ISU World Cup 3 2017/2018 Calgary

Discussie in 'Lange baan' gestart door Rondje27 9, 25 nov 2017.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Tijdens die 5000 meter kwam hij door in 3:36.40. Hij heeft dus twee keer onder het WR gereden op de 3000 meter.
    http://live.isuresults.eu/2013-2014/saltlakecity/d205.htm

    Op weg naar zijn wereldrecord reed Kramer ook onder het officiële WR-3km van Ervik.
    Lorca vindt dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dat begrijp ik, maar een loting/rittenschema is fijner omdat degene die niet rijden er dan al uit zijn gehaald.
  3. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    De link in de openingspost geeft mij geen plaatje (omdat mijn browser meldt dat het security certificate niet in orde /up-to-date is)
  4. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    De Kramer van 2008/9 had een opening van 23,5 en rondje 25.5 in de benen. Nu heeft hij dat niet meer en met 24.0 26.0 26.5 en 27.0 kom je uit op 1.43.5.
    ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
  5. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Als alles hetzelfde is, komt er misschien wel een 5.59. De afgelopen jaren onder Orie is Sven enorm verbeterd op de 5K. Enige factor is dat Sven in 2007 door een muur ging om Fabris op zijn nummer te zetten. Nu is die motivatie er niet.
    strawbale vindt dit leuk.
  6. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    Kramer start with Ted-Jan Bloemen in last pair. Bloemen will go full gas from start to finish -> ~6.04-05. (6.08 two months ago without concurrentie)
    This is motivation for Sven to skate 6.02-6.03
    Eelco, ZeeKoei, EenBrabander en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    Yuskov recently said, that this 6.11(3.36) race was 'most painful' race in his life
  8. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    Yuskov skip 5000m because very small time at World Cups... for 1000-1500-5000
    Maybe 5000m at Korea2018? Recovery time much longer. I dont know
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Roman Krech zal rijden en begint met de teamsprint!
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    en Nederland staat ook gewoon op de startlijst
  11. Upquark

    Upquark Member

    Volgens mij interesseert Kramer zich überhaupt niet voor de Adelskalendern, anders had hij toch ook wel eens een 500 meter op een hooglandbaan meegepikt zou ik denken. Maar misschien is dat wel teveel vanuit een statistiek-nerd gedacht... maar toch, zelfs Rintje Ritsma heeft een sneller PR op de 500 meter.

    Wat is eigenlijk de reden dat een tussentijd niet als record wordt erkend? Bij atletiek gebeurt dit namelijk wél. Verder starten de schaatsers op precies dezelfde plek (200 meter voor de finish), dus dat moet het probleem ook niet zijn.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ritsma had ook gewoon een hele goede 500m voor een allrounder, natuurlijk. Hij kon alleen niet uit de voeten met het zuurstoftekort op hooglandbanen, anders had hij nog wel scherpere PRs...

    Maar goed, ik denk dat je volkomen gelijk hebt over die desinteresse. Ik denk dat minstens 90% van de kijkers ook niet weet wie er bovenaan staat. Het is ook niet terug te vinden op een officiële site, zoals isu.org.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Hoe vaak/wanneer heeft Kramer aan een 500m op een hooglandbaan kunnen/mogen meedoen? Hij is daar (Calgary/SLC) alleen voor worldcups, waar hij geen startplek op de 500m heeft, of een allround WK.
  14. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    Hij heeft tweemaal een wk allround gereden in Calgary.
    In 2009 wilde hij deelnemen aan de WB 500 meter in SLC maar dat mocht niet omdat hij niet tijdig was ingeschreven.

    Naar mijn weten heeft hij hij buiten die twee keer nooit een 500 gereden in Clagary of SLC.
    Hij had ook mee kunnen doen aan een trainingswedstrijd als hij echt interesse had gehad in de Adelskalender.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    500 meters Kramer op hoogland sub 37:

    36.20 Calgary 2015 WK allround
    36.31 Calgary 2015 trainingswedstrijd
    36.39 Inzell 2012 trainingswedstrijd
    36.65 Inzell 2012 trainingswedstrijd
    36.67 Inzell 2008 trainingswedstrijd
    36.68 Inzell 2013 Out of competition
    36.76 Collalbo 2007 EK allround
    36.81 Collalbo 2008 trainingswedstrijd
    36.90 Inzell 2016 trainingswedstrijd
    36.93 Calgary 2006 WK allround

    Toch is zijn PR van laagland, om precies te zijn van Heerenveen. Bij het OKT van 2009/2010 voor Vancouver behaalde hij een zeldzame laatste plek op de 500 meter in zijn huidige PR van 36.17.
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Vannacht ook weer Bob de Vries in een b-groep, met kwartetstart neem ik aan. Tegen Bart Swings. Is het weer zo'n avond dat hij ongenadig hard gaat uithalen? Dat PR van 'm ook: 6.10,56. Een tijd waar menig man in de a-groep (11 om precies te zijn) stikjaloers op zal zijn. Naar dat soort b-groepen kijk ik reikhalzend uit. Gaan SH Lee en Chung zich bijvoorbeeld weer laten gelden?

    Ben ook benieuwd welke mannen in de a-groep onder de 6.10 kunnen rijden vanavond. Een hoop laagland PR's (of althans Inzell) staan klaar, dus het blijft altijd een beetje gokken of (ik noem maar wat) de Italianen het kunnen vanavond. Waarschijnlijk niet (7 seconden is een groot gat). Wie het wel zouden moeten kunnen zijn Blokhuizen, Michael en Pedersen. Het wordt tijd dat Blokhuizen eens zo'n ultieme race gaat rijden, hetgeen hij echt kan. Zeker op hoogland lijkt hij mij met zijn snelle overdadige start een goede kanshebber voor een medaille vanavond. Michael is niet helemaal in vorm, maar zijn 10.000m in Stavanger liet zien dat die vorm eraan zit te komen. Toen kon hij meer. Wat dat betreft jammer dat hij en Blokhuizen niet tegen elkaar moeten; zijn fijne racers die zich behoorlijk aan een goede tegenstander kunnen optrekken. Pedersen is in topvorm en het zal mij zeer verbazen als hij niet een wereldtijd gaat neer zetten. Ik heb de afgelopen jaren samen met mijn pa voor de tv en op de tribune flink op Pedersen lopen bekken; 'Het komt er maar niet écht uit', 'zoveel talent, maar het lukt niet' etc. Nu zitten we weer ouderwets te genieten. Mooie schaatser.

    Geen idee wat voor tijden te verwachten van de a-groep mannen van Anema. Bergsma lijkt langzaam beter te worden. Zijn 10.000m was het 'm niet, maar hij ging pas laat stuk. Na 2 weken rustig aandoen lijkt het mij dat hij wel weer wat aan kan. En waar beter om je snelheid terug te vinden dan in Noord-Amerika? Met zijn subtiele snelle bochtenwerk kan hij maar zo voor verrassingen zorgen. Of door de ijle lucht een pijnlijke - figuurlijke - dood sterven.

    En Erik-Jan Kooiman dan? In de vorm van zijn leven. In marathons reed hij fier aan kop. Op de 5.000m in Heerenveen verbetert hij even zijn PR. Op de 10.000m in Stavanger? Ach ja, daar rijdt hij ook even zijn PR uit de boeken (vergeet niet dat hij ook als eens in Noord-Amerika heeft gereden!). Desalniettemin geen idee wat hij kan op de 5.000m. Het zal in ieder geval de schrik van iedere tegenstander zijn wanneer hij al snel de juiste snelheid vindt. Dat kan een probleem zijn voor hem - vooral op de 5.000m. Vindt hij de snelheid al snel, dan weet je gewoon dat hij dat tot het bittere eind vol kan houden. In deze vorm kijk ik niet eens op als hij nog eens met 0,2 - 0,1 sec. per ronde kan versnellen. Men mag zijn hart vasthouden als hij hier rond de 6.10, 6.09 rijdt. Dan ben je op het OKT namelijk niet van hem af.

    De laatste rit is natuurlijk niet het aperitiefje. Dat wordt een hoofdgerecht om van te smullen. Op misschien alle ritten kun je qua tegenstanders wat aanmerken, maar TJ Flowers en Sven Kramer passen goed bij elkaar, zo merken we deze World Cup-cyclus. Die gaan elkaar tot hogere hoogten dwingen. Ted-Jan kan als geen ander vanaf de eerste meters de druk erop zetten met snelle openingen en harde eerste volle rondes. Kramer kan daar als geen ander mee om gaan. Maar hoe wil hij zijn WR-rit indelen? Dan moet hij niet te veel bezig zijn met Bloemen, of gaat dat juist de clou zijn voor een acceleratie van heb ik jou daar? We gaan het meemaken :)
  17. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Iedereen heeft het over veel wereldrecords ook in de krant, maar ik moet het nog zien. Over het algemeen is Salt Lake ook een stuk sneller dan Calgary. Vaak is het ijs in Calgary ook gewoon slecht.
    Duif en fransvanbakel vinden dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, maar het WR op de 5000m staat gewoon niet zo scherp en Kramer doet in SLC niet mee.
  19. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Klopt ook, 5000m moet ook vandaag gebeuren en dat wereldrecord staat natuurlijk ook in Calgary. Ik maak mij vooral zorgen over de ijskwaliteit en dat het dan tegen gaat vallen. Wel jammer dat Kramer niet volgende week schaatst.
  20. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik zou het wel echt humor vinden als Ted-Jan Bloemen, of een ander, in super omstandigheden in Salt Lake City nipt Sven Kramer zijn wereldrecord 5km afpakt.
    Lorca, ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina