ISU Congres 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2018.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Die vraag heeft de ISU dus al beantwoord. 5,5 tot 6 ton. Dat is wat ze verwachten onder de streep tekort komen als ze een shorttrack en langebaantoernooi zouden organiseren.

    De kostdekkingsgraad van het EK langebaan en shorttrack samen is daarmee ongeveer 50%. De verwachte kostendekkingsgraad van het FCC shorttrack en langebaan samen is 3 tot 11%. Nogmaals dit zijn niet mijn cijfers, maar die van de ISU.
    Laatst bewerkt: 3 mei 2018
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  2. Kristian

    Kristian Active Member

  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nog een paar spannende communiqués op de ISU-website.

    De levenslange schorsing van de vroegere coördinator van het ISU-development program (een Hongaar) en de ex-voorzitter van de Hongaarse bond, omdat het er heel sterk op lijkt dat zij samen 50.000 Zwitserse frank achterover hebben gedrukt bij het organiseren van een trainingsweek voor talentvolle shorttrackers uit kleine landen. De voorzitter van de bond bleek ook zelf de werkzaamheden uit te voeren, diende fake-rekeningen in, die de coördinator vervolgens goedkeurde.
    Die Hongaar Sallak was 14 jaar lang de coordinator van het ISU-developmentprogram. Ben benieuwd of dit de enige keer was....
    Het geeft trouwens ook een beeld wat dat soort trainingskampen dus blijkbaar kosten. 100-150.000 euro voor zo'n trainingsweek is blijkbaar niet vreemd.

    En dan nog een Russische(!) shorttrackster die terecht 20 maanden geschorst is geweest vanwege dopinggebruik (uitspraak CAS).
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo, dag 1 van het Congres zit erop. Met ruim 250 gedelegeerden die zometeen gaan aanzitten aan het diner. Dat zal in Sevilla niet voor negenen zijn, schat ik zo.
    En het is zowaar openbaar, d.w.z. dat er een Youtube-livestream is. Die je naderhand nog kan terugzien.
    Ik ben er even doorheen gezapt. Op dag 1 veel gerapporteer over de afgelopen 2 jaar.
    Maar eerst de punten van orde. Het eerste Nederlandse voorstel viel na 5 minuten congres al af. Het Urgente Voorstel om de leeftijdslimiet voor het kunstrijden op te krikken werd van de agenda gehaald; minder dan 80% vond het relevant om het te behandelen. Ook het voorstel om voorzitters van nationale bonden niet meer te laten fungeren als juryleden, of Olympische officials niet meer toe te laten bij nationale wedstrijden werd van de agenda gevoerd. Redelijk vreemde tactieken, lijkt me.
    Bij de rapportage van de disciplinaire commissie nog een lopend geval uit 2017 van een schaatser die afwijkende bloedwaarden had die leken op EPO-gebruik. In de behandeling van de zaak blijkbaar genoeg aangedragen om gerede twijfel te hebben. Daarom vrijgesproken. De Wada is echter wel in beroep gedaan. De schaatser werd niet bij naam genoemd, maar dit lijkt sterk op de case Yara van Kerkhof.

    Daarna gingen de hardrijd en kunstrijdsecties uiteen. Bij het hardrijden werden de zeer technische voorstellen behandeld. Dat wil zeggen dat als er geen commentaar was, ze hamerstuk zouden worden. En dat gebeurde met alle voorstellen.
    Dat betekent dat de punten voor de massastart gaan veranderen, zoals hierboven al geschetst. Dus 60-40-20-10-6-3 voor de nummers 1-6 en 3-2-1 voor de tussensprints.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wedden dat de tussensprint in 2022 wordt afgeschaft?
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    dus als 79% een zaak relevant vindt, wordt het niet eens in stemming gebracht omdat het minder is dan 80%?

    apart...
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik verbaas me er over dat dit ogenschijnlijk zonder enige discussie wordt aangepast.
    De tussensprints werden belangrijk gemaakt om rijders voor een top 8 plek te laten rijden op WK afstanden/OS. Waarom dan nu deze verandering? Nu zal iemand die een sprint wint hooguit nog voor plek 7 rijden. Twee of drie keer winnen voor plek 6.

    Als men de tussensprints niet meer belangrijk vind, schaf ze dan meteen af i.p.v. je eigen werk te creëren voor 2020/2022.
  8. Kristian

    Kristian Active Member

    Does a top-8 placing generate financial support in various countries?
    What will this change do to the dynamics of each race? More racers waiting until the end does not make the race more exciting. A stronger relevance between the middle sprints and the finishing sprint would have.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Punten aanpassen is prima, maar dit lijkt mij niet de weg die je in wilt slaan. Enig idee wanneer de FCC in stemming wordt gebracht?
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    tussensprints zijn toch al sinds de invoeren stapje voor stapje onbelangrijker gemaakt? In het begin kon je er een 3e plek mee winnen. Later hooguit 4e. En nu hooguit 6e... De trend zet gewoon door.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dag 2. De hardrijdsessie ging over 2 onderwerpen. Invoering van een 4 continentenkampioenschap, en terugbrenging van het aantal WKs tot 1 per jaar.
    Eerst het 4 continentenkampioenschap.
    De ISU probeerde bij monde van de immer charmante maar zeer bedachtzaam formulerende Tron Espeli en de quasinonchalante Aleksandr Kibalko nog wat tegengas te geven door te miepen over dat het moeilijk in de agenda past en of er wel genoeg organiserende landen zouden zijn. Maar dat werd redelijk gepareerd door de Susans uit de USA en Canada.
    Het lijkt er op uit te draaien dat invoering nu wordt vastgelegd en dat de details verder worden uitgewerkt, dat die bij het congres 2020 worden vastgesteld zodat in 2021 de eerste kan worden gehouden.

    Zometeen meer
    Laatst bewerkt: 5 jun 2018
    Spruit vindt dit leuk.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Daarna ging het over het idee om voortaan nog maar 1 WK te houden. Dit voorstel kwam van de ISU zelf en werd ingeleid door Kibalko. Doel is het om te komen tot een compactere kalender, bijvoorbeeld van half november tot eind februari zonder te veel lege weekends zoals nu in Januari. Door WKs te schrappen kunnen er wereldbekers bij en "special events". Als voorbeelden daarvan gaf Kibalko
    - een mobiele ijsbaan zoals die in Amsterdam, in Davos, op het Rode Plein of in Central Park.
    - wedstrijden op meren ( Weissensee, Sankt Moritz)
    - recordwedstrijden met veel prijzengeld.
    Bijvoorbeeld te houden tussen kerst en nieuwjaar of begin maart.

    Door WKs te schrappen kwam er geld vrij, wat gebruikt kan worden om prijzengeld te verhogen of meer bij te dragen aan de organisatie. Kibalko was redelijk vaag over de formats van de WKs. Het leek er op alsof per jaar beslist zou worden welke afstanden of vierkampen verreden worden.

    De KNSB had iemand afgevaardigd, ene Jeroen, die hakkelend en stamelend te berde bracht dat dit nu allemaal wel heel snel ging. Dat de plannen om sprint en allround te combineren niet eerst geevalueerd zouden moeten worden. En dat het toch heel zielig was voor Thialf dat ze minder WKs zouden krijgen en dat het minder aantrekkelijk voor de tv en de sponsors KPN en Daikin zou zijn. Jeroen bracht het zo weinig overtuigend, dat eigenlijk niemand het geloofde.
    Espeli had dan ook geen enkele moeite om te pareren. Was het EK 2017 al niet een groot succes geweest? Had Nederland dat niet zelf voorgesteld ? En was het ook niet zo dat juist Nederland er last van had dat schaatsers wereldbekers oversloegen omdat er altijd wel weer een WK in de buurt was?
    Vervolgens een aantal voorstanders (Noorwegen, USA, Oostenrijk). Dat leek al een combinatie van landen, waarmee het voorstel wel eens goede kans zou maken. Daarna vroeg Espeli om een stemming wat de aanbeveling van de hardrijdsectie zou zijn voor de Grote Vergadering van donderdag.
    Heerlijk stemmen met groene en rode kaartjes. Eerst de voorstanders. Er gingen heel veel groene kaartjes de lucht in. En toen de rode. Dat was makkelijker tellen, zei Espeli. Maar 1 kaartje....Nederland dus opnieuw in splendid isolation.

    Hier wreekt zich toch echt dat Nederland niemand in de TC heeft.
    Kortom, 1 WK gaat er komen. Nou maar hopen dat dat inderdaad ook betekent dat er meer wereldbekers en dit soort special events komen.
    Camila, Nogevendit, fudd en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Spruit

    Spruit Active Member

    Thanks voor de update @Mjøsaman !

    Ben heel benieuwd hoe ze invulling gaan geven aan één WK met daarin alle onderdelen en hoe lang zo’n WK dan zou gaan duren. Gaan ze hier tijdens het congress nog verder over discussieren of wordt dit er doorheen gestemd en wordt op een later moment gesproken over de precieze invulling ervan?
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dank voor de update. En ik vind het prima, 1 WK. Tenminste, daarmee bedoelen ze toch de WK week met zowel afstanden als sprint als allround? Of is dit weer een ander voorstel?

    Zo'n week met alle WKs werkt in andere sporten op zich prima. Je hebt een echt hoogtepunt met haast een olympisch gevoel met elke dag schaatsen op tv, als ze slim zijn 9 of 10 dagen lang (vrijdag tot zondag, evt kun je wel een rustdag inplannen door de weeks). Ik snap ook niet zo goed waarom NL tegen is. Zo'n week is ook aan buitenlandse sportzenders misschien wel te verkopen (denk met name aan eurosport). Moet je wel oppassen dat je niet botst met de alpine of de nordic wk weken.


    En als dat nog special events op kan leveren met buitenbanen of zelfs schaatsen op meren is dat helemaal geweldig.
    Laatst bewerkt: 5 jun 2018
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Wat ik zo begreep, is dat het programma van zo´n WK per jaar kan wisselen. Bijvoorbeeld in jaar 1 alleen afstanden + team events en in jaar 2 alleen sprint en allround, of een jaar met sprint en allround en team events. Zoals bij het langlaufen de 50km klassiek maar eens in de 4 jaar een wereldtitel oplevert.

    Dan nog wat nieuws uit de algemene vergadering.
    De reclame-uitingen op de hardrijdpakken worden groter.
    Het voorstel om in wereldbekers met sponsorpakken te mogen rijden werd door onze Jeroen ingetrokken, omdat ze al gemerkt hadden dat ze te weinig steun daarvoor hadden.
    Over het idee voor een winterfestival met een gelijktijdig WK voor alle schaatstakken werd langer gesproken. Leuk idee, maar of het praktisch uitvoerbaar was? Uitkomst is dat er een working group wordt ingesteld om te kijken of ze een panklaar plan kunnen indienen, incl. organiserend land.
    Verder heel veel detailgeneuzel, die vrijwel allemaal met algemene stemmen werden aangenomen. En een Bosnische mevrouw die heel veel voorstellen had ingediend, maar er geen 1 doorkreeg.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Leuk, dat plan voor een winterfestival. Kan dan wel alleen in een grotere stad of in elk geval een stad met veel hotels, het wk kunstrijden heeft blijkbaar al jaarlijks problemen om genoeg kamers te vinden. Maar op zich wat mij betreft een erg leuk idee, goed dat ze het niet meteen verwerpen, maar het echt gaan onderzoeken. Kan het niet, dan is het jammer. Kan het wel, lijkt me het geweldig om dat 1 keer in de zoveel tijd te doen (de niet olympische even jaren?).
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    zulke wisseling lijkt me een prima idee. Dan wordt een wereldtitel meer waar, want je kunt hem niet elk jaar winnen. Het ene jaar focust iedereen zich op de afstanden, het andere jaar op sprint/allround. Ik kan me zo voorstellen dat dat mooier wordt dan het nu is, maar 200 wereldkampioenen per jaar.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk eigenlijk dat de optie "alleen sprint en allround" alleen voor de olympische jaren bedoeld is... Ben benieuwd hoeveel niet olympische jaren ze dan de meerkampen blijven doen.

    Ik zie daarom liefst gewoon elk jaar een compleet WK met afstanden, teamevents, sprint en allround. Veel wereldkampioenen heb je in biatlon, langlaufen en alpineskiën ook. Dat lijkt me niet het probleem. Als het wel allemaal één toernooi is, heb je niet meer als buitenstaander het idee dat er "elke week wel ergens een WK schaatsen is", zoals nu.
  19. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    En wordt het publiek verondersteld een dergelijke chaos nog te snappen?
  20. Kristian

    Kristian Active Member

    Year1: sprint-WK, the team events, 1500,5000 and 10k, men. 1500,3000,5000, women (18 events in total)
    Year2; allround-WK, 500 and 1000, mass start. (14 events in total)
    Year 3: as year 1
    Year 4: Olympics plus WK allround. :confused:

Deel Deze Pagina