WK afstanden -Salt Lake City

Discussie in 'Lange baan' gestart door Catwoman, 6 feb 2007.

  1. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    in de B groep zijn er een aantal punten te behalen, weet alleen niet hoeveel mensen punten kunnen krijgen en wat de verdeling is
     
  2. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    de top 8 schaatsers van de B groep krijgen punten:
    1-25 2-19 3-15 4-11 5-7 6-5 7-3 en nummer 8 krijgt nog 1 punt..

    dit stond op de ISU site voor seizoen 2005-2006
     
  3. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    En in B-groep van 10k (5k) nog meer.
    35-30-25 en verder weet ik het niet uit mijn hoofd maar ik dacht aftellend tot ongeveer de 20e plaats.

    Gerrit Stevens
     
  4. Thijs K

    Thijs K New Member

    Morgen ga ik!

    Dit is mijn eerste berichtje op dit forum... ik lees de laatste tijd al een beetje mee, maar kan het nu toch niet laten om te reageren en dit met jullie te delen..

    Morgen ga ik dus, met 't vliegtuig naar Salt Lake City! Uiteraard om daarna 4 dagen live schaatsen te kijken :) Wie is er jaloers??

    Nou moet ik toegeven dat ik nog nooit eerder live bij een wedstrijd ben geweest, dus ik weet nog niet helemaal wat ik ervan kan verwachten, maar ik heb er uiteraard heel erg zin in. Naar schaatsen kijken op TV doe ik natuurlijk eindeloos, dus ik ben nu ook wel heel benieuwd hoe het 'echt' is... Als jullie nog tips hebben voor deze beginnende schaatsfan, dan hoor ik het graag.

    En mocht ik daar nog een internetmogelijkheid hebben, dan zal ik jullie nog wel even trakteren op wat live-verslagjes. :)

    Oh, trouwens... is er al een deelnemerslijst?
     
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    :oops: nee hoor helemaal niet jaloers. :cry: Maar mooi! heel veel plezier. vooral genieten, live is veel mooier dan t.v. alleen moet je nu zelf de tijden bij houden. geen Snoeks en Hersman :wink: en je moet je natuurlijk helemaal schor schreeuwen (maar denk erom, verdelen over de vier dagen :!: )
    :!: en natuurlijk zorgen dat je op t.v. komt :!: :lol: :lol: :lol:
     
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ah wat leuk :D Je eerste wedstrijd en meteen in Salt Lake en een WK! Doe je goed! :D Have fun!
     
  7. Ikke2009

    Ikke2009 New Member

    Ben wel jaloers :evil: :wink: Maar ik wens je veel plezier en we lezen je verslag wel :wink:
     
  8. 3822

    3822 New Member

    Geen Anni in ploegachtervolging

    Anni Friesinger heeft besloten niet mee te doen aan de ploegachtervolging in SLC. Ze is bang voor overbelasting en is al sowieso blij als ze op het WK afstand (met een aangepast programma) kan starten.
     
  9. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Dat ze niet aan de ploegenachtervolging deelneemt was al bekend. Vraag is alleen hoe het haar op de overige afstanden vergaat.
     
  10. Kim

    Kim New Member

    Als ze echt ziek geweest is, denk ik niet dat we heel veel van haar mogen verwachten..
     
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Haha, je pakt het wel direct rigoreus aan door op je eerste wedstrijd al direct naar SLC te gaan. :D Veel plezier!
     
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Friesinger ging dinsdag in Salt Lake City weer voorzichtig het ijs op, maar gaf aan zich nog niet geweldig te voelen. Donderdag, op de eerste dag van het evenement, staat haar favoriete onderdeel, de 1500 meter, op het programma. Zondag is ze normaal gesproken kansrijk op de kilometer.

    Optimistisch is ze vooralsnog niet. Friesinger: „Ik voel me nog ellendig. Fatsoenlijk trainen is niet aan de orde. Voorlopig kan ik weinig meer doen dan het van dag tot dag bekijken.”
     
  13. sharky

    sharky New Member

    Nee hoor ook ik ben helemaal niet jaloers ( :roll: :cry: ).

    Tips: Geniet er van! Zoveel je kunt :D
     
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat zonde voor het WK, ik hoop echt dat ze donderdag weer goed opgeknapt is. Misschien duurt voor velen een seizoen toch iets te lang. Vroeger was het natuurlijk na het WK allround gewoon afgelopen, nu moeten ze nog worldcups en een WK afstanden rijden.
     
  15. sharky

    sharky New Member

    De site voor de WK afstanden op KNSB.nl is actief:

    Het TV schema voor het hele weekend staat er ook op: Die zaterdag avond wordt een lekkere zit 19:50 tot 2:50! (Ik hoor Mart nu al klagen :shock: :lol: ). Het lijkt er zowaar op dat we ook de ploegen live te zien krijgen.

    MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmm ik heb er helemaal zin in. Heb speciaal mijn vrije dag van dinsdag naar vrijdag verplaatst (en vandaag bijna spijt kreun wat een files :( ) zodat ik lekker kan kijken zonder te denken help ik moet weer vroeg op (ok behalve volgende week maandag dan :D ).

    Overdag lekker de tijd om andere dingen te doen en 4 avonden lekker voor de TV, wijntje erbij, schema's erbij en nou maar hopen dat de Ijsmakers van SLC 'hun' wereldrecords terugwillen en de bestaande aanscherpen. 8)

    Oh sh!t ik bedenk met net dat ik zaterdag avond ook nog naar het theater ga en de motogp start ook dit weekend, haha hoe zo overdag lekker tijd voor andere dingen. :shock:
     
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Zo hee dat wordt echt laat :shock: daar gaat mijn nachtrust ;)
     
  17. 3822

    3822 New Member

    WK afstanden in gevaar voor Noren
    SALT LAKE CITY, woensdag (Telegraaf)
    Als gevolg van lakse bagageafhandeling op het vliegveld van Calgary zijn de wereldkampioenschappen afstanden in Salt Lake City in gevaar gekomen voor de Noorse schaatsploeg. De koffer waarin de rijders en rijdsters van trainer Peter Mueller hun schaatsen hadden gestopt, bleef achter in Canada. „En normaal gesproken duurt het twee tot drie dagen alvorens bagage vanuit Calgary naar Salt Lake wordt nagebracht”, sprak Mueller uit ervaring aan de vooravond van het vierdaagse toernooi, dat morgen begint.
    Het is voor de tweede keer in een week tijd dat de Noren zonder schaatsen zitten. Toen de Scandinaviërs voor de finale van de Essent ISU World Cup van een trainingskamp in Salt Lake naar Canada reisden, overkwam hun hetzelfde. „Blijkbaar is er een hogere macht die ons dwarszit”, aldus Mueller.
    De Nederlandse schaatser beschikken wel over hun materiaal. De KNSB vervoerde afgelopen weekeinde uit voorzorg alle koffers tussen Calgary en Salt Lake City per vrachtwagen.
     
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker


    OH NEEEEE Ik moet tot 20:30 werken. Ze zorgen toch wel dat Erben pas rijdt als ik thuis ben he :roll: :shock: :eek: (Gelukkig komen eerst de dames).

    Ik heb trouwens liever dat het in Nagano is dan in Salt Lake. Maar dat is omdat ik dan in alle rust schaatsen kan kijken zonder irritante vader erbij die om de 5 meter van Erben roept:"DAAR LIGT IE" "Oh hij gaat helemaal kapot"... Of expres een zak chips open gaat maken en dan heel erg gaat kraken met die zak... grrr...Gelukkig heb ik al z'n 10 kilometers zonder mijn vader kunnen kijken :lol:
     
  19. Koen

    Koen Well-Known Member

    Wat weer een raar bericht voor de Noren. kunnen ze ook niet trainen. ik ga er vanuit dat het wel goed komt. maar wel raar. hebben de Nederlanders het slimmer aangepakt door een vrachtauto te huren.

    :!: Tip voor Lisan, kun je je vader niet een weekendje er op uit sturen :!:
     
  20. Tinuz

    Tinuz New Member

    Ik ga maar slapen tijdens de eerste ritten van de 10km :oops:. Ik haal dat nooit tot 2u50. Ik heb nu al moeite met 0u00. Maar ik heb er wel zin in :D
     

Deel Deze Pagina