WK Afstanden 2008 Nagano

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 20 jan 2008.

  1. Irma

    Irma New Member

    Zo, ik ben weer wakker, de tweede keer vandaag. 't Heeft wel wat, zo vroeg in de morgen al voor de TV. Maar om nu te zeggen dat het spannend was, nee. Friesinger terecht winnares van de 1500, Van Deutekom keurig tweede ondanks hoesten en proesten vooraf en Wüst heeft gewoon wéér pech, verkouden op zo'n belangrijk toernooi... Volgens mij is het verstandig als ze de 3 km van morgen laat schieten maar de wil om te winnen na zo'n prutseizoen wordt natuurlijk alleen maar groter.

    De 5 km heren gaf de door iedereen verwachte winnaar Kramer. Ik denk dat ik van de bank gevallen was als hij "maar" tweede was geworden, het is ondertussen zo gewoon geworden dat hij de 5 km wint. Belangrijk om in het oog te houden dat het razend knap is wat hij laat zien, zo jong nog en dan al zo constant presteren! Fabris gelukkig weer terug, Olde Heuvel met een eerste belangrijke prijs bij een groot toernooi en Verheijen knap vierde na een seizoen vol valpartijen (door blokjes, danwel auto's). Hedrick moet nog even leren dat achterlangs kruisen bij de wissel zo z'n voordelen heeft (je rijdt tenslotte in de slipstream van je tegenstander), hij heeft echt mazzel gehad dat hij niet gediskwalificeerd werd.

    En het zal wel een mega-eervol iets zijn in Japan, zo'n lauwerkrans op je hoofd... Maar ik lag net als Kemkers in een deuk toen Kramer die blaadjeskroon op z'n hoofd kreeg. Nou ja, als je dat er voor over moet hebben om goud mee naar huis te nemen, dan moet het maar. Maar het ziet er raar uit!
     
  2. guus

    guus New Member

    Ach als ik de uitslag zie had hij net zo goed gediskwalificeerd kunnen worden. De mazzel om met 6.40 ikweetniethoeveelste te mogen worden, kan 'm denk ik gestolen worden.
     
  3. Stivà

    Stivà Member

    ik vind dit een beetje een foute redenatie om af te zeggen, valkenburg zal ook niet winnen in dat geval, wat waarschijnlijk wel zo is is dat valkenburg op dit moment beter zal presteren dan een absoluut niet fitte wüst. maar ze zit voorlopig nog gewoon in de loting dus laten we niet teveel gaan hopen voor diane.... mooie loting trouwens, groenewold kan op een tijd gaan rijden als sablikova niet ontketend is....
     
  4. Joanne

    Joanne Member

    Ik had op de 1500m liever Wust of van Deutekom zien winnen, met Anni heb ik niet zoveel. maar ze was weer duidelijk de beste. Ben benieuwd of Wust morgen rijdt.
    Groenewold heeft een goede loting op de drie, laatste rit tegen Groves. Hopelijk kan zij goud pakken. Als de omstandigheden zwaar zijn, is die kans aanwezig.
    Kramer duidelijk de beste. Leuk dat Wouter brons wint. Heb zin in morgen, maar dan ga ik niet meer vroeg m´n bed uit. :?
     
  5. Gerben

    Gerben New Member

    Als Wust verstandig is, laat ze die 3K lopen. In deze conditie heeft ze er toch niets te zoeken, dan kan ze beter krachten sparen voor de 1000 en de TP (als ze daar tenminste aan meedoet).
     
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Allereerst hulde aan iedereen die wél vroeg is opgestaan hoor! Petje af, of liever gezegd: kransje af! Wat een achterlijk ding was dat op de kop van Anni en Sven zeg, haha. Moest ook vreselijk lachen om Kemkers die Kramer recht uitlachte. :lol: Het zag er ook echt niet uit.

    Verder kan ik niet zeggen dat ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten, en dat is toch wel een beetje jammer. Balen dat Ireen zich niet goed voelt, wel mooi dat Paulien zilver heeft gepakt. En bij de mannen was het idd zoals verwacht met Kramer soeverein aan de leiding. Wel heel mooi ook dat WOH brons pakte. Ik was trouwens ook blij voor Fabris dat hij weer in goede vorm is. Verheijen zal wel enorm balen dat hij net naast het podium terecht kwam. En Hedrick: het zal ook eens een keer wél goed gaan op een kruising. Vraag me wel af of hij daarom zo'n slechte tijd reed omdat hij zijn kop al liet hangen, of dat hij echt niet beter kon op dit moment.

    En wat een sfeerloze bedoening daar! Nu is het donderdag natuurlijk, en Japanners zijn nou niet bepaald een volk van snipperdagen, dus ik hoop dat het zaterdag en zondag drukker zal zijn.
     
  7. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

     
  8. rja

    rja New Member

    Dat weet ik nog niet, de eerste 500 meter heb ik niet zo belangstelling voor, misschien neem ik die op.

    Wanneer beginnen de belangrijke ritten op de 3000 meter ?
     
  9. Alleskids

    Alleskids New Member

    De 5 km was de minst zekere voor Sven, daar zit de concurrentie het dichtse bij hem opde stayer afstanden. Op de 10 km heeft hij dit jaar nog geen enkele keer hoeven te pieken, zelfs 2x lopen te spelen op het EK en WK. Hij zal de energie ook hard nodig hebben voor zondag, op de 1500m. De ploegenachtervolging lijkt voor Sven meer iets op wat hij er even tussendoor doet, een toertochtje met wat vrienden. Vind je het gek als hij 6 en de 2e keer zelfs 7 ronden op kop rijd en dan de 2e keer nog sneller is ook (6.40,20 tegen 6.40,57).
     
  10. Joanne

    Joanne Member

    Carl zal inderdaad balen, maar ik vind niet dat hij nét verloren heeft. WOH rijdt 5 seconden sneller.
    Ik vind de interviews met Davis erg bijzonder. Aan de ene kant blijft hij herhalen dat alleen de olympische titels tellen, maar als hij niet kan winnen (van Sven) moet er maar nog een wk komen.
    Ik denk ook dat Wust beter niet kan rijden morgen. Op deze 1000 heeft ze nog goede kansen, en als ze haar krachten spaart kan ze nog wel op het podium terecht komen denk ik.
    Ben benieuwd hoe de teams van de ploegenachtervolging eruit zien, of Nesbitt/Friesinger/Pechstein meedoen.
     
  11. Judith

    Judith Member

    Als Wust nu nog afzegt, mag Diane Valkenburg dan in haar plaats rijden?
     
  12. Joanne

    Joanne Member

    Ja, dan rijdt Valkenburg
     
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat ik trouwens erg grappig vond, was dat DSB shirtje dat Davis voor zijn zoontje kreeg, zag er echt leuk uit.
     
  14. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Vanmorgen was ik er wel om 05.50 af, maar morgen ga ik er echt niet om 03.20 af, dat is gewoon geen doen. Kan ik nog beter eerst op stap gaan vanavond en bij thuiskomst kijken.
    Zaterdag ga ik wel redelijk vroeg, maar zondag weet ik nog niet aangezien ik maandag om 06.04 in de trein moet zitten en das best vermoeiend....

    Ben benieuwd welke diehards er morgen om 03.20 op het forum zitten. :lol:
     
  15. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    eeeuhh wanneer is er een interview met Davis geweest? dacht toch echt dat ik vanochtend alles gezien had? of is dit van langer geleden?
     
  16. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik heb de wekker om 3.15 gezet dus hoop dat ik er morgen uitkom ;)
     
  17. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Haha ja ben wel van plan om vroeg eruit te gaan, maar ben benieuwd of het me gaat lukken. Het is me wel eens vaker overkomen dat ik direct weer in slaap viel. Maar kan gelukkig na het schaatsen weer m'n bed in duiken
     
  18. Irma

    Irma New Member

    De planning is dat ik vroeg m'n bed uitkom en dus de wekker zal zetten op 3.15 uur (hellup!), maar het is afhankelijk van de wedstrijdspanning of ik ook wakker blijf: ik heb de ritten 2 tot en met 6 van de 5 km vanochtend slapend doorgebracht. Oftewel: ik doe een poging om alles te zien, maar als de wedstrijden letterlijk slaapverwekkend zijn slaap ik er gewoon doorheen! :D
     
  19. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Wouter Olde Heuvel zal zich hiermee toch wel in de achtervolgingsploeg hebben gereden. Zeker als de omstandigheden wat zwaarder zijn zie ik eerder Kramer, Olde Heuvel en Verheijen dan met een mix met Wennemars of Tuitert. Ik zit ook ff te kijken wat ik nou morgen ga kijken. 3km wil ik eigenlijk sowieso zien, 500m is even kijken maar goed.
     
  20. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik probeer ook om er uit te komen vannacht. Ik zet in elk geval de wekker op 3. 15 uur en ga er vanavond vroeg in. Niet echt ideaal die tijden, maar goed, je moet er wat voor over hebben :wink: Ik ben er vanmorgen ook 6 uur uit gegaan en dat ondanks dat ik de griep heb, maar morgen is het wel heeel vroeg. En zaterdag nog vroeger :eek: Maar ik ga er lekker bij liggen op de bank, dus dan rust ik ondertussen ook nog een beetje uit :wink:
     

Deel Deze Pagina