Welk WR gaat er wanneer aan...

Discussie in 'Lange baan' gestart door VorstM, 11 feb 2019.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Alleen Carlijn Achtereekte is nog enigszins van niveau Visser in NL, dus de kandidaten zijn dun bezaaid.

    Ik vraag me wel af hoe lang dit "oh, ik was helemaal niet mee bezig.. ik reed gewoon zomaar 3:54 .. alleen Sablikova en Klassen zijn ooit sneller geweest, maar echt ik was er totaal niet mee bezig om een goede tijd neer te zetten. " -act leuk zal blijven.
    SprintMaster en EenBrabander vinden dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Niet lang meer, maar nu geloof ik haar nog wel aangezien ik eigenlijk ook niet had verwacht dat ze de snelheid al had voor de rondjes op de 3km. Ik zei ook misschien een buitenlandse vrouw, er zijn er genoeg die nu rond de 4 minuten rijden op laagland, die zouden allemaal van toegevoegde waarde kunnen zijn voor Visser. Denk ook dat ze vooral naar een 3km vrouw moeten kijken, lijkt er niet op alsof Visser moeite heeft in trainingen om haar 5km op te krikken.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit is het laatste seizoen dat Visser de onschuldig schattige nieuwkomer kan spelen. Op een gegeven moment is niet meer geloofwaardig.

    Buitenlandse dames voor de 3 km... Weidemann, Voronina en Zueva denk ik dan aan, maar of die naar NL willen komen?
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor Visser het type Jos de Vos binnenhalen, een mannelijke trainingspartner van niet te hoog niveau?
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Net zoals hij in het verleden ook voor Ireen is binnengehaald.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Jos De Vos zit al bij TalentNed.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, maar ik weet niet of die voldoet. Misschien wel en dan is er dus geen probleem. Ik bedoelde meer dat Jos de Vos precies bij Wüst pastte, zo kan je ook iemand zoeken die qua tijden precies bij Visser past.

    Iemand die bijvoorbeeld 6:30 ongeveer op de 5000m rijdt, is voor Visser denk ik ideaal om achteraan/mee samen te rijden. Net iets sneller dan haar, maar ik denk dat Visser komend jaar al wel onder de 6:40 gaat. En bij ideale omstandighedem op het WK misschien wel dik.

    Zo'n vrouw kun je niet vinden, dus een man lijkt me ideaal.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zo'n vrouw rijdt al rond... maar is voor beide natuurlijk niet goed om samen te trainen... is veel leuker om elkaar bij het WK te bestrijden. :)
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Volgend seizoen is ze ook geen groentje meer dus ja. Dit seizoen reed ze eigenlijk voor het eerst echt mee in de wereldbeker (die ene wb vorig jaar noem ik niet echt meedoen in de wb), voor het eerst op een wk, voor het eerst in een commerciële ploeg, dan ben je echt nog een groentje waarvan ik heel goed snap dat je nog niet precies weet wat je kan verwachten (ook al heb je al olympisch goud, ze doet de dingen gewoon een beetje andersom).
    Weet niet of de buitenlandse dames het zouden willen, maar vooral Weidemann en Zueva hebben geen ideale situatie waar ze nu rijden (qua geld, faciliteiten en ploeggenoten) dus we zullen zien.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Die hebben ze op zich al wel met Talsma en vooral Louis Hollaar (PR 5km 6,33 op laagland)
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Een geupdated lijste maken met voorspellingen voor wanneer welk WR gebroken gaat worden door wie staat bijna gelijk aan het voorspellen van de WK afstanden volgend jaar. Natuurlijk zal niet op alle afstanden een WR gereden worden, maar ik verwacht bijvoorbeeld wel dat op de 1000 meter bij de mannen dat gebeurt. Ik ga nu niet zo'n voorspelling doen, daarvoor is het te vroeg. Zodra we in het seizoen zitten en er wat meer duidelijkheid is over wie goed is ga ik me aan een nieuwe voorspelling wagen.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het is iig al een mooi vooruitzicht dat de WK afstanden in SLC zijn, de kans op wereldrecords is op voorhand al groot. En wat hoop ik dat Ireen en Esmee het dan allebei flikken.
  13. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Het rijden van WR lijkt meer op een competitie tussen ijsbanen dan tussen sporters. In de steriele hallen tot in het belachelijke doorgevoerde ijspreparatie en beïnvloede luchtcirculatie zodat er altijd wind mee is. De volgende stap is tijdwaarneming die wat "langzamer" gaat of stiekem het rondje wat kleiner maken??
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat is toch altijd al zo, we gingen ook ooit van een vaste schaats naar een klapschaats, van buiten schaatsen naar binnen schaatsen en van een wollen trui naar een schaatspak. In andere sporten is dit net zo, we willen altijd harder en soms is dat met alleen menselijke krachten niet mogelijk.
  15. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ze hebben ze nu allemaal zeker?
    het rijden van een WR staat nu officieel synoniem aan het rijden van een baanrecord op SLC

    edit: neeeeeeeen, Calgary leeft natuurlijk nog, met dank aan Martina (en Sven en de Noren) :)

Deel Deze Pagina