zij kan in een Wereldbekerwedstrijd de eerste 1000 meter 20e worden en de tweede wedstrijd als 1e eindigen. Ik gun het haar van harte want als het niet gaat krijgt zij altijd alle zogenaamde deskundigen over zich heen en de Nederlandse pers.

    Barbera reed ook bijzonder goed! Wat een mooie krachtige slagen, super. Maar helaas iets te weinig speed!

    Annette Gerritsen reed gewoon te verkrampt! En kan volgens mij veel beter. Maar ja, je 1e Olympische spelen!

    Ireen Wust had inderdaad de ploegenachtervolgen in de benen, maar dat hadden Cindy (wel een rit minder dan Ireen) en Anni ook!
    Ireen mist gewoon speed voor het eerste gedeelte. Dat kan ze nooit meer goed maken in de laatste ronde. En die reed ze bijzonder goed!
    Ik zet haar op 1 voor de 1500 meter! Met Timmertje op 2!!

    Hahaha, we blijven dromen!
    Ik heb geweldig genoten en ik neem er één op de Nederlandse dames!
    Toppers bedankt!
  17. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    1tje maar??? Morgen zeker weer trainen. :roll: :roll:

    Krizz
  18. fred

    fred Member

    Jongens wat is sport toch geweldig mooi wanneer er dingen zoals vandaag gebeuren.... en dat met de laatste buitenbocht (grappig; bij het topic over de 1000m mannen een hele discussie over de 'oneerlijkheid' van een 1000m vanwege het voordeel van de laatste binnenbocht, gebeurt er zoiets en uitgerekend met Timmer...)
    Denk dat bij Timmer de techniek haar net die paar honderdste voordeel heeft bezorgd; waar je Friesinger, Rodriguez, Klassen en anderen te veel naar achter ziet afzetten tijdens de laatste pakweg 200 meter, blijft zij gewoon technisch goed schaatsen. Zou 't dan toch ook in die langere buizen zitten? :wink:
  19. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Wat mij bij de races na die van Timmer opviel, was dat bijna niemand meer een tussenronde van 27.9 (of lager had). Daar heeft ze ook al een stukje op gewonnen. Echt wel goeoeoeoeoeoeod dat ze goud heeft gewonnen, mijn hele dag is weer goed dankzij haar!
  20. Cyclad

    Cyclad New Member

    Marianne reed gewoon een perfecte race.
    Daarom kan ik niet akkoord gaan met de uitleg van Krizz dat Ireen goud heeft laten liggen. Je zou hetzelfde bij Anni Friesinger en Cindy Klassen kunnen zeggen.......
    Als ze in de opening iets sneller waren en als ze de eerste volle ronde wat scherper haden gereden dan.....
    Bullshit!
    Marianne Timmer reed de perfecte opening, een geweldige volle ronde en een voor haar doen beresterke slotronde.
    De anderen hebben geen goud verloren, Marianne heeft goud gewonnen door op het moment dat het moet een weergaloze race op het ijs te leggen.
    Punt! :wink:

Deel Deze Pagina