klappers of niet?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Willemgd, 22 sep 2013.

  1. Willemgd

    Willemgd New Member

    Hoi,

    Ik ben 14 jaar nu, en Ik ben vorig jaar fanatiek begonnen met schaatsen op combinoren, en dit jaar heb ik nieuwe schaatsen nodig. Maar mijn vraag is, kan ik al met klappers gaan schaatsen, of zou het verstandiger zijn om nu schaatsen met vaste ijzers te kopen?

    Groetjes, Willem
  2. 1997giorgio1

    1997giorgio1 Member

    Dat is lastig te beoordelen. Stap eens een speciaalzaak binnen, kunnen ze je van goed advies voorzien. Ik kan vanaf hier jouw techniek niet beoordelen.


    Groet

    Giorgio
  3. Tjark

    Tjark Active Member

    Wat zegt je trainer of diegene die je les geeft?

    Aan de ene kant ben ik totaal niet tegen het 'snel' aanschaffen van klapschaatsen. Maar is het nodig? Nee, dat ook weer niet (maar kan geen kwaad _mits_ je technisch blijft rijden en iemand je daar op wijst/traint)
  4. Willemgd

    Willemgd New Member

    Dankjewel, ik heb net schaatsen gekocht van een winkel die failliet was. Ik heb vaste schaatsen gekocht, Raps Voltage met V8 ijzer, voor maar 62 euro!! Want er ging 75% af.

    Groetjes, Willem
  5. Tjark

    Tjark Active Member

    Voor dat geld kun je je geen buil vallen, al schaats je er maar 1 seizoen op bijvoorbeeld.
  6. Willemgd

    Willemgd New Member

    klopt, maar al zou ik andere schaatsen nemen dan zou ik daar nog steeds maar een seizoen op vooruit kunnen omdat ik hard aan het groeien ben.
  7. BP

    BP Active Member

    Vroeger was het advies om wat langer te wachten met klapschaatsen. Tegenwoordiger wordt veel sneller geadviseerd om over te stappen maar het is wel prettig als je al wat zijwaarts kan afzetten. Als je 14 bent en je hebtw at talent dan zou ik wel afstappen van combi-noren maar een vlotte, snellere schoen nemen met meer bewegingsvrijheid. Zodra je wat balans krijgt heb je de extra steun in de enkels van een combinoor niet meer nodig.
  8. Willemgd

    Willemgd New Member

    Dankjewel voor het advies iedereen. En als ik nu een klapsetje zou nemen kan ik nog lang op de ijzers vooruit want ik ga gewoon van schoen wisselen.

Deel Deze Pagina