EK allround en sprint 2019 Collalbo 11/13 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad.. en Wust wordt historisch gezien steeds sterker naarmate het seizoen vordert. Ben benieuwd naar de machtsverhoudingen in Calgary.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dit weekend heeft Jumbo-Visma en Nuis specifiek imagoschade opgelopen. De beelden hebben we allemaal gezien. Het valt me tegen dat er nergens een spijtbetuiging te vinden is en ook niet dat ze zich realiseren dat ze toch echt fout zaten.

    Nuis begint er een beetje een handje van te krijgen om negatief over zijn concurrenten te praten. Dat is jammer, want hij heeft de kwaliteiten om de benen te laten spreken, dat zie ik hem veel liever doen.

    Verder valt het me op dat Kramer hier weer als correct voorbeeld wordt aangehaald. Ik kan me ook nog wel een moment herinneren waar Kramer zich niet zo handig uitliet over concurrenten. De laatste weken gaat het forum een beetje lijken op een bedevaartsoord om de heilige Sven en Ireen te eren. Ik heb ook respect voor hun staat van dienst, maar ook zij hebben in de media af en toe wel hun mindere momenten gehad. Iedereen zegt wel eens iets wat je beter niet had kunnen zeggen, daarop zijn zij geen uitzondering.
    chicagodude, mi en diploma vinden dit leuk.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Suzanne Schulting is in DWDD opvallend kritisch op Nuis met zijn reactie. Bijzonder, want meestal zijn sporters altijd voorzichtig tegenover elkaar. Ze krijgt op Twitter bijna unaniem lof.

    Bijgevoegde bestanden:

    chicagodude, FuGeE_Volkova en Hakkie2 vinden dit leuk.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Kramer is niet altijd even subtiel geweest, maar in mijn beleving altijd wel fair naar anderen toe. Maar misschien heb ik iets gemist in net verleden hoor. Wat Nuis irritant maakt is dat hij nu niet de schuld bij zichzelf legt. Voor die uitbarsting bij de scheids kon ik in eerste instantie in het heetst van de strijd nog wel een beetje begrip opbrengen, maar toen hij de dag erna nog steeds volhield dat die DQ onterecht was hield het op bij mij. Toen was de adrenaline echt wel weg. Sven en Bart Veldkamp hebben na een slechte race of een foute wissel ook wel eens een kleedkamer verbouwd, maar ze waren niet aan het janken dat de scheids het fout had.
    Camila, G1ant, Eelco en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Met Nuis is het meer een optelsom.. en natuurlijk zijn gedrag richting de scheidsrechter was ook een no go. Kramer heeft eigenlijk met TP en Bergsma zich niet van zijn goede kant laten zien.
    Heeft verder toch nooit echt neerbuigend gedaan over zijn concurrenten?
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En Veldkamp was tenminste eerlijk: "ik kan beter gaan blokjesleggen". Legendarische uitspraak (die ook de titel van zijn boek werd) :D
    G1ant, Eelco en Yuskov vinden dit leuk.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het werd iig een leuk boek, ik heb het destijds gekocht. Ook een mooie uitdrukking van Bart: ik rij hier rond als een krant.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Zeker waar hoor, ik vond Sven aan het begin van zijn carriere bloedirritant zelfs. Ik ben hem meer gaan waarderen sinds hij heeft laten zien ook groots te kunnen verliezen.
    Ik riep een paar dagen terug al over mezelf dat het een eigenlijk onaardige eigenschap is sporters die tegenslagen goed verwerken meer te waarderen maar toch is dat wel zo voor mij...

    Ach en Nuis... heeft zijn excuses gemaakt aan de scheids, is het er blijkbaar nog mee oneens en toont zich een alfa-mannetje in de kleedkamer. Hij maakt zichzelf snel genoeg belachelijk tov de concurrentie als hij de ijzers op kortere termijn niet laat spreken dus dat belooft een mooie strijd. Goed van Kai dat hij zich niet laat opjagen maar gewoon lachend met de prijs wegloopt!
    Yuskov en chicagodude vinden dit leuk.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ben het met je eens dat zeker Kramer ook wel eens wat onhandige uitspraken over tegenstanders heeft gedaan, maar ik kan me niet in herinnering brengen dat hij ooit respectloos is geweest, en al zeker niet in de laatste 5-10 jaar. Nuis is wel al 29 en vader he, geen onvolwassen broekie van 21.
    Maar goed, we hoeven Nuis ook niet verder af te branden. Ik zie ook wel hoe goed hij met kinderen en verstandelijk gehandicapten is , en hij doet toffe dingen naast het langebanen die ook goed zijn voor het schaatsen, dus vooruit.
    Laatst bewerkt: 14 jan 2019
    Camila, alexander79 en mi vinden dit leuk.
  10. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Als Bob de Jong fan wil ik daar wel even aan toevoegen dat hij ook zwaar is onderschat door de NOS. Vaak in de verdediging gedrukt door Maalderink over zijn mindere 10k dan die van Kramer. Terwijl Bob al sinds het begin van de 10k op het podium heeft gestaan van de WK's afstanden. Volgende mij iets van 16 keer achter elkaar. Dat hij als Olympisch kampioen geen ploeg kon vinden (net zoals Ireen). Daar had de NOS een mooi item van kunnen maken.

    Ik zie bij Verbij en Nuis helaas een beetje hetzelfde ontstaan als De Jong en Kramer. Verbij die uiterlijk rustig is en Nuis die een flinke branieschopper is. Toch blijkt keer op keer dat Kai beter in toernooien is dan Kjeld. Ik denk zelfs dat Kjeld blij mag zijn dat Kai vorig jaar geblesseerd is geraakt waardoor Kai op de Spelen niet heeft kunnen laten zien waar hij toe in staat is. Ik verwacht dat kai komend jaar nog wel een stap haat maken en mogelijk zo kan domineren als Davis in zijn beste jaren. Komend jaar zal de 1000 meter in ieder geval een geweldige afstand worden met de Russen, Jappen en K3 (Kjeld, Kai en Krol) en hopelijk de Noren. Misschien dat er nog een keer een Amerikaan, Duitser, Koreaan, Canadees of een exoot erbij komt. Dan wordt het weer ongekend spannend.

    Dat Kjeld vorig jaar de 1000 en 1500 won was hem echt gegund. Er had hem veel tegen gezeten. Hij zal alleen nog moeten leren dat zijn tegenstanders en de scheidsrechter alle respect verdienen. Zoals ook al door Suzanne Schulting is aangegeven in DWDD.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Grotendeels eens. Bob de Jong is en was misschien sociaal niet de meest handige persoon en van buitenaf leek zijn relatie met Kramer redelijk gespannen te zijn. Ik herinner me nog een interview van de NOS met De Jong bij het NK Afstanden van 2011, de rentree van Kramer na zijn jaar blessureleed. De interviewer (vermoedelijk Bert Maalderink) bleef aan De Jong steeds vragen stellen over de rentree van Kramer, waarbij De Jong zijn irritatie op enig moment niet meer kon onderdrukken. Op zich ook niet onbegrijpelijk als je bijvoorbeeld dit artikel leest: https://www.schaatsen.nl/nieuws/archief/2010/12/ik-had-die-bam-toko-aan-gort-gereden/

    Toch één van die momenten dat Kramer ook niet heel diplomatiek was. En ook door de realiteit achterhaald, aangezien het marathonrijder Bergsma is, die de troon van Kramer heeft bestookt op de 10 kilometer, terwijl Kramer in het marathonschaatsen nooit iets gepresteerd heeft.

    Wie wint heeft vrienden zeggen ze wel eens en één ding is zeker: Kramer en Wüst hebben heel veel vrienden omdat ze naast presteren op het ijs ook zichzelf prima voor de camera kunnen presenteren. Echter lijkt dat op social media af en toe behoorlijk door te slaan. Ik heb me bij de begrotingscrisis van de KNSB bijvoorbeeld verbaasd over het enorme aantal mensen dat op twitter en facebook zich schaarde achter het standpunt van Kramer, ogenschijnlijk zonder daarbij enige factcheck te doen of zich te verdiepen in de situatie.

    Ik kan me niet ontrekken aan het idee dat er toch vrij veel mensen zijn die het vrijwel per definitie altijd eens zijn met Kramer en Wüst en ook altijd hun kant kiezen. Overigens is schaatsen daarbij niet uniek, dat geldt natuurlijk ook voor iconen uit andere sporten. Ik vind dat een vrij gevaarlijk fenomeen, aangezien het feit dat je goed bent in je sport niets zegt over of je met geld om kunt gaan bijvoorbeeld.

    Overigens gaat dit wel vrij veel off-topic, waarvoor mijn excuses. Heel erg is dat niet toch? Het EK is afgelopen.
    chicagodude, Eelco en alexander79 vinden dit leuk.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    hij ontkent inderdaad de beelden. Dat is vrij stom. Maar voor de manier waarop hij reageerde heeft hij netjes excuses gemaakt. Geen openbaar statement. Hoeft ook niet. Hij is wel bij de scheidsrechter geweest.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  13. mi

    mi Well-Known Member

    Het feit dat Kramer en Wüst veel steun krijgen komt ook wel omdat ze zich ook opwerpen als ambassadeurs van hum sport.
    Het statement van Kramer op de OS over 95% van de schaatsers in de WW had bijvoorbeeld niets met zijn eigen contract te maken maar was terecht en goed getimed.

    Van Wüst vond een deel van dit forum haar opmerkingen richting haar ex-sponsor onterecht en schadelijk. Ik persoonlijk had daar een andere kijk op en vond dat ze alle recht van spreken had en niet onfatsoenlijk was in haar reactie gezien de situatie. Verder kan ik me van haar eigenlijk geen opmerkingen herinneren richting concurrenten oid die onaardig/denigrerend waren. Zelfs over Pechstein heeft ze zich bijvoorbeeld altijd op de vlakte gehouden (ondanks de vele pogingen een reactie te ontlokken).
    Duif vindt dit leuk.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Je hoeft geen namen te noemen hoor... ;)
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zelfs over Pechstein? Is Pechstein echt zo erg?
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Eh ja, ook niet heel erg respectvol, jammer dat ik het parool artikel zo snel niet vind.

    Dat is het ook, niet alleen bij sporters maar elk soort beroemd/bekendheden eigenlijk.

    Bij het sporten heb je vaak 2 kampen: 1 die het per definitie met hun idool eens is, en 1 die de sporter direct affakkelt als er een kleine aanleiding toe is.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sven-fans ergeren zich nu aan Bart Malderink... maar zoals je zegt degene die echt slachtoffer is geworden van Bart Malderink is zeker Bob de Jong. Nooit de waardering gehad/gekregen.. omdat hij niet in het sociale plaatje paste.

    Nuis vs Verbij... zou die kant op kunnen gaan, ware het niet dat Verbij Nuis toch aardig paar keer heeft verslagen op belangrijke momenten.
    Eelco vindt dit leuk.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het verschil tussen Kramer en Wust is dat je over Wust eigenlijk geen relletjes kunt vinden als je voor Kramer gaat zoeken vind je ze echt wel (ga maar eens zoeken rondom de affaire van de ploegenachtervolging van 2014). Over Wust vind je eigenlijk niks, ja het Justlease verhaal, maar zelfs daarin kun je niet zeggen dat ze fout zat, je kunt een mening hebben over of het handig was, maar echt fout was het niet (docu van Gerritsen geeft een mooi inzicht trouwens). Zelfs over Pechstein was ze inderdaad nooit negatief, ze zei in de docu van Mart Smeets dat ze het lastig vond en dat ze haar een beetje uit de weg gaat, maar verder gewoon normaal met haar omgaat. Het enige soort van relletje met een andere schaatser is die met ADJ vorig seizoen en dat was volledig uit karakter voor Wust en daar weten we het fijne ook niet van alleen dat ADJ vond dat de focus te veel op Wust lag (kwestie van 2 kapiteins op 1 schip misschien), leek dit weekend geen probleem te zijn tussen de twee. Maar ook daarbij kun je vraagtekens plaatsen aangezien meer dan de helft van dat team het voor Wust opnam in de Justlease rel en een deel nu ook weer bij haar in een ploeg zitten.

    Ze is al praktisch 12 jaar kopvrouw van het Nederlandse schaatsen en heeft echt heel veel vrienden gemaakt, terwijl Kramer toch door een deel gelieft wordt en door een deel gehaat (misschien een te groot woord) wordt.
    Eelco en mi vinden dit leuk.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    We hadden het niet over WK's, maar ik wil ze best in de statistiek weergeven, sinds 2013 Wust 3, Sablikova 2, je geeft een excuus voor Sablikova maar vergeet dat Wust in 2015 kampte met ziekte en een ploeg die haar niet lag en in 2016 een hersenschudding, dan kun je volgens jou de twee overwinningen van Sablikova ook wel wegstrepen want Wust had geen goed jaar.

    Je vergelijkt een verkoudheid van Viseer die 1 afstand reed die dag met een allround toernooi op hoogte waar iemand niet heeft kunnen wennen aan die hoogte, vrijwel niet heeft kunnen trainen, een gigantisch slaaptekort had en in een emotioneel instabiele staat was. Dat is geen vergelijking, dat is alsof je zegt dat iemand die is aangevallen door een lieveheersbeestje in dezelfde conditie is als iemand die is aangevallen door een T-rex.

    Ik zeg niet dat dat het podium niet terecht is alleen maar dat in normale conditie Wust zich in die top drie had genesteld (waar laat ik dan maar open) en dat baseer ik op haar uitslagen vergeleken met die van ADJ dit seizoen, die lagen op de afstanden de zij beide reden erg dicht bij elkaar dan is het tekenent dat Wust opeens ruim 3 punten achterstand heeft op een allround toernooi en dan kan je dus stellen dat dit veroorzaakt is door bovenstaande omstandigheden.
  20. Camila

    Camila Well-Known Member

    Dit is precies waar ik me ook aan erger. Net als Bergsma die ooit na een verloren 10 km zei dat hij wel even gewonnen zou hebben als hij na Sven had mogen rijden.o_O:mad:

Deel Deze Pagina