ISU Congres 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2018.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nee hoor, de ISU heeft zichzelf opgelegd dat het format van het WK 2 jaar voor de datum duidelijk moet zijn. Aangezien het eerste WK volgens deze regels in 2021 is, zal deze winter daar duidelijkheid over komen. Dat moet de ISU doen samen met de organisator. Die is echter voor 2021 ook nog niet bekend, omdat de oorspronkelijke aanmeldingen nog golden voor aparte WKs.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    O, vond je dat EK een succes? Ik heb er eerlijk gezegd niemand over gehoord in mijn omgeving. Maar ja, om zoiets nu midden in de vakantie te organiseren, is niet bevorderlijk voor de aandacht. Het zal wel gedaan zijn, omdat dit een voetballoze periode was?
    En omdat er zo gigantisch veel Nederlanders medailles haalden, had het voor mij ook een groot inflatoir effect. Een EK-medaille voelt in ieder geval niet echt speciaal meer. Terwijl het natuurlijk een enorme prestatie is om in de medaillespiegel een land als Duitsland voor te blijven.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zie je eigen post. Dit gaat om de WKs na 2021 (en dus feitelijk dus die van 2023, omdat 2022 olympisch is en het WK er dan dus niet toe doet).
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Scherp gezien. Waar ik schreef "na 2021" bedoelde ik "vanaf 2021". Kijk de regels er maar op na.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik ook niet, maar mijn omgeving is niet zo sport-minded, dus dat is geen verrassing. Daarom zit ik ook hier ;)

    "Succes" is een groot woord, maar de aandacht voor (enkele van) de betreffende sporten was groter dan normaal, had ik het idee.
    Het EK wielrennen was bijvoorbeeld live op tv, terwijl er een paar jaar geleden niet eens camera's bij waren.

    Ik vond dat WK allround dit jaar toch zeer de moeite waard. Het doet er wel degelijk toe. Jij moet er toch ook van hebben genoten, ik weet hoe vaak je op het forum voor grote toernooien op buitenbanen hebt gepleit!
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    EK wielrennen is bij de heren voor de profs nog maar een paar jaar oud ;)

    Maar bijvoorbeeld het EK roeien had er volgens mij zeer zeker profijt van in Nederland, net als mountainbike. Die halen normaal net het sportjounaal.
  7. Kristian

    Kristian Active Member

    To me the wordings tells me that the ISU Council will decide the format? The organizers and the technical committee will then together with ISU decide the program, and order of the program, for each day. ISU must this season issue some kind of statement about the WK from 2021 onwards and likewise the 4K from 2020.
    ISU has painted themselves into a corner, and is waiting for the paint to dry.
    The new structure of the World Cup will help them to find the way out - A WK-series in place of the WSD Champs and the World Cup.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat zou wel een wonderlijke gang van zaken zijn. Eerst hebben ze via de achterdeur het EK afstanden geïntroduceerd. En nu zouden ze via de achterdeur de WK afstanden afschaffen. Nota bene het toernooi wat ze zelf aanhalen als succesvol.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat lijkt me ook totaal onrealistisch. Het WK Afstanden is hét succesnummer van het langebaanschaatsen. Die afschaffen is je kip met gouden eieren slachten. En dat dan in de hoop dat de wereldbekers plots wel interessant worden. Terwijl die volgens mij nog nooit echt belangrijk zijn geweest.
  10. Kristian

    Kristian Active Member

    Such a scenario is not totally unlikely. The dutch suggested a WK-series remember. Now we have the rules.
    Sentiments could change until and during the next congress. :)
    Laatst bewerkt: 15 aug 2018
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De regels (puntentelling) benadelen nog steeds schaatsers in de B groep en geven veel te veel punten aan de ondersten in de A groep. Dat zal echt anders moeten.
    En wat doen ze met de 10 km, waar sommige Nederlandse specialisten altijd in de B groep moeten starten en maar 1 World Cup per seizoen is?
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het Nederlandse voorstel voor het afschaffen van het WK afstanden werd zo ongeveer weggelachen, en uiteindelijk door Nederland ingetrokken vanwege gebrek aan ondersteuning, als ik het wel heb. Zou raar zijn als dat op korte termijn opeens anders is. Ik zie nog eerder de hele Wereldcup door zijn hoeven zakken bij gebrek aan organiserende landen. Zoals eigenlijk dit jaar al het geval is. Ik denk dat het van boven af opleggen van elk jaar wisselende kalenders niet meer werkt. Ik denk dat je toe moet naar een min of meer vaste kalender van (al bestaande) wedstrijden die je dan een Wereldbekerstatus geeft. Dat kunnen dan ook (veel) meer wedstrijden zijn, waarbij het programma per wedstrijd niet uitgebreid of volgepropt hoeft te zijn. Twee sprintweekends in Azie. de Bob de Jong-classic met alleen een 10km in Haarlem, de CAN-AM Races in Calgary, een Desert Classic in SLC, de Oscar-løpet, etc. etc.

    Zodat schaatsers ook gerust wedstrijden kunnen overslaan zonder dat de wereld vergaat. Zodat organisatoren weten dat ze elk jaar een wedstrijd kunnen organiseren en de routine daarin kunnen krijgen en/of behouden. Waardoor veel meer geexperimenteerd kan worden met andere formats, zonder de strikte regels die blijkbaar gelden bij de huidige World Cup. Waardoor kwalificatie voor de WKs en EKs niet meer van 1 wedstrijd hoeft af te hangen, etc.
  13. Kristian

    Kristian Active Member

    The World Cup total of today dont separate between the 5k and the 10k. A possible solution is the input of a 10k midway based on national quotas (times and points on the 5k)? Then those athletes qualified for the 10k have a second go in another Event/Final.
    As for the points system as such we will see how it works. The A-groups in the first Event are based on national quotas. Then it is good that you are not out of it if you end up as nr. 17 in the first race. Or if you are relegated. But you have to participate from the start.
    8 Events are a little bit too many. If you dont split part of the program in two halves or something like that (4 races with 1000m, then 4 on the 1500. 8 on the 500)
    Laatst bewerkt: 16 aug 2018
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dit klinkt inderdaad veel beter (en is het ook, waarschijnlijk). Alleen, hoe zorg je voor die overgang?
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Door de komende seizoenen enkele van dit soort wedstrijden op te nemen in de World Cup-kalender.
    Dan krijg je dus zoiets:

    Oktober
    WB1: Saisoneröffnung, Inzell, GER

    November
    WB2: Wereldbeker, Tomaszów Mazowiecki, POL
    WB3: Kraantje Lek, Haarlem en Eindhoven Trofee, NED

    December
    WB4: Wereldbeker, Ürümqi, CHN
    WB5: Wereldbeker, Medeo, KAZ

    Januari
    EK: Afstanden, Heerenveen, NED
    FC: Afstanden, Obihiro, JPN

    WB6: Wereldbeker, Collalbo, ITA (of Gangneung, KOR)

    Februari
    WK: Allround en Sprint, Hamar, NOR
    WK: Afstanden, Salt Lake City, USA


    Maart
    WB7: Olympic Oval Finale, Calgary, CAN
    (WB8: Misschien nog eentje, in Montréal, CAN?)



    De WB-planning wordt grotendeels aangehouden zoals hij is qua plek in het seizoen. Enkele WB's zijn vervangen door klassieke wedstrijden in Duitsland, Nederland en Canada. Deze klassiekers tellen mee voor de WB. Nagenoeg alle grote schaatslanden organiseren een internationale wedstrijd. Het Four Continents kampioenschap staat rond dezelfde tijd ingepland als het EK, in dit voorbeeld. De twee WK-weekenden heb ik omgedraaid om reisafstand te verminderen.
    Ik heb een paar zaken tussen haakjes gezet: omdat de twee WK's vierkamp in februari in één weekend worden gehouden, heb je een schaatsweekend aan het eind van het seizoen minder. Je zou dan de WB-finale kunnen houden op de nieuwe baan in Montréal, die dan net af is. Ook is het even kijken wat de handigste plek is om WB6 te houden, maar dat zijn details in dit voorbeeld.

    De WB's 1, 2, 4 en 5 tellen mee voor kwalificatie EK en WK afstanden. De wereldbeker in Nederland zou, door de aanwezigheid van een vierkamp, een rol kunnen spelen in de kwalificatie voor de vierkampstoernooien, maar de andere WB's zullen daarvoor ook mee moeten tellen, anders is het te afhankelijk van één wedstrijd.

    Ik heb geprobeerd de huidige indeling van het seizoen zo veel mogelijk aan te houden; zelf zou ik de WB-finale niet als mosterd-na-de-maaltijd-Cup organiseren, maar deze planning gaat puur over het inbouwen van klassiekers (en het FC afstanden) in de huidige seizoensopbouw, dus daar heb ik niet aan getornd.

    Zoals Mjøsaman zegt, kun je ook veel meer wedstrijden op de kalender zetten. Dat kun je bereiken door ieder jaar de WB wat uit te breiden met klassiekers (en een paar wisselende wedstrijden te houden). Bovendien zal het ook de organisatoren van de klassiekers wat tijd kosten om alles op orde te krijgen (veiligheid, camera's, tribunes, enz. enz.).
    Je kan ook al in september beginnen met het seizoen (Desert Classic, Fall Classic), maar de vraag is of de schaatsers dat zelf willen.
  16. Kristian

    Kristian Active Member

    ...I must correct myself a little bit: A - lets say - 13th place with the new and old points structure doesnt differ so much if your name is not Kramer.
    The main thing is that the new structure rewards participation of the best- but it is still doubtful that the World Cup will have priority among all the best.
    5000 Prior to the final:
    Kramer: 1-1-absent-1. Old score:300 New score: 180. (A 13th instead of absence would give 318 vs 208)
    SLP: 3-2-3-2 300 vs 204
    Swings: 2-3-2-3 300 vs 204
    Bøkko: 13-4-1-4 238 vs 174
    If this was a WK-series, Kramer would participate. Still I agree that the points structure is not perfect. Maybe even a tighter scale, and equal points to all placings below 6th, but some extra generous points for the 1, 2 and 3 in B? Or as well no points below 6th, and to those promoted from B. Relegation could be decided by the results from each race. Not points.
    Laatst bewerkt: 17 aug 2018
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo bedoel ik het ook niet: deze opzet is meer van hetzelfde. Zal van het weekend met een eigen kalender komen.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Mijn vraag was dan ook niet wat de uiteindelijke kalender zou moeten worden ;)

    Je kunt op het moment niet de wereldbekers afschaffen en er vanuit gaan dat er allemaal jaarlijkse wedstrijden voor terug komen. Ik vrees dat dan een heel aantal van die 'jaarlijkse' wedstrijden na een paar jaar ophouden te bestaan wegens gebrek aan belangstelling en je vervolgens een bijna puur Nederlands circuit over gaat houden. Dan kom je op het niveau marathonschaatsen of veldrijden, dat zou helemaal een drama zijn.

    Je moet dus eerst zorgen dat er een solide basis is van jaarlijkse wedstrijden in Europa, Azië en Noord-Amerika waarvan je zeker weet dat ze het wel een heel aantal jaar blijven volhouden. En mijn vraag is dus: hoe zorg je daar voor? Voordat je die basis hebt gelegd, kun je de kalender niet zo drastisch omgooien. Eigenlijk moeten er dan eerst elk weekend wedstrijden zijn en het liefst meer dan 1 tegelijk en dat moeten dan jaarlijkse wedstrijden zijn. Daar zijn we op het moment heel ver van verwijderd.

    Wat van die jaarlijkse wedstrijden in de WB invoegen is voor het moment misschien wel een goede start voor een overgang naar zo'n kalender.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat je onvermijdelijk gaat krijgen in zo'n opzet is een continentale clustering: rijders zullen m.n. wedstrijden op het eigen continent gaan rijden. Misschien moet je wel toe naar een Europees, Aziatisch en Noord Amerikaans circuit. Met daarboven een aantal grote internationale wedstrijden. Belangrijkste lijkt me dat het allemaal niet vrijblijvend mag zijn: dus koppeling met de WK afstanden. Je zou kunnen denken aan een aantal vaste quota plekken per continent en een aantal variabele plekken.
  20. Kristian

    Kristian Active Member

    I agree that fixed venues is a good idea. :) At the moment the only sure thing is that Heerenveen is on the World Cup List. Sørmarka was promising, but now it is Hamar again. To fill the Vikingship needs more than good norwegian results within the excisting system. I dont agree that the WSD is such a huge success. The OLYMPICS is a huge success. An entire olympic programme is clustered within too few days. A World Cup programme, but taken less seriously, also tells the spectator that ordinary World Cup Events, qualifications etc is not that important .The build up to this climax is also blurred in other ways: It competes with allround/sprint-WK. The answer seems to slowly phase out allround.
    The idea that the World Cup automatically will become more important with less championships each season is doubtful. The World Cup also needs more edge to it. That edge could be a couple of new events also , but it could mean distribution of all the single distance titles to World Cup Events. The 10k should consist of two races. One in Heerenveen and one i Sørmarka. The rules must ensure excitement on the second race. The 500 is more competitive, with winners from different continents. It is also less time consuming for organizers. Thus a series can bring excitement all the way with quite a number of races in it. The 1000m for women is a different story. A handful of racers are fighting for glory. Thus a series of four seems apropriate. The World Cup final often sees small fields. Usually one blames the restrictions on partipication, but often at the end of a series only a handful have glory to fight for. By carefully distributing the titles throughout the season this could be hidden. The fourth 1000m meets the first 1500, with fresh chances for those competing on the 1000 and a few more 500 orientated. The 1000 could also meet the 1500 in a similar way for men. Few skaters specialize only in TP or TS, thus a series of three could be appropriate (one on each continent?) Its all about creating excitement, and carefully choosing the right organizer, and programme for each World Cup Event.

    Then each continent has its own responsibility to come up with interesting competitions below the worldwide circuit. Asia are quite good at it with their winter Games etc. North America have their fast tracks with competitions each week end, and now the 4C is underway. Exciting! Europe has its EK, but maybe one should complement with regional Events also. The Netherlands have success with their qualification tournaments to the olympics and WSD. The Nordic countries with Balticum could be one region. As for now, I.e. Norway have several national championships that only create internal interest. From time to time the question arises to merge them, but national TV and the public are not interested enough. There seems to be a trend right now with different sport together. Like the EK in Glasgow and Berlin. Right now NRK (national broadcaster) are transmitting a NK with several sports together. Swedish television have similar concepts. That is a path one could follow in the winter also, but I would also like to see a level inbetween the NK and EK in some way or another.
    Laatst bewerkt: 17 aug 2018

Deel Deze Pagina