Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    upload_2019-4-21_11-27-11.png
    Geerdinck en Jorritsma gaan naar TalentNED en Talsma verlaat TalentNED.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb een voorspellende gave ;)
    Geerdinck wel interessant trouwens dit is zijn derde ploeg in 3 jaar, ook Jorritsma switched veel, maar heeft in ieder geval nog een tijd bij Jumbo gezeten. Verder hebben we nog steeds niks gehoord van Easyjet, behalve dan het vertrek van S Schouten en Geerdinck
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Bestaat Team EasyJet nog wel zonder de sponsor van de marathonploeg?
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja in principe wel, Easyjet is de hoofdsponsor alleen weten we nog niet of Easyjet uberhaupt blijft. Het vertrek van de marathon sponsor heeft als het goed is geen gevolgen voor de lange baan ploeg (maar evt wel voor de marathon rijders die zich voornamelijk richten op de lange baan).
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, de ploeg verliest de helft van zijn inkomsten, als het niet meer is. Kan me niet voorstellen dat EasyJet de volledige salarissen gaat betalen. Dus zo simpel als jij het stelt is het zeker niet. Omdat we ook niks horen van dit team zou het me niet verbazen als ze zoekende zijn naar een tweede sponsor. En dat ze, als ze die niet vinden, moeten ophouden met bestaan.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Gerucht ging dat een deel sowieso geen salaris kreeg, maar alleen faciliteiten, net als bij Iko wat met zo'n grote club aan toch "mindere" rijders niet gek is. Als Easyjet doorgaat moeten er in het ergste geval een paar schaatsers uit die eigenlijk alleen in de marathon goed mee doen. Mocht er geen nieuwe Marathon sponsor komen dan zullen ze vanzelf over gaan naar een volledige langebaan ploeg.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Dat zeg je wel makkelijk hoor?
    Het marathonnen is de hoeksteen van de ploeg! Hoe presteert Irene Schouten als ze geen marathons rijdt? Willen ze dat uberhaupt?
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja misschien niet, maar als een sponsor zegt dat ze alleen betalen voor de langebaan hebben ze geen keus. Easyjet gaat nu eenmaal niet betalen voor het faciliteren van Marathons (tenzij ze die kant overnemen natuurlijk). Dan kunnen ze natuurlijk nog wel marathons rijden maar dan moeten de kosten voor reizen, materialen, inschrijfgeld door de schaatsers zelf betaald worden dan zal het aantal deelnames wel teruglopen. Het zou heel jammer zijn, maar dat is wel het gevolg van het systeem dat we hebben, als er geen andere sponsor komt of Easyjet het helemaal overneemt (en dus meer geld gaat storten) hebben ze niet veel keus.

    Maar goed Anema kan lullen als brugman dus wie weet pakt Easyjet de marathon erbij dan is het probleem meteen opgelost, zo niet dan zullen er denk ik een aantal schaatsers vertrekken.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt, ik denk dat er dan een aantal schaatsers op zoek gaan naar een andere ploegen dat zullen juist de beste schaatsers zijn. Verder kan ik me niet voorstellen dat iemand als Stroetinga geen salaris heeft. En 'die moet er dan maar uit' gaat ook niet makkelijk als hij een doorlopend contract heeft. Sowieso laat Anema zijn oude garde niet zo maar los.

    Ik zie het absoluut nog niet als zeker dat er volgend jaar een EasyJet ploeg is. En ik weet wel zeker dat de kans groter is dat Anema een puur marathonteam leidt dan de kans dat hij een puur langebaanteam leidt. Ik denk dat als hij moet kiezen tussen marathon en sponsor, hij voor de marathon kiest, dan maar sponsorloos.
    mi vindt dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Lijkt me niet dat iemand een doorlopend contract heeft aangezien de contracten met de sponsors afliepen. Een schaatser sluit een contract af met de organisatie die hen betaald en dat is niet Anema. Aangezien beide sponsoren niet zeker waren voor volgend jaar zou geen enkele schaatser een doorlopend contract kunnen hebben. Er zijn een aantal met salaris daar zou Stroetings zomaar bij kunnen horen. Vraag is of Anema een keus heeft, als Easyjet doorgaat maar niet voor de marathon gaat betalen zegt hij dan nee tegen Easyjet? Lijkt me toch niet, dan gaat hij dus alsnog door met alleen een langebaan ploeg aangezien de sponsor dat wil, daar heeft hij dan weinig tegen in te brengen. Enige mogelijkheid is dan om de marathon tak uit eigen zak te betalen, dat kan, maar is misschien niet haalbaar voor een aantal schaatsers.

    Probleem is wel dat als Easyjet niet doorgaat de schaatsers niet zomaar een ploeg gaan vinden, Jumbo en TalentNED zitten al vol, Reggeborgh heeft alleen sprinters, dan blijft alleen IKO over, die hebben normaal niet de ruimte om alle schaatsers van Easyjet over te nemen en ook niet het geld om Bergsma en Schouten te betalen (laat staan anderen). Ook doet Iko doorgaans niet mee aan marathons en ik denk niet dat zij opeens gaan betalen voor de schaatsers om mee te doen aan marathon wedstrijden aangezien ze de meeste van hun schaatsers niet eens een salaris kunnen bieden.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @sysya: zo werkt het niet helemaal. Een schaatser sluit een contract af met een stichting, dat is de organisatie die hen gaat betalen. Het beheer van die stichting is waarschijnlijk in handen van Anema, dus feitelijk sluiten ze een contract af met Anema. En de sponsors sluiten ook een contract af met die stichting. Zo kunnen contracten dus ook langer zijn dan sponsorcontracten, meestal zit er dan een clausule in dat het contract vervalt als er geen sponsors worden gevonden. Soms zijn het trouwens geen stichtingen maar echte BVs, zoals bij Jumbo-Visma. Die hebben ook gewoon een Raad van Commissarissen e.d. Maar ik denk dat team Anema dat niet heeft.

    En ik denk echt dat Anema veel liever verder gaat met de marathon. Als EasyJet verder wil zonder het rijden van marathons, denk ik dat Anema echt nee zegt inderdaad. De marathon is het hoofddeel van de ploeg, langebaan is leuk maar wel bijzaak.
    Laatst bewerkt: 23 apr 2019
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar in hoeverre kan Anema dat zeggen? Bergsma en Schouten zijn natuurlijk goed op de marathon, maar ik denk niet dat zij zomaar en hun salaris gaan inleveren en een kans op een wereld titel gaan inleveren dit jaar. Als Easyjet zegt dat ze een ploeg willen sponsoren kan dat ook zonder Anema.

    Het verhaal rondom een stichting is wel leuk, maar het komt zelden voor dat een schaatser een langer contract heeft dan een sponsor, waarom zou je dat uberhaupt doen? Voor Anema zou het ontzettend dom zijn, het betekent namelijk dat de sponsor verplicht alle schaatsers die nog onder contract staan moet overnemen, dat is nou niet bepaald handig aangezien je een sponsor dus een grote beperking oplegt.

    Overigens zie ik op Instagram dat Schouten vandaag een fietstest had en Bergsma weer in NL is na zijn vakantie. Ze beginnen dan later dan alle andere ploegen met trainen, maar wie weet was dit wel vanwege onderhandelingen met Easyjet.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mensen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk, maar geen idee hebben hoe de werkelijkheid in elkaar zit, zijn zo vermoeiend.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik heb inderdaad, zoals iedereen, niet precies een beeld hoe het zit met dat team. @sysya ook niet en ik denk niemand hier.

    Maar ook het enige waar ik van overtuigd ben is dat Anema niet verder gaat zonder marathonploeg. Dat is ook het enige wat ik steeds heb aangegeven. En dat lijkt me wel vrij zeker: daarvoor hoef je alleen maar te kijken en luisteren naar Anema bij een marathonwedstrijd en bij een langebaanwedstrijd. Het plezier spat van het scherm bij de marathon.

    Maar goed, hopen dat er nog een marathonsponsor komt, dan hoeven de schaatsers niet te kiezen.
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Naast de komkommertijd (juli t/m oktober) kennen we hier ook de speculoosperiode (maart t/m juni).
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik ben helemaal niet overtuigd van mijn gelijk, ik leg alleen de feiten naast elkaar, daarnaast is dit puur speculatie, dat krijg je wanneer het bevestigen van een sponsor zolang uitblijft.

    Overigens hoop ik ook dat het gewoon een marathon/langebaan ploeg blijft met of een nieuwe sponsor of Easyjet voor alles, maar het lijkt moeizamer te gaan dan wij hopen.
  17. Carola

    Carola New Member

    Camila en EenBrabander vinden dit leuk.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

  19. mi

    mi Well-Known Member

    Spannende overstap wel!
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Interessante overstap, ook bijzonder dat de Jong mee gaat, dan had ik eerder Femke Beuling/Kok verwacht of een Janine Smit, maar we gaan zien wat het brengt. Reggeborgh heeft de toekomst in ieder geval in huis, slim van ze.
    fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina