Wedstrijden zomer 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 21 jun 2016.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dobbin DQ op de 5 km :(
    Bo Reum Kim rijdt heel sterk op de 3 km: 4:06! Ze is nog maar drie keer sneller geweest in haar leven. Dat belooft wat.
    De Keizer, LeeMoZovski en McSmit vinden dit leuk.
  2. McSmit

    McSmit Active Member

    Wordt er in Zuid-Korea eindelijk geluisterd naar Erik Bouwman?
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ahaa!!!!
    Serieuze tijden in SLC!
    4.06.67 is voor Bo-Reum Kim inderdaad super goed. Vorig jaar reed ze haar eerste 3000 meter in SLC in 4.08.64, maar dat was in oktober. Dus dit lijkt een zeer sterk begin van een nieuw seizoen. Vanaf het moment dat ze als junior van het shorttrack overkwam, was het meteen een meid met enorm veel potentie. Op het WK Junioren van 2012 hield ze met een fabuleuze versnelling in de slotrondes van de 3 km Antoinette de Jong nog van het brons. Bij de senioren heeft ze, behoudens een aantal top 10 plekken op vooral de 1500 en 3000 en natuurlijk medailles bij de Massa Start, nooit echt helemaal door kunnen breken. 2014 en 2015 waren magere jaren. Maar op het WK Afstanden in Kolomna was er toch weer een mooie 7e plek op de 3000 meter.

    Tja, en dan komt het enigma Seung-Hoon Lee meteen maar weer even leuk met 6.23.19 aan kakken. En hoewel hij de afgelopen jaren net iets teveel teleurstellende dingen heeft laten zien, is dat stiekem toch ook weer een behoorlijk sterke tijd. Vorig seizoen openende hij in september in Calgary nog met 6.38.43. Bij de eerste WB in Calgary reed ie 6.21.88.

    Ahh, kijk! In Augustus 2013 opende Lee ook bij de Desert Classic in SLC. Alleen deed hij dat toen met 6.17.67! Absurd hard voor augustus natuurlijk. Alleen kon hij dat drie maanden later bij de WB in Calgary ook een passend vervolg geven. De liefhebbers herinneren zich het vast nog wel. Hij reed toen een geweldige 5000 meter tegen Jorrit Bergsma. Lag serieus op de loer, leek de aansluiting te verliezen, kwam toen plotseling terug met een paar bizar snelle rondjes, leek dan te gaan winnen, maar werd uiteindelijk in de laatste rondes toch nog ingepakt door Jorrit Bergsma: 6.06.93 om 6.07.04. Wat zou het heerlijk zijn als die Seung-Hoon Lee misschien weer een beetje het gevecht aan zou kunnen. Als ..

    Wat valt verder - meer dan ooit - op vanuit SLC? Dat er daar blijkbaar een halve kolonie Zuid-Koreaanse Amerikanen rond rijden. Ik noteer: Grace Oh, Eunice Lee, Janine Park, Grace Lee, Kevin Nam, John Lee, Andy Lee, Isaac Jeon, Joon Im en Shawn Kim.

    Met de deelnames van de overduidelijke Canadees Zain Syed Ahmed, de Indiër Stephen-Paul Kilari, de Nieuw-Zeelanders Shane Dobbin en Jason Clague, de Canadese Andrea Do-Duc en ook nog 1 verloren Japanner lijkt deze wedstrijd wel haast op een moderne variant van de ouderwetse schaatsinterlands van weleer. Team Korea leidt, voor Team USA, Team USA met Koreaans bloed en Team Exotica.

    Eerlijk! Soms heb ik werkelijk waar Geen Idee waarom ik hier enthousiast over kan worden ...
    De hoogste tijd om weer naar Rio af te zakken.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik heb toch sterk de indruk dat Seung-Hoon Lee alleen de Mass-start in zijn hoofd heeft en op een zijspoortje ook nog de ploegenachtervolging. Zou er niet op rekenen dat hij weer goede 5000 meters gaat rijden.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die indruk heb ik natuurlijk ook. En volgens mij reken ik helemaal nergens op. Daarom schrijf ik dus ook letterlijk: Wat zou het heerlijk zijn als die Seung-Hoon Lee misschien weer een beetje het gevecht aan zou kunnen. Als .. Meer overduidelijke twijfel, voorbehoud en gebrek aan zuiver geloof, kon ik in die ene zin bijna niet kwijt. Volgens mij heeft deze man zonder heel diep te moeten gaan een soort basis niveau van 6.20-6.25 op de 5000 meter. Mocht hij gedurende de komende twee seizoenen kansen op een medaille zien en er echt in geloven, zie ik hem best nog wel richting 6.15 opschuiven en maximaal het gevecht voor brons aangaan met mensen als Pedersen, Michael, Swings, Bloemen, Beckert, Contin en de derde Nederlander.

    Massa Start is duidelijk zijn grote doel, maar toch ook een beetje een loterij. En de TP zal echt niet op een "zijspoortje" zitten. Dat is wellicht zijn grootste kans op een plak. Het Team met Cheol-Min Kim en Hyun-Joon Joo heeft zich sinds 2013 met twee keer zilver en eenmaal brons op de Spelen/WK Afstanden volgens mij al genoeg bewezen op de achtervolging. En met de buitengewoon sterke junior Min-Seok Kim komt er wellicht nog een ontzettend sterke schakel bij. Allemaal dingen die we over een maandje weer langzaam in ontwikkeling zullen zien trekken.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    SH Lee rijdt 1:46.72, BR Kim rijdt 1:57.96. Verder wat nationale juniorenrecords voor Nieuw-Zeeland.

    Laatste keer dat er harder werd gereden in augustus door een man was in 2008, toen Ket 1:46.14 reed in Calgary. In augustus 2009 reed Kodaira 1:55.92 in Calgary, sindsdien is er niet meer zo hard gereden in augustus door een vrouw.
    Zo'n statistiek zegt waarschijnlijk heel weinig. Maar toch.
    fransvanbakel en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  7. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Dat zijn best leuke tijden van Lee en Kim. Waarschijnlijk is het puur ter voorbereiding op de massastart, maar Seung-Hoon Lee zet niet vaak een 1:46 op de klokken. Ook niet op een hooglandbaan. Ook de 1:57 van Kim is erg scherp als trainingsritje. Dat belooft wat (hopelijk).
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Inmiddels druppelen er ook resultaten uit Minsk binnen. Er was daar een International Race op 20 augustus.

    Bij de vrouwen was er een uitgebreid deelnemersveld met voornamelijk jonge schaatsers uit Wit-Rusland en Rusland. De op een na oudste deelneemster, de welbekende Mikhailova, won de 500 meter in een "wereldschokkende" 41.65, voor haar landgenote Nifontova die 43.03 reed. Nifontova is nog maar een B-juniore. De winnende tijden op de 1000 en 1500 (1:25 en 2:18) geven aan dat daar weinig interessant nieuws te halen is.

    Bij de mannen zien we Ignat Golovatyuk. Hij reed een ietwat tegenvallende 36.62, waarmij hij Chaban (37.07) en nog 75 (jaja, vijfenzeventig, je lees het goed) anderen achter zich hield. Mikhailov reed 1:53 op de 1500, ook niet veel soeps.

    De omstandigheden waren niet je-van-het, zullen we maar zeggen. Maar gelukkig wel een hele hoop jonge schaatsers aan de start, dus de kans dat er ooit iemand van doorbreekt, is aanwezig. Het Wit-Russische schaatsen leeft in ieder geval wel, wat van het Oekraïense schaatsen wat minder gezegd kan worden. Maar ja, de Oekraïeners hebben tegenwoordig wel wat anders aan hun hoofd dan schaatsen.
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    kan je wel zeggen, midden in de zomer met 20+ graden
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een deel van de deelnemers was Rus. Maar toch.
    In Minsk was het toen trouwens 26 graden, geen wonder dat het ijs niet geweldig was. Denk dat je het zelfs in zo'n binnenbaan merkt als het buiten zo warm is.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Voordat er dit weekend uitslagen binnen gaan rollen uit Rusland en Minsk, wil ik nog heel even terugkomen op Kim en Lee. Want Kim reed 1:57 en 4:06 laatst he? Nou, bij het WK allround 2015 in Calgary reed ze nog 1:58 en 4:10. Lee reed daar 1:45 en 6:26. Nu reed hij 1:46 (ietsje langzamer) en 6:23 (sneller). Dus het lijkt erop dat deze Koreanen echt hard hebben gereden bij die Desert Classic.
    Ja, dit is Calgary met SLC vergelijken. Ja, dit is maart 2015 met augustus 2016 vergelijken. Dit is 1100m hoogte met 1400 meter hoogte vergelijken. Toch denk ik dat je in Calgary bij een WK toch harder zou moeten kunnen rijden dan SLC bij een hoogzomerse tussendoortrainingswedstrijd.
  12. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Het ijs is vaak niet zo geweldig in Minsk. Toevallig ben ik er zelf ook geweest....het was vrij zacht ijs. In de hal zelf wel vrij koud.
  13. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    [​IMG]
    McSmit, Eelco en EenBrabander vinden dit leuk.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Na het geweldige nieuws van de nieuwe World Cups voor neo-senioren ben ik in een enthousiaste bui. En er is nog meer om blij van te worden, want juniore Darya Kachanova uit Rusland heeft in Minsk twee baanrecords gereden: 39.06 en 1:18.80. Dat is maar 0,41 sec (500) en 0,68 sec (1000) boven haar PR's die op beduidend snellere banen zijn gereden. Die Kachanova is dus al héél vroeg in vorm. Achter Kachanova rijden Mikhailova en Zueva 41'ers. Al is 41.36 voor Zueva eigenlijk hartstikke goed, minder dan een seconde boven haar Calgary-PR. Lag er wel goed ijs in Minsk dit keer?

    Diezelfde Marina Zueva reed bijna een heel allroundtoernooi, want ze legde ook een 1500 en een 3000 meter af. Die 1500 meter ging in 2:02.61, minder dan een seconde boven haar beste laaglandtijd. En voor haar doen is 4:15 op de 3 kilometer ook prima, zeker in augustus in Minsk. Mikhailova reed trouwens 2:04 en een erg matige 4:28, dus om te zeggen dat iedereen er nou zo hard reed... Er deden ook mannen mee. Ignat Golovatyuk reed twee keer een nieuwe SB: 36.57 op zaterdag en 36.49 op zondag. Verder reed hij 1500 meter in 1:52 en 3000 meter in 4:04 (PR). Vitaly Mikhailov reed 1:52 en 3:53 en hij lijkt dus een beetje beter in vorm dan Tatjana.

    Er wordt sneller gereden dan vorige week, maar het grote deelnemersveld blijft. Honderd-en-Vijf (!!!) deelnemers aan de 500 meter mannen is natuurlijk erg bijzonder in augustus, net als 78 heren die een 1500 meter afleggen en nog eens 73 die een 1000 meter rijden. Bij de vrouwen ietsje minder deelnemers, maar op beide 500 meters meer dan 50 rijdsters is nog altijd errug veel.
    De Keizer en fransvanbakel vinden dit leuk.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    39.06 voor een juniore is interessant. Die gaan we zien bij de wereldbekers denk ik.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  16. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Kachanova is wel hard op weg om de nieuwe sprintsensatie te gaan worden, a la Kulizhnikov (maar dan zonder het dopingverleden?). Die 38'er van vorig seizoen was niet mis en nu al 39.06 in augustus op een baan vergelijkbaar met Seoul?! Ik ben heel benieuwd naar wat ze in de World Cups gaat laten zien.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  17. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    opgelet....
    Pavel Kulizhnikov 500m in Kolomna 7,92 - 33,80
    hahhaha
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vanmiddag sprintwedstrijden in Kolomna?
  19. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    er waren wat test wedstrijdjes vandaag van de nationale ploeg

    [​IMG]
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het is toch geweldig dat hij nu alweer zo goed is, haha. ;)

Deel Deze Pagina