Olympische Spelen 2016 - Rio de Janeiro

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 20 jun 2016.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hoe vaak kun je op de paal schieten in 1 wedstrijd? Ik zit hier even spuugchagrijnig te zijn. :confused::confused::confused:
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    jeutje, hoe vaak hebben ze die paal geraakt deze wedstrijd? En dan in de laatste seconde gewoon nog een keer...
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Drie keer paal of lat heb ik sowieso gezien.
    Bij Frankrijk eerlijk gezegd niet op gelet ...
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, een aantal keer paal of lat. Maar ik heb ook 8 diepe ballen van Tess gezien die rechtstreeks naar Frankrijk gingen, dat is 8x de kans verspelen. Ik vraag me echt af of die diepe bal wel de goede taktiek was tegen de veel sterkere verdedigers...
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bah wat een rottig einde. :mad::mad::mad::(:(:( Ik heb wel 10 Oranje missers geteld in de tweede helft. De scheidsrechters hadden de Françaises wel meer tijdstraffen mogen geven, soms werd een speelster door 2 tegenstanders aan het shirt vastgepakt. Ook dat afgekeurde doelpunt snapte ik niet. Is dan blijkbaar een overtreding van de aanvalster. En het tijdrekken werd ook te weinig aangepakt.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Weer Hockey?
    Serieus weg zap moment.

    Ik ga denk ik maar eens vroeg naar bed.
    Twee zenders tegelijk in programmeren, morgen weer extra vroeg op zodat ik de nacht nog integraal kan kijken voordat ik naar mijn werk moet.

    Ik hoop wel dat de volleybal dames en Brouwer/Meeuwsen kunnen winnen ...
    Net effe iets teveel "net niet werk" gezien de laatste 24 uur.
    proeme en Hakkie2 vinden dit leuk.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb mezelf intussen weer onder controle. Ze hebben het zelf weggegeven helaas, dat maakt het extra zuur. Nu vol voor brons gaan, dat is ook best een mooie kleur.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik begin gewoon te hopen dat NL zich over 4 jaar in elk geval bij 1 van beide hockeyteams gewoon niet plaatst. NOS heeft veel te veel uren hockey en voorbeschouwen op hockey en nabeschouwen op hockey uitgezonden...
    proeme vindt dit leuk.
  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Erg is dat he? Maar ik herken het gevoel volledig.
    En nu vlug naar bed, want ik heb mijn plannen omgegooid. Wat er vannacht allemaal exact tegelijk plaats vind met beach volleybal, atletiek en dames volleybal kan ik er via mijn recorder nooit fatsoenlijk in de 2 krappe uurtjes voor mijn werk doorheen jagen. Dan maar om 01.45 uur opstaan, heel veel zappen en om een uur of 5 weer naar bed.
    proeme vindt dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hallo nachtbraker ! :)
  11. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Dat is onzin , ik kijk graag hockey , het is sneller en moderner dan voetbal

    Bovendien zendt nos elke winterspelen uren en uren schaatsen uit en daar hoor ik je nooit over en nu zendt nos dan eens een paar hockeywedstrijden uit en dan moet Nl zich maar niet meer plaatsen :confused:

    Overigens krijgt hockey helemaal niet meer aandacht dan zwemmen atletiek handbal volleybal etc.

    Ook bij die sporten wordt alles uitgezonden , net zagen we nog de handbal wedstrijd incl voor en na beschouwing !
    Laatst bewerkt: 18 aug 2016
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De finale is een stuk leuker om te kijken dan die draak tussen Nederland en Duitsland net.

    Hockey is een erg populaire sport in Nederland. Honderdduizenden spelers en daarmee volgens mij ruim groter dan bijvoorbeeld handbal en tweede achter voetbal.
    kritischkijker24 en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ga vannacht misschien nog wel even kijken naar de 200 meter finale. Ik zet geen wekker maar ik ben vaak wakker 's nachts en als het dan rond half 4 is ga ik er wel even uit. Ik zat afgelopen nacht ook voor de tv, maar ik zag maar geen 200 meter halve finale. Bleek het 2 uur te zijn in plaats van 3 uur. :rolleyes: Voelde me beetje domme doos, ben weer naar bed gegaan, en werd vervolgens pas weer om kwart voor 6 wakker. Maar vannacht ga ik voor de herkansing.

    Nu hoop ik echt dat de volleybalmeiden zich wel plaatsen voor de finale, en dat onze beach volleyballers brons pakken.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Amerikaanse vrouwen hebben de 100 horden ge-clean-sweept. 1-2-3 voor USA.
    #latenwedatookmaarafschaffendan

    (Pas op: satire/ironie/satironie)
  15. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Helemaal mee eens leenstrafan. En gaan we nu serieus hopen dat de hockeyteams zich niet plaatsen, omdat jij het toevallig niet leuk vind? Ieder zijn mening natuurlijk, maar dat vind ik persoonlijk wel ver gaan.

    En is er nu echt zoveel zendtijd voor het hockey? Ja alle hockeywedstrijden worden laten zien en geanalyseerd (hoewel ook niet alles, ik heb een paar op de stream moeten kijken), maar gebeurd dat niet met de meeste sporten?

    In vergelijking met de winterspelen vind ik de aandacht over de sporten wel redelijk goed verdeeld. En vinden we een bepaalde sport niet leuk, heeft de nos genoeg andere streams om een sport te kiezen wat je wel leuk vind. Je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen.
    kritischkijker24 vindt dit leuk.
  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Het is een prima hockeyfinale hoor
    De Argetijnse heren hebben altijd in de schaduw gestaan van de dames , maar de dames lukt het nooit en de heren die worden hier in 1x olym kampioen
    Dat is toch best grappig :p

    Ik hoop dat de finale van morgen ook zo snel in ons voordeel beslist is , dat kijkt een stuk relaxter
  17. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Het wordt weer een leuke en spannende nacht!

    Ik hoop zo dat de volleybaldames wel de finale kunnen halen. Tegen China, zal moeilijk worden, een goed en sterk land. In de poule fase hebben ze ook al tegen China gespeeld, het was de eerste wedstrijd van het toernooi. Gewonnen met 3-2. Kortom: het was een spannende wedstrijd. Moeilijk om nu te bepalen wie nu de favoriet vannacht is.

    En dan hebben we nog Brouwer/Meeuwsen. Na die geweldige halve finale die ze maar net verloren, wat gun ik ze die medaille. Hopelijk kunnen ze het pakken!
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Net de halve finale dames volleybal tussen Servië en de VS terug gekeken. Het werd een Hitchcock ontknoping in de 5e set. De Amerikaanse dames staan steeds voor via 9-6, 10-7 naar 11-8. Dan hét punt van de wedstrijd waarbij de Amerikaanse dames het punt al telden maar de Servische dames de bal miraculeus nog terug hebben en het punt pakken voor 10-11 i.p.v. dat het 12-9 voor de VS wordt. Daarna maken de Amerikaanse dames twee fouten waardoor de set kantelt: middenaanval in het net is 12-12, service Servië zagen ze uit maar was net in dus 13-12. Waarna Servië het niet meer weggeeft.

    Wat wordt het vannacht: Unibet zegt China 1.45 en Nederland 2.60. Maar die voorspelden ook Servië 2.85 en VS 1.38 ...
    Voordeel voor China: zij hebben een nieuwe opstelling die succes opleverde en hebben favoriet nummer 1 verslagen. Voordeel Nederland: ze hebben nu een Aziatische ploeg verslagen en weten dat ze geduldig moeten zijn. Kunnen met wissels de sterke punten van de speelsters benutten.

    Ik hoop dan maar dat het analoog aan het handbal gaat: degene die van Brazilië wint in de kwartfinale verliest de halve finale.
  19. Koen

    Koen Well-Known Member

    Sedoc snapt niet dat Nederland geen protest ingediend heeft na 100m estafette dames, was erg duidelijk dat er een loopster uit Ghana in de Nederlandse baan liep. De jury heeft het niet gezien en Nederland dus ook niet. hij zei je moet altijd protest indienen en dan maar zien. nu loop je zeker medaille mis. Ook dat eerste loopster er geen last van had, want ze werd duidelijk gehinderd.
    Laatst bewerkt: 19 aug 2016
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    niet kunnen slapen is heel soms niet zo erg. Martina 5e zien worden. Oi, 1 honderdste... Brouwer/Meeuwsen nu op matchpoint (oh, nu niet meer...)

    edit: brons is binnen voor Brouwer en Meeuwsen!

Deel Deze Pagina