Sponsor- of bondspakken?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 25 sep 2013.

?

Sponsor- of bondspakken?

  1. Altijd de nationale bondspakken, ook tijdens het NK (reactionair voorstel).

    0 stem(men)
    0,0%
  2. Sponsorpakken tijdens NK, bondspakken internationaal (status quo).

    7 stem(men)
    22,6%
  3. Sponsorpakken tijdens NK en WB, bondspakken tijdens WK (huidig voorstel).

    22 stem(men)
    71,0%
  4. Sponsorpakken tijdens NK, WB én WK (mogelijk radicaler voorstel).

    2 stem(men)
    6,5%
  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De discussie over de sponsorpakken versus de bondspakken (nationaal tenue) is weer eens opgelaaid. De commerciële ploegen Activia en TVM willen dat hun sponsorkleuren vaker zichtbaar zijn en niet alleen tijdens de drie à vier nationale toernooien per jaar. Arie Koops snapt het, maar zegt dat de ISU voorlopig tegen is.

    Wat vinden jullie ervan? Moeten we ook internationaal in sponsorpakken gaan rijden? Of juist altijd in het KPN-bondstenue? Of is er gezien de huidige trend naar meer commerciële schaatsploegen* zelfs wel animo om ook de WK's in merkploegen af te leggen? De OS laat ik even buiten beschouwing omdat het IOC overtuigen nog een horde verder is dan de ISU. Poll! :mrgreen:

    * Stukje achtergrond: eind jaren '90 was Team Sanex de eerste commerciële langebaanschaatsploeg waarna de kernploeg werd opgedoekt en inmiddels alle Nederlandse toppers nu bij commerciële ploegen rijden. De laatste jaren zien we ook steeds meer niet-Nederlandse schaatsers die persoonlijk gesponsord worden of hun eigen teams formeren. Voorbeelden zijn Team Veldkamp/Swings, De KIA Academy (Wang/Waś/Wotherspoon), Team Pechstein (Angermüller/Kraus/Lehmann), Team CBA/Mueller (Contin/Derraugh/Smallenbroek), Team ICA (Hege Bøkko).
     
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat de KNSB wel over de brug moet komen. Immers zonder sponsorteams geen topschaatsen, we gaan natuurlijk niet terug naar de kernploeg uit de jaren 80/90. En dan is het rijden in de sponsorkleuren in de World Cups de mooiste oplossing. Op een EK/WK/WK afstanden/OS is het toch mooi om iedereen in de landskleuren te zien.
     
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik dacht eerst altijd bondspak. vind ik gewoon mooier voor je land rijden. maar snap inderdaad dat als je betaald wordt door een sponsor dat die hiervoor ook beloond moet worden. dus ga ik voor alleen bondspak met WK, EK en OS en verder gewoon in sponsor pak
     
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Heerlijk die Nederlandse arrogantie weer om even de internationale regels naar eigen hand te zetten. In ISU Events - wat de wereldbeker is - moet je in identieke pakken schaatsen. Volgend jaar is er weer een kans om die regels te veranderen, nu niet.

    Maar goed, de commerciële teams hebben er voor gekozen om een b-licentie te verkrijgen en niet een alicentie. Daarmee verliezen ze volgens mij ook nog een aantal sposnoruitingen op de nationale pakken.
     
  5. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    De TP in groen-groen-rood (Kramer-Verweij-Blokhuijsen) is geen goed idee.
    Er staat al een wit sponsorlogo op het pak, dat kan misschien op een gekleurd vlakje (als tussenvorm)
    [​IMG]
    Dit dus, maar dan met een groene rechthoek waar TVM op staat.
     
  6. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    KPN is toch ook sponsor, dus rijden ze altijd al in sponsorpakken. Wat is het probleem? ;)

    Maar ik kan me voorstellen dat het ook voor andere landen wel prettig is dat iedereen in zijn/haar eigen sponsorpak kan rijden, dus wat mij betreft allemaal bij elke wedstrijd in een sponsorpak.
     
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vind het wel wat hebben die landspakken.

    En is dit nu een Nederlands probleem? Of hebben meerdere landen dit probleem?
     
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    Internationaal rij je in de bondspakken. Je schaatst daar als Nederlander, niet als TVM'er (immers, plaatsen worden per land verdeeld, niet per team ofzo. In principe vormen de beste zoveel Nederlanders de selectie voor de internationale westrijden).

    Ik zou het wel reëel vinden als er meer ruimte is voor een eigen sponsorlogo op zo'n bondspak. De sponsor mag best te zien zijn (hoe krijg je anders sponsoren??). Zolang het pak maar in de Nederlandse kleuren blijft.
     
  9. Als we willen dat meer sponsoren, ook in andere landen instappen, dan is dit een belangrijke overweging. Met sponsorpakken in plaats van Bondspakken voor de wereldbekers en dus niet op titeltoernooien zet je een raamwerk neer waardoor internationale teams zich beter kunnen profileren. De Schaatsacademie in Inzell zou er bijvoorbeeld ook baat bij hebben. Elke Euro/Dollar/Yen die deze sport bereikt is veel waard. Voor een Amerikaanse sponsor is het interessanter om een team te financieren met een rappe Noor of Koreaan in hun gelederen dan een overwegend middelmatig Amerikaans bondsteam.
     
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    met het WK wielrennen op tv realiseer ik me dat sponsorpakken bij de WB en nationale pakken bij de WK's (en EK en OS) erg lijkt op de situatie van het wielrennen. Dat is helemaal niet zo gek eigenlijk. Alleen moet je je dan wel afvragen of je kwalificatie ook per team gaat doen ipv per land. Of is dat dan weer onnodig?
     
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Als je tijdens WB wedstrijden in sponsor pakken gaat rijden wordt het veel interessanter van Nederlandse ploegen om buitenlanders in dienst te nemen. Nu is dat nog totaal oninteressant. Dan krijg je dus bv. Bokko en Niedziedski naar TVM, Kato en Mo naar beslist.nl. De vraag is alleen of dat voor het internationale schaatsen goed of juist slecht is. Kun je op twee manieren bekijken.
     
  12. RobertJ

    RobertJ Member

    Wereldbekers zijn per definitie afhankelijk van landen dus kan je daar eigenlijk niet anders dan in bondspakken starten. Welke sponsoren er op die pakken staan is dan weer een andere vraag maar Nederland kan niet ineens met 7(?) verschillende pakken aan komen zetten. Het is nu al lastig om mensen uit elkaar te houden en aan een land te koppelen voor de ongeoefende kijker.

    Oplossing 1 zou dus zijn om meer sponsoring naar de merkenploegen te laten gaan op de bondspakken.

    Oplossing 2 is wat lastiger te verhalen, dan zal je een nieuwe serie wedstrijden op moeten zetten naast of in plaats van de wereldbekerwedstrijden (championsleague, eufacup, protourrondes, eurohockeyleague, ATP toernooien, of weet ik het wat ze nog meer bij andere sporten hebben). Dán kan je in pakken van ploegen starten en alleen dan.

    Tenminste, naar mijn mening.

    Lastige discussie om uit te komen iig
     
  13. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Als het probleem is dat de grotere sponsors vinden dat hun pak te weinig te zien is, dan zouden de door hun gesponsorde schaatsers misschien wat vaker met wedstrijden als IJsselcup, Kraantje Lek, Utrecht City bokaal, Gruno e.d. mee gaan doen.
     
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ja die evenementen hebben natuurlijk ook live tv coverage, dus daar zouden de ploegen superveel aan hebben...
     
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Sven Kramer de Spelen laat schieten om half februari de Holland Cup in Den Haag te rijden krijgt hij vast wel wat televisie-coverage in zijn groen-zwarte pak!
     
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat het schaatsen momenteel een groot probleem heeft. Volgens mij is er maar 1 Nederlandse ploeg waarvan al zeker is dat ze doorgaan volgend jaar. En met het huidige systeem lijkt het er op dat de andere ploegen gaan stoppen. TVM laat al doorschemeren wel wat te zien in een terugkeer in de wielersport.

    Hier moet, nog voor de OS, worden ingegrepen. De sponsors moeten meer ruimte krijgen. Anders kunnen de schaatsers zich niet rustig voorbereiden op de Spelen. Als de KNSB en de ISU niet toegeven, kan dat een financiële kaalslag tot zelfs het faillissement van de sport betekenen. De sport bestaat bij de gratie van sponsors, dus moet je die sponsors ook te vriend houden.

    Natuurlijk moet je op EK/WK en zeker OS in een landenpak rijden, maar daar zullen de sponsors ook wel vrede mee hebben. Maar in de wereldbeker kun je prima in een sponsorpak rijden. Dat lijkt me noodzakelijk voor het voortbestaan van de sport.
     
  17. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Zeker weten, want dat is wereldnieuws :D
     

Deel Deze Pagina