Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De schaatsers moeten gewoon doen waar ze voor worden betaald: hard schaatsen. Niet de moraalridders gaan uithangen. Als iemand aan de doping zit zal dat gauw genoeg blijken.

    Ze willen geen handen schudden? Prima... geen tijd om vriendschappen te sluiten.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Lekker makkelijk. Waarom zegt Bowe niks over Whitmore? Nu gaat ze het wel over Pavel K hebben? A.u.b... begin maar in eigen huis.
    Pavel K is ook gestraft en daarmee is het klaar.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als je alles op een rijtje zet:
    - in 2012 betrapt op methylhexanamine terwijl daar in 2009 al wielrenners op gepakt werden. Zijn verklaring van de neusspray waar het in zou zitten werd blijkbaar niet serieus genomen want hij werd gewoon 2 jaar geschorst. Zijn begeleiding die zeker bij zo'n groot talent professioneel is, moet geweten hebben dat de stof verboden is. Dan ben je gewoon fout bezig.
    - in 2016 betrapt op een zeer lage hoeveelheid meldonium. Discussie ontstaat omdat een restant van het middel langer in het lichaam blijft dan gedacht. Ook is onduidelijk of en hoe het prestaties zou verbeteren. Blijft staan dat het zeer aannemelijk is dat hij zijn wereldrecord van eerder dat seizoen met het middel heeft gereden én dat het middel door veel Russen werd gebruikt.
    Als je al een keer eerder gepakt bent, waarom blijf je dan de grenzen opzoeken, zeker als je zo'n groot talent bent zoals Poltavets beweert. Dan heb je dat toch niet nodig? Wat is de rol van zijn begeleiders in het hele verhaal? Als sporter zou ik er in ieder geval alles aan doen om elke twijfel uit te sluiten en kritisch te zijn op wat me wordt aangeboden. Vragen die maar niet beantwoord worden.
    G1ant vindt dit leuk.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Goeie punten... zou wat kunnen zijn als het niet om meldonium zou gaan. Dit is geen EPO of whatever.... dit is een paracetamol.. en of je alleen met zo'n middel 33,99 rijdt.. mwah.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ben ik met je eens.
    Hij heeft natuurlijk een dubbel 'probleem': een dopingverleden, waarvoor hij 'gezeten'heeft, en een - op z'n zacht gezegd - hardleers Russisch dopinginstituut, dat ook nog eens gedekt wordt door de overheid, (b)lijkt. Aan dat laatste kan hij, noch enig andere Russische atleet, iets doen. Daarom ben ik ook voorstander van alleen door erkende laboratoria geteste en schoon bevonden atleten, Russisch of uit een ander land, toe te laten tot internationale wedstrijden. En om geen internationale wedstrijden te organiseren in non-compliant landen, zoals in dit geval Rusland. Hoe krijg je anders weer een beetje vertrouwen terug?
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Probleem is wel dat een Russische sporter/begeleider zich misschien minder makkelijk kritisch kan uitlaten, zonder repercussies, zoals vroeger in de DDR?
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  8. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    In hoeverre is het grenzen opzoeken als je het gewoon mag gebruiken? Dan kleur je toch juist prima binnen de lijntjes. Dat het vervolgens verboden wordt en de sporen langere tijd in je bloed achterblijven... tja, daar kun je weinig aan doen. Volgens mij is er buiten Sharapova verder ook niemand echt voor geschorst geweest? Maar die bekende ook dat ze het nog gebruikt had nadat het op de verboden lijst was gekomen. Dat ze daarvan niet op de hoogte was. Beetje dom (zeker als je zo'n heel team om je heen hebt).
    ZeeKoei en Sasha_Krotov vinden dit leuk.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  10. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Olga STULNEVA, Aleksandr ZUBKOV, Olga FATKULINA and Aleksander RUMYANTSEV are found to have committed anti-doping rule violations pursuant to Article 2 of The International Olympic Committee Anti-Doping Rules applicable to the XXII Olympic Winter Games in Sochi, in 2014, and are disqualified from the events in which they participated. In addition, the four athletes are declared ineligible to be accredited in any capacity for all editions of the Games of the Olympiad and the Olympic Winter Games subsequent to the Olympic Winter Games Sochi 2014.

    Schuift Boer op naar zilver en Zhang naar brons op de 500 meter.
  11. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Fatkoelina en Rumjantsev voor het leven geweerd van olympische spelen.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het was zo'n mooi verhaal.
    Moeilijke jeugd gehad, opgegroeid bij baboesjka, vervolgens wereldkampioen en uiteindelijk Olympisch zilver.
    Dat kan nu de prullenbak in.

    Alleen blijft wel de vraag: is Olga schuldig aan dopinggebruik, of is Olga een slachtoffer van een dopingsysteem?
    En: op welk middel is ze precies betrapt?

    De kans dat Pavel en Denis en zo naar de Spelen kunnen is weer een stukje kleiner geworden. En de twijfel aan hun resultaten is weer een stukje groter geworden.
    Dat vind ik nou echt helemaal niet leuk.

    En Rumyantsev... hij reed een Russisch record op de 10 km in Thialf.
    Dat kunnen we ook doorstrepen.
    Arme @HaagscheBluf.
    De Keizer vindt dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jammer, erg jammer. Maar als ze doping hebben gebruikt: ook terecht dat ze worden gestraft.
  14. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Dit is inderdaad allemaal zeer zuur. Volgens mij heeft dit niets met het dopingsysteem te maken, maar dat ze met nieuwe testen daadwerkelijk zijn betrapt. Ik denk dat zeker de kans voor Kulushnikov zeer klein (zo goed als "0") is aangezien zijn verleden.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt, dat lees ik ook overal. Wat ik niet lees is welk middel het is en waarom levenslang. Maar dat komt wellicht nog wel.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Mijn Olga doet dat soort dingen niet, in mijn team is ze nog altijd van harte welkom!
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dit zijn testen die op verzoek van het IOC opnieuw gedaan zijn. Als de ISU zou besluiten ook de stalen van het WK afstanden 2013 opnieuw te laten onderzoeken kan dat Ireen Wüst nog een verlate wereldtitel 1000 meter opleveren.
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dus... zolang de ISU niets anders besluit kunnen ze aan alle andere wedstrijden gewoon mee blijven doen.
  19. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Niet helemaal. Het is nog steeds gebeurd, de beelden zijn er, de roem ook, de sponsorinkomsten ook, etc.. Alleen op papier is het niet meer zo.
    Heeft de WADA hier nog iets over te melden of niet? Waarop zijn ze betrapt? CERA-2.0?
  20. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Hmmm weet ik zo net niet. Juist nu ze de individuen eruit kunnen pikken, hoeven ze een land niet collectief te straffen.
    ZeeKoei, EenBrabander en De Keizer vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina