De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zal de man geen seconde missen, maar smaken verschillen en voor Mart is het fijn dat hij op het schaatsforum nog wat fans heeft. :)
    jaap vindt dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Uit een NOS-artikel:
    "Bloemen is ook wereldrecordhouder op de 10.000 meter. Hij verraste vriend en vijand door in Calgary 12.36,30 te rijden. Vijf seconden sneller dan Sven Kramer. "
    Drie fouten:
    1. Het was Salt Lake City!
    2. Sven Kramer reed daar 12:44, Bloemen was dus 8 sec. sneller dan Sven. Bloemen was 5 sec. sneller dan het vorige WR van Kramer. Lekker duidelijk geformuleerd dus. Vervang "Sven Kramer" dus door "Sven Kramers oude wereldrecord".
    3. "Vijf seconden sneller dan Sven Kramer" is geen zin. Ik zou die punt na "rijden" vervangen door een komma. Maar dat is vast muggenzifterij.
    Klein beetje cringeworthy dit.
  3. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Ach joh 5 of 10 seconden sneller onze Sven wordt toch wel wereld en olympisch kampioen
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Godsamme waarom besteden ze zoveel aandacht (op de radio in ieder geval) aan dat SmartDNA gedoe van Simon Kuipers....
    Dat is echt allemaal kwakzalverij met 0,0 wetenschappelijke onderbouwing. Kuipers is al jaren betrokken bij orthomoleculair therapeut Zoutewelle (je weet wel die van Kramer's B-vitamine overdosering) en ook dit SmartDNA daar zitten beiden weer in...

    Door al deze aandacht gaan mensen denken dat het al een bewezen nut heeft, wat echt totaal niet zo is. Leuk dit soort gratis (en bedriegelijke) reclame voor Kuipers. Verschrikkelijk...en schandalig dat de NOS dit segment deed zonder ook maar enige kanttekening bij de werking ervan te zetten.
    Laatst bewerkt: 29 dec 2016
    Hakkie2, G1ant, JohnZero en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Zal net zo een hype zijn als superfood en de nodige onzinnige claims daarover, zal na verloop van tijd gelukkig ook weer over gaan.
    Zolang er geen degelijke en klinische studies zijn gedaan naar het een en ander moet je die onzinclaims nooit geloven
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Superfood is ook een probleem, maar dat meer met de holle term te maken, want er is nou eenmaal geen eenduidige definitie van wat een 'superfood' danwel is...sommige voedingsproducten die vaak als 'superfood' worden omschreven hebben trouwens wel klinisch bewezen positieve effecten, maar ja, het label 'superfood' an sich heeft echt geen enkele waarde..
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    ............


    Stel je voor, dat dat bij andere sporten gebeurt.
    "En nu, in de 66e minuut, gaat Robben eraf voor Wijnaldum. Weer moet Robben eruit met een blessure. Wijnaldum gaat er dus inkomen, maar moet nog even wachten met spelen, want er komt een drie minuten durende presentation break. Dus eh... Jack, wat vind jij ervan?"
    "Nou, eerlijk is eerlijk, ik had eerder Bas Dost ingebracht..."
    (drie minuten durend voetbalgebazel)

    Of in het zwemmen:
    "In de estafette staat Kromowidjojo klaar op het startblok, Heemskerk heeft de voorsprong en zal haar aantikken, maar moet nog even wachten met zwemmen, want we hebben even een presentation break! We hebben Inge Dekker uitgenodigd. Inge, wat gaat Ranomi zo doen?'

    Belachelijk dit. Als de NOS/Erben zonodig zijn verhaal wil houden, doe het dan tijdens Feichtner-Alusalu, als het echt moet, en ga niet de wedstrijd stil leggen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    wist je dat dit in de VS de normaalste zaak van de wereld is? Heb het gemerkt bij ijshockey. Tijdens elke periode ligt het spel wel een keer wat langer stil. Normaal gaan ze na een overtreding ofzo vrij snel verder, maar een enkele keer niet. Gaat ook iedereen naar de bank voor instructies van de coach... De eerste keer vroeg ik me af wat er gebeurde. Het bleek vanwege de tv-uitzending te zijn... (en uiteraard maken coach en spelers daar even handig gebruik van als extra time-out)

    Bij honkbal ook: 7th-inning-stretch is daar heel normaal. Maakt wel de wissel tussen de 6e en 7e inning langer dan de andere wissels. Ideaal voor de tv natuurlijk ;)

    overigens zul je zelf ook wel begrijpen dat de vergelijking met het zwemmen volledig mank gaat. Ze vragen Wüst echt niet om na 1 rondje eerst weer te stoppen voor die presentation break...
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De vergelijkingen met voetbal en zwemmen waren natuurlijk een grapje, dat snap je ook wel.
    Dat ze zoiets in Amerika doen, verbaast me niks, dat past bij de sport=entertainment-filosofie die daar gewoon is.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gisteren bij Jinek hoorde ik Dione de Graaff zeggen dat dit EK een tussenstap is naar minder titeltoernooien per jaar. Dat zouden er 3 worden. Dan neem ik aan dat zij gelooft dat de ISU toe wil naar de afwisseling EK allround + sprint/ WK afstanden, EK afstanden/ WK allround+sprint. Ik denk dat het publiek het dan helemaal niet meer snapt. Die opzet is wat betreft de WK's gewoon keihard afgeschoten.

    En Wennemars, volgens mij wil die overal een slaatje uit slaan. Te belachelijk voor woorden.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Presentation break is toch heel normaal?

    Bij het door mij al eerder genoemde EK atletiek kwamen ook prominenten voor de topnummers even een kort praatje houden van een minuut of 3. Eigenlijk niets bijzonders aan en juist publieksvriendelijk.

    Waarom wordt op dit forum toch altijd alles als negatief weggezet? Ik vind het juist wel een aanvulling, als het tenminste ook in het stadion te volgen is.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Daar waar het past lijkt het me prima zoals bij time outs in team sporten. Een wedstrijd een paar minuten stilleggen voor het ego van een praatzieke Dalfsenaar ... :eek: Ik dacht dat we al genoeg gepraat hadden, de eerste ritten worden al steevast overgeslagen.
    JohnZero vindt dit leuk.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Grappig, er zijn nu juist meer toernooien dan vroeger. Alleen wordt het allemaal in 1 weekend gepropt. Maar ja, Dione was niet zo goed in wiskunde, hoorde ik.
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Daarom heb ik helemaal niks met die zogenaamde Amerikaanse sporten. In Amerika gaat het helemaal niet om de sport zelf maar is alleen het plaatje er omheen belangrijk.
  15. Duif

    Duif Well-Known Member

    En ook niet zo goed in geschiedenis blijkbaar...
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    <rant>
    De uitzending wordt dus:
    STER
    Erben&Dione
    Nog meer Erben&Dione
    "oh we hebben al een paar ritten gemist" (waarschijnlijk komt de 5 km van Hänggi niet eens in beeld @Yuskov :D)
    Een paar ritten
    STER
    Erben&Dione
    Een interview/reportage
    Nog meer Erben&Dione
    Weer wat STER
    Een paar ritten
    Presentation Break met... Erben
    Een paar ritten
    STER
    Erbenzovoorts.


    Waar gaan we naar zitten kijken?
    De DionErbenRintjeshow?
    Erbenn is laat?
    De Erben draait door?
    Zondag met Wennemars?
    The Daily Show with Dione The Duke?
    Goedemorgen Erbenland?
    NOS Studio Kletswinter?
    Ritsma & De Graaff?
    Tijd voor ERBEN?
    Rintje Inside?
    Wintergasten?

    Nee, NOS Studio Sport Schaatsen.
    Schaatsen.

    Dus alsjeblieft NOS, zorg ervoor dat we ook Schaatsen krijgen.
    Een beetje Erben: OK.
    Maar als Erben meer in beeld komt dan die oranje pakken waar 's Neerlands snelsten zich dit weekend in hullen, dan klopt er iets niet.

    </rant>
    JohnZero en leenstrafan vinden dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je leest niet wat ik type. Ze doen het bij atletiek ook tussen de onderdelen en zelfs wel tussen de series door. Is toch prima? Zeker voor mensen die later inschakelen.

    Ik zie niet in waarom altijd overal over geklaagd moet worden, dat maakt het forum niet gezelliger... Wedstrijdtopics staan tegenwoordig ook al volledig vol met geklaag over de NOS. Als je er niet van kunt genieten, kijk dan niet zou ik zeggen... Of uitgesteld, dan kun je doorspoelen.

    Wat mij betreft doet de NOS het over het algemeen geweldig. Bij het NK ook, pakten ze de sfeer ook prima.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Er zitten al 2 commentatoren/deskundigen die de wedstrijd verslaan. Wat voegt dan een extra 'deskundige' nog toe? Zet dan Wennemars naast een commentator dan kan ie zich helemaal uitleven. Ik zie de meerwaarde nog niet.
    JohnZero en fransvanbakel vinden dit leuk.
  19. Elina

    Elina Well-Known Member

    @SprintMaster Erben op de radio, wie opent een petitie?

    We gaan het weer mee maken dit weekend, ik vind het ook jammer als er ritten overgeslagen worden. We willen graag schaatsen zien, dus NOS doe Dione en co maar klein in beeld...

    @iedereen niet te veel ergeren, gewoon je favorieten supporten, rondentijden meeschrijven en gezellig discussiëren hier op het forum...
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    daar vullen ze het met reclame. Dan heb ik echt 100x liever dat iemand toelichting geeft op wat er gebeurt. Snapt het grote publiek er ook nog wat van.

    En... we klagen altijd dat er tijdens de ritten gepraat wordt. Nu plannen ze het er tussen en dan is het wéér niet goed...

Deel Deze Pagina