Wereldbeker 1, Obihiro, 10-12 november 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 okt 2023.

?

Wat denk je vooraf van de Gemengde Aflossing?

Peiling gesloten op 13 nov 2023.
  1. Potentieel een van de mooiste onderdelen!

    1 stem(men)
    2,4%
  2. Kijk er zeker erg naar uit!

    5 stem(men)
    11,9%
  3. Ben benieuwd, maar wel sceptisch...

    9 stem(men)
    21,4%
  4. Had van mij niet gehoeven...

    8 stem(men)
    19,0%
  5. De prullenbak in, de ISU is gek geworden!

    14 stem(men)
    33,3%
  6. Totaal nog geen mening over dit onderdeel...

    5 stem(men)
    11,9%
  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De selectie is nu als volgt:

    TeamNL voor ISU World Cup 1 in Obihiro, Japan (10-12 november):
    Vrouwen
    500 meter: Femke Kok, Jutta Leerdam, Naomi Verkerk, Dione Voskamp en Marrit Fledderus.
    1000 meter: Jutta Leerdam, Femke Kok, Antoinette Rijpma-De Jong, Marrit Fledderus en Helga Drost.
    1500 meter: Esther Kiel, Antoinette Rijpma-De Jong, Joy Beune en Sanne in ‘t Hof.
    3000 meter: Joy Beune, Sanne in ’t Hof, Antoinette Rijpma-De Jong, Esther Kiel en Reina Anema.
    Mass start: Esther Kiel en Reina Anema.
    Ploegenachtervolging: Joy Beune, Esther Kiel en Reina Anema.

    Mannen
    500 meter: Merijn Scheperkamp, Sebas Diniz, Kai Verbij, Hein Otterspeer en Janno Botman.
    1000 meter: Tim Prins, Tijmen Snel, Kjeld Nuis, Jenning de Boo en Janno Botman.
    1500 meter: Patrick Roest, Kjeld Nuis, Wesly Dijs, Thomas Krol en Louis Hollaar.
    5000 meter: Patrick Roest, Chris Huizinga, Jesse Speijers, Marcel Bosker en Bart Hoolwerf.
    Mass start: Bart Hoolwerf en Marcel Bosker.
    Ploegenachtervolging: Marcel Bosker, Bart Hoolwerf en Louis Hollaar.

    Mixed gender relay: Femke Kok en Wesly Dijs.

    Team Albert Heijn Zaanlander ontbreekt bij eerste World Cup | Schaatsen.nl
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat komt op geen enkele manier in gevaar.
    proeme vindt dit leuk.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat haal ik hier uit:
    -Bij de dames laten ze één 1500m plek leeg.
    - Ze schuiven Anema naar de team pursuit. Ik vermoed dat Rijpma-de Jong al haar laatste team pursuit gereden heeft. Die wil echt niet meer hoewel ze vorig jaar erg verontwaardigd deed toen ze er op het WK naast stond. Kiel dan maar als duwster op positie 2.
    - Anema op de mass start vind ik raar, is bepaald geen pelotonrijdster. Daar had ik eerder in 't Hof verwacht. Zal wel volledig in dienst van Kiel gaan rijden.
    - Bij de heren Bosker als verwacht op de 5km en team pursuit. Bart Hoolwerf ook op beide afstanden er bij, dat is mooi. Bosker op de mass start is dan een gevolg van zijn eerdere uitlating in de zomer dat hij wel in dienst van Hoolwerf wil rijden.
    Nu wordt Harm Visser gepasseerd, hij zal dan later nog een kans moeten krijgen, misschien in Polen als de meeste toppers gaan afzeggen. Moet ie nog wel erg een limiet tijd gaan rijden.
    - Op de team pursuit geen Huizinga, dat is raar maar nu heb je wel drie ploeggenoten. Niet getraind hebben mag nu geen excuus meer zijn.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zoals aangegeven door @hidden: Obihiro heeft gewoon een vliegveld. Daar kun je op 101 manieren via Schilhol, met twee keer overstappen, naar toe. Allemaal ruim binnen de 24 uur. Dat de Japanners daar weinig wedstrijden houden kan heel veel redenen hebben. En als op team Anema na iedereen daar gewoon heen gaat, dan zie ik niet zo goed in waarom het een wijze les voor de ISU zou moeten zijn. Zijn alle afzeggingen van andere Nederlandse ploegen in het verleden dan ook wijze lessen voor de ISU? De ISU heeft ondertussen echt wel door dat je het voor de Nederlandse schaatsers nooit goed kunt doen. Al houd je alle Wereldbekerwedstrijden in Thialf.
    VorstM vindt dit leuk.
  5. Roomijs

    Roomijs Member

    Toch een aantal wat vreemde keuzes. Maar vier vrouwen op de 15oom. Daar kan ik nog enigszins snappen dat de KNSB Kim Talsma en Jade Groenewoud niet mee wil nemen, maar het is voor hen natuurlijk wel heel jammer. Vervolgens nemen ze dan wel in 't Hof mee, die op het WCKT 1500m helemaal niet gestart is. Waarom dan niet Anema laten starten op de 1500m als je die toch meeneemt voor de 3000m?

    Bart Hoolwerf is dan weer niet gestart op het WCKT 5000m, maar mag wel starten op de World Cup in plaats van dat ze Jansman stuurde die dan alvast punten kan halen voor als hij later in het seizoen de 10km mag rijden.
  6. Roomijs

    Roomijs Member

    Geldt de Wildcard regeling ook voor de mass start? Anders moeten Schouten en Groenewoud in Beijing in de B-groep starten (de halve finales zijn dit jaar afgeschaft, meen ik mij te herinneren)
    tostiees-31 vindt dit leuk.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Als Visser mee wil doen, zal hij toch echt eerst een limiettijd moeten rijden.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De 1500 en TP zijn op dezelfde dag. Ik vermoed dat Anema, die minder in vorm is dan Beune en Kiel, bewust gespaard wordt om te zorgen dat ze geen zwakke schakel wordt.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    In ieder geval geen rechtstreekse verbinding. En via Tokyo betekent overstappen waar van alles mis kan gaan. (vertraging, bagage). Ik weet niet hoe zeker het is dat je daar bent zonder dat je een nacht moet overslaan.
  10. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Ja de massastart heeft nu ook een A- en B-groep. Afhankelijk van het aantal deelnemers, zoals beschreven bij 4.1.2.d. Maar volgens mij zijn er altijd wel meer dan 28 aanmeldingen. En voor zover ik verder lees is er geen onderscheid tussen massastart of een gewone afstand qua promotieregelingen en wildcards: https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/31562-isu-communication-2587/file
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dus voortaan alleen nog maar wedstrijden rijden bij banen die vanuit elke locatie ter wereld met een rechtstreekse vlucht bereikbaar zijn? Stavanger, Tomaszow en Inzell bijvoorbeeld?
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    zoals Yuskov al zegt zijn 1500 en TP op dezelfde dag en kan dat een verklaring zijn dat Anema niet op de 1500m start. Maar Leerdam dan? Wil die niet alsnog een 1500m rijden? Ze meldde zich af op het WCKT maar heeft de ambitie op zich wel toch?
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Leerdam zei in een interview dat zoveel 1500 meters rijden vroeg in het seizoen haar later parten gaat spelen omdat ze elke keer compleet kapot gaat, dus die zal het niet willen.
    proeme vindt dit leuk.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo te zien, kun je alleen van Tokyo-Haneda naar Obihiro vliegen, terwijl KLM op Tokyo-Narita vliegt. Dus dat vergt ook nog een flinke bus- of treinreis. Overigens is het helemaal geen straf om een dagje in het stadje Narita te verblijven na de lange vlucht. Goede hotels, wandelingetje over het tempelcomplex en lekker eten. En na een nachtje slapen de volgende etappe te doen.
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nou nou, het is wat. Is er wel een rechtstreekse verbinding vanaf Oslo/Hamar/Stavanger, of vanaf SLC?

    Nederlanders denken werkelijk dat de schaatssport om de Nederlanders moet draaien. Lekker altijd met 'perfecte omstandigheden' in een Fries dorp rijden.
    tostiees-31 vindt dit leuk.
  16. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Persoonlijk vind ik deze reactie niet helemaal recht doen aan Zaanlander. Natuurlijk zie je dat sommige topsporters moeite hebben met buiten Heerenveen rijden op een baan in Japan. Maar in deze casus draait het om een langebaan/marathonploeg. Dat is anders dan wanneer je alleen een langebaanschaatser bent. De opportuniteitskosten bij schaatsers die ook marathons rijden liggen namelijk hoger dan die van de "normale" langebaanschaatsers. Die hebben namelijk de keuze tussen geen wedstrijd en een wedstrijd in Japan. De schaatsers van Zaanlander hebben daarentegen de keuze tussen marathonwedstrijden en een wedstrijd in het verre Japan. Daarnaast betwijfel ik of die marathons altijd onder perfecte omstandigheden worden gereden zoals er wordt gesuggereerd...
    proeme en Duif vinden dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het gaat vooral om de reistijd. Overigens vond ik via tix.nl dat de snelste optie voor maandag 13 november 20:30 duurt en een dikke 1100 Euro kost. De vraag is misschien ook wel wanneer ze geboekt hebben, misschien dat de snelste optie daardoor veel duurder word: ik zag nl ook 2300 Euro voorbij komen toen ik de zoekopdracht op komende maandag had gezet. De goedkoopste optie duurde bij die zoekopdracht 26 uur...


    Vliegreis_Obihiro.jpg
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Na vorig jaar is er eigenlijk geen weg terug voor Rijpma-de Jong in TP. Dat is een gelopen koers, zeker nu ze al de focus op 1.000 en 1.500 m lijkt te gaan leggen.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    1-2 voor Schouten en Groenewoud in de marathon van Heerenveen. @Ikbenerweer heeft gelijk, marathons rijden en winnen is een goede reden om een verre World Cup te laten schieten. Maar dan moet je dat ook als argument aanvoeren, en niet zeggen dat de reis het probleem is.

    Ondertussen haalt Erin Jackson een bronzen medaille in het skeeleren op de PanAm Games in CHILI terwijl ze volgende week de WB in Obihiro rijdt. Wat een toewijding!
    Duif en VorstM vinden dit leuk.
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Maar de reis ís ook daadwerkelijk de reden.
    G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina