WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, uitstraliing is ook maar tot op zekere hoogte te leren, sommigen hebben 'het' redelijk tot zeer goed van nature (in die categorie zou ik zetten o.a. Kramer, Verweij, vVelde, Nuis, Ritsma, Romme, Annemarie Thomas, Veldkamp, Timmer, Leerdam, Visser, Friesinger, etc.), anderen het niet echt tot totaal niet (Bob de Jong, Bergsma, maar toch ook bijv. een Postma).

    Bergsma lijkt een bijzonder prettig persoon trouwens, ik denk dat ik het persoonlijk prima met hem zou kunnen vinden, maar hij lijkt simpelweg van nature ongemakkelijk voor de camera, en bovendien heb ik soms de indruk dat hem in is gefluisterd een bepaald verhaal af te steken, waardoor je duidelijk ziet dat het niet echt van hemzelf afkomt.
    VictorP en G1ant vinden dit leuk.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Het was ook wel een erg mooi verhaal, and wat drama met een soort van 'goede' afloop (nou ja, qua prestatie dan...) verkoopt erg goed natuurlijk. De andere kampioenen hebben niet echt een speciaal verhaal op dit moment (tenminste, in de ogen van het grote publiek). Bij Schouten was er ook een tijdje flink wat aandacht ivm haar moeder, maar dat ebt uiteindelijk dan weer weg.

    Krol-Verbij beide kampioen terwijl ze beste vrienden zijn was trouwens best wel een goed verhaal geweest in de media, maar het lijkt niet echt sterk opgepikt(?)
    Camila vindt dit leuk.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Er staat een artikel over hen in Trouw met precies dat in de kop.
    Camila vindt dit leuk.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Had ik toch journalist moeten worden ;)
    Das leku. Ik dnek persoonlijk trouwens dat achter elke kampioen waarschijnlijk een prima verhaal zit, maar dat terzijde. De focus op de NL winnaars is wel weer logisch.
  5. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    https://nos.nl/artikel/2271470-schaatsvrienden-krol-en-verbij-eindelijk-samen-wereldkampioen.html
    ZeeKoei en Camila vinden dit leuk.
  6. Forza

    Forza Active Member

    Het is ook wel wat een taalbarrière. Je krijgt een stuk meer van Jorrit terug wanneer je hem in het Fries interviewt.
    G1ant vindt dit leuk.
  7. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mwoah, er zijn nogal wat Friese schaatsers geweest die zich allemaal prima uitdrukken in ABN, en Bergsma kan dat ook prima.
    Zou het niet eerder zo zijn dat Bergsma zich bij een conversatie met iemand die ook Fries spreekt eerder op z'n gemak voelt?
    strawbale vindt dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    dan had hij niet met een Amerikaanse moeten trouwen :rolleyes::oops:;)
    Camila vindt dit leuk.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Och, er zijn zaken die een eventuele taalbarriere slechten...(zij hij die een relatie met een Thais-Amerikaanse heeft);):p
  10. Willie82

    Willie82 Member

    Subliem schaatser, knappe vent en vast ook heel aardig, des te spijtiger dat hij lastig om kan gaan met zaken die meer diplomatie vereisen en dan soms heel rot uit de hoek komt.
    G1ant en mi vinden dit leuk.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    maar bij wielrennen krijgt ook niet de hele ploeg medailles, maar alleen de winnaar... Altijd gek gevonden, maar is wel hetzelfde principe
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat was met Ids Postma ook altijd zo. Totdat ik een keer een interview met hem zag op ARD/ZDF en de ene na de andere Duitse volzin vloeiend uit zijn mond kwam.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hij vraagt wel een miljoen, hij is namelijk onderdeel van een team en dat team kost om en nabij een miljoen om elk jaar te runnen. Dat was juist de vraag met Easyjet, ze hebben niet voor niks een contract van een jaar afgesloten en niet voor langer, dat heet uitproberen, de balans zal over een paar weken wel worden opgemaakt
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Marketingcampagne is misschien een beter woord. Het ligt natuurlijk veel breder dan social media, maar dat zou een begin kunnen zijn. En ja Bergsma heeft idd een uitstralingsprobleem, hij gooit soms dingen uit zijn mond die misschien wel kloppen, maar hij gewoon niet moet zeggen. Andersom geeft hij ook heel veel interviews waarin hij eigenlijk helemaal niks zegt, alle vragen ontwijkt. Normaal ben ik niet zo voor mediatraining (haalt de spontaniteit weg), maar bij een schaatser als Bergsma zou het echt geen kwaad kunnen
    G1ant vindt dit leuk.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb altijd een beetje medelijden met Jorrit als hij een microfoon onder zijn neus krijgt, hij begint vaak te stamelen en er komen weinig vlotte volzinnen uit. Eigenlijk raar dat hij blijkbaar geen media training hiervoor krijgt, zolang hij schaatst zijn er camera’s en hij weet toch al heel lang dat hij niet erg vlot over komt. Die training had er jaren geleden al moeten zijn.
    G1ant vindt dit leuk.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik heb het idee dat hij rond de marathonbaan een stuk spontaner is en dat het er dan ook beter uit komt.

    Het interview rond de MS gaat natuurlijk gewoon fout omdat hij met de hem opgedragen smoes begint (heb te weinig gereden), maar vervolgens te eerlijk is om de smoes vol te houden. Wel verfrissend, eigenlijk. Ik mag Bergsma ook echt wel, hele leuke eerlijke vent (itt zijn coach, maar dat is een ander verhaal). Denk ook niet dat je moet willen om dit te veranderen. Dat eerlijk zijn zit in hem. Als hij dan niet eerlijk mag zijn praat hij zich vast en dat is soms vervelend, maar moet je iemand dat nou aanleren?
    G1ant vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dan moet je hem eens zien bij de marathon en het liefst bij natuurijs, dan stamelt hij niet.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Een mediatraining vind ik vooral handig om hem vlotter over te laten komen, ik zou hem vooral hierin ook willen aanmoedigen om juist altijd eerlijk te zijn.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het contrast van Jorrit bij marathons en Jorrit op nationale televisie kan niet groter zijn. Bij marathonwedstrijden is het best een flapuit en is ie behoorlijk ad rem. Kijk bijvoorbeeld interviews terug toen hij Nederlands kampioen natuurijs werd in 2010 en 2012. Dat was ie in het begin van zijn langebaancarriére ook nog wel, maar hij is behoorlijk voorzichtig geworden. Daar valt wat voor te zeggen, want hij heeft vaak behoorlijk intense backlash gekregen als hij er weer wat uitflapte. Je ziet hem nu continu nadenken als hem iets gevraagd wordt. Om uiteindelijk toch te verklappen wat ie denkt. Gewoon een vriendelijke té eerlijke gast.

    Edit: wat @Hakkie2 zegt dus.

    Vorig jaar gaf hij tijdens de Spelen ook leuk en soepel commentaar bij de MS. Op tv wordt ie gewoon geforceerd voorzichtig.
    alexander79 en Hakkie2 vinden dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Gisteren had Ireen Wüst haar vriendin Paulien van Deutekom in gedachten toen ze de 1500m won bij de WK afstanden, voor een Japanse.
    Op diezelfde dag, hemelsbreed ruim 200 kilometer verderop, werd Paulien Verhaar tweede op de 1500m bij de WB junioren, achter een Japanse.

Deel Deze Pagina