DSB Schaatsploeg gaat door tot 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door Evelien, 14 jan 2008.

  1. Evelien

    Evelien Member

    14 januari 2008 12:16

    HEERENVEEN (ANP) - De DSB-schaatsploeg gaat door tot 2010. Dat heeft geldschieter Dirk Scheringa gezegd. Alleen wanneer er zich de komende weken nog onverwachte, negatieve ontwikkelingen voordoen, zou de contractverlenging nog in gevaar komen.

    ,,Zoals het nu ervoor staat, gaan we door tot en met de Winterspelen van Vancouver'', zegt Scheringa. ,,We gaan pas aan het einde van het seizoen evalueren, maar op dit moment hebben we een positief gevoel over de ploeg.''

    De komende weken zullen de contractonderhandelingen met de huidige rijders beginnen. DSB heeft nu voornamelijk sprinters onder contract. ,,We hopen er op termijn een allrounder bij te krijgen'', sprak Scheringa. ,,Maar ja, daar zijn er niet zoveel van.''

    Coach Jac Orie is gecharmeerd van Marrit Leenstra, die zondag als zesde eindigde op het EK allround. Bij DSB komt mogelijk een plek vrij, omdat eerder deze maand al de Fransman Alexis Contin opstapte.
     
  2. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Te hopen voor Leenstra dat ze niet te snel hapt... persoonlijk qua techniek en trainingsprikkel past ze beter bij Wust en van Deutekom.
    Of er moet een nieuwe damesploeg allround neer gezet gaan worden... bijv. met Dianne Valkenburg erbij. (Misschien de reeds onder DSB contract staande Elma de Vries weer wat lange baan laten meetrainen)

    Wel mooi dat DSB nog even door wil gaan, neem een jonge gast als Koen Verweij op in de ploeg.
    Zooitje van die skeererkrabbelaars bij elkaar kunnen ze zomaar uitgroeien tot een geduchte allroundconcurrent voor de TVM-ers.
     
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Laten we hopen dat ze redelijk snel zorgen voor een principe-akkoord met een nieuwe sponsor, dan kunnen de rijders en trainers gewoon een langetermijnplan ontwikkelen.
     
  4. Catwoman

    Catwoman New Member

    Voor de Telfort ploeg is nog steeds niets bekend he? Hoop toch wel dat ze die vinden en dan vooral voor Jan Bos, want denk dat die stopt als hij weer 'op straat' komt te staan. DSB zou een optie kunnen zijn, maar volgens mij zijn DSB en Bos ooit niet al te fijn uit elkaar gegaan.....
     
  5. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Ik het zelf sterk het idee dat Marrit Leenstra wel naar TVM wil gaan, wat een logische keuze zou zijn gezien het Allrounden.

    Ik zie Elma de Vries nog niet zomaar weer terug in het langebaanschaatsen stappen nu het zo goed gaat met marathons rijden.
    Tevens hoop ik dat 1 v.d. commerciƫle ploegen de jonge talenten Diane Valkenburg, Koen Verweij e.d. opneemt in hun team.
    Zij zijn zeker de toekomst van het Allrounden :lol:

    Dat Telfort nog niets van een opvolger heeft laten blijken, wordt nu toch wel spannend. Je zal er maar onder contract staan & je toekomst is onzeker. Lijkt mij geen pretje :roll:
     
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Koen Verweij zullen ze nog niet opnemen in hun team. Mag niet van de KNSB oid.

    Met Sven Kramer was er toentertijd al zo'n rel toen tvm hem contracteerde en hij nog bij JO zat en ze hem al wilden laten rijden voor het NK Ploegenachtervolging in tvm kleuren.
     
  7. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Leenstra gaat denk ik wel naar TVM, in Groningen was ze ook al wel met Kemkers aan het praten.
    Misschien nog niet komend seizoen, waar ze nu zit gaat het ook erg goed en waarom iets fixen als het niet broken is ;)
     
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Met het oog op Vancouver zou ik juist zeggen dat Leenstra volgend seizoen al voor TVM zou moeten rijden. Anders kom je in een Olympisch jaar in een nieuwe ploeg, en dat lijkt me niet ideaal.
     
  9. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Is ook weer waar...
     
  10. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ze moet dit jaar wel weg onder Jan van Veen, ze wordt volgend jaar namelijk neo-senior en die mogen niet meer in JO blijven (Jorien Voorhuis was destijds een uitzondering). Daarnaast heeft ze daar ook niet echt trainingsmaatjes, Roxanne van Hemert, Jorieke vd Geest en Jetske Wiersma (blessure) zijn toch een maatje te klein voor Marrit.

    Een andere optie zou de opleidingsploeg zijn, maar dan is TVM een betere optie.
     
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ergens anders heb ik het ook al opgemerkt, maar nu gaat het er hier weer over. Indien Marrit Leenstra inderdaad naar TVM gaat en Renate Groenewold in het allround-trio vervangt:

    Denken jullie dat het een voordeel of een nadeel is dat Marrit (hoog ritme, rijden op souplesse, ranke bouw) toch qua stijl afwijkt van Paulien en Ireen (zwaardere klappen, diepere zit, rijden op kracht, stevigere bouw)?
     
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zelf denk ik dat ze er nu nog niet zo goed in past, omdat ze nog niet zo krachtig is om om te schakelen naar een langere slag. Misschien over 2 jaar wel.
     
  13. Sluuman

    Sluuman New Member

    wat is dat nouweer voor larieuitspraak.
     
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Als we schaatsen puur esthetisch bekijken vind ik de technische uitvoering van nagenoeg alle skeeleraars (bijv. Tuitert, Hedrick, Verweij) niet zo mooi als pur sang schaatsers. Ik heb het dus niet over wat sneller/beter is.. maar puur voor mij om het MOOIE. Vnadaar mijn term skeelerkrabbelaars.
     
  15. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Renate gaat sowieso niet vervangen worden want die heeft net een nieuw contract tot 2010 getekend..
     
  16. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Volgens mij wilde Renate ook de begeleiding in.
     
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Er is best een kans dat Renate Groenewold het allrounden wel gedag zegt en zich helemaal en alleen maar gaat richten op de 3000 meter straks op de OS in Vancouver. Dan blijven er maar twee (top)allroundsters over.
     
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Oh zo bedoel je het. Je zei het op zo'n manier alsof je dacht dat ze Renate uit de ploeg zouden gooien. Nee dan heb je gelijk. Voor de ploegenachtervolging zou het trouwens ook positief zijn als Marrit bij TVM komt.Alhoewel ik me af vraag of ze idd qua slag bij de andere meiden past en ook qua lengte, ze is een stuk langer.
     
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Bedoel je dat Groenewold (1,80 m) langer is dan Paulien (1,71 m) en Ireen (1,68 m) of Marrit Leenstra? Van haar weet ik het eigenlijk niet, maar veel langer dan Paulien en Ireen lijkt ze me niet. De beelden waren overigens van Sport1.
     
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik bedoel dat Marrit langer is. Is dat niet zo? Ze lijkt best lang op tv namelijk, misschien komt dat wel door die dunne benen. Maar Ireen en Paulien lijken ook qua postuur best wel op elkaar, en dat heeft Marrit niet.
     

Deel Deze Pagina