WK Afstanden 2008 Nagano

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 20 jan 2008.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Kan iemand voor mij de laatste twee ritten op DVD zetten. (Kramer-Hedrick, Fabris-De Jong). Er is namelijk iets mis gegaan met mijn opnamen.

    Gerrit Stevens
  2. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Aan faciliteiten ontbreekt het niet meer in Rusland, sinds de hypermoderne ijshal van Kolomna een half jaar geleden werd geopend. Maar dat betekent nog lang geen garantie voor topsport. „Het systeem is nog steeds één grote puinhoop”, zegt Sayutin. „Ik word gék van de bureaucratie. Het is verschrikkelijk. Je hebt geen idee hoe erg het is, en het wordt elk jaar erger. De starheid van de overheid, het gebrek aan professionalisme bij de schaatsbond. Er moet een hele nieuwe generatie bestuurders komen.

    lees dit maar even


    http://www.nrc.nl/sport/article890909.ece/Interview_EK_schaatsen_Bondscoach_Sajoetin
  3. Irma

    Irma New Member

    Hehe, ik ben weer wakker. Tot en met de 10 km ging het wel, maar ik heb maar 3 ritten van de 10 volledig gezien. Tijdens de rest lag ik te slapen, dus ik heb besloten de videorecorder aan te zetten en m'n bed maar weer in te duiken.

    De 500 m dames gaf de te verwachten podiumplekken met Wolf, Wang en Gerritsen. Bij de 1000 m heren schaam je je bijna om Nederlandse te zijn, er straalde dus werkelijk helemaal niks van "onze" heren af wat betreft motivatie / wil om te winnen. Kuipers die zoals Ria Visser al zei, als een oude man over de baan ging, Bos die weer een misslag had en meteen de kop liet hangen en Mark (s)Tuitert viel weer eens... Zo laconiek, ik mis Wennemars die in ieder geval gemotiveerd tot op het bot elke wedstrijd ingaat. (Eigenlijk wilde ik hier Nijenhuis gewoon zien, maar de skate-off / selectieprocedure was gewoon te vroeg na alle blessureleed, toch ben ik benieuwd wat hij had laten zien. Maar als telt niet :? ).

    Gelukkig heb ik de belangrijkste ritten van de 10 km niet gemist: Ooievaar reed een keurige 10, voor een debutant is een vijfde plek erg mooi. Gefeliciteerd! En eindelijk reed Kramer voluit... Heb met open mond (nee, ik zat niet te kwijlen) zitten kijken. Nu al is Kramer een schaatslegende, door al z'n tegenstanders op zo'n monsterlijke achterstand te rijden. En hij was wel diep gegaan, maar in z'n achterhoofd zitten de wedstrijden van morgen al. Als het echt had gemoeten en dit de laatste afstand van het toernooi was geweest, had hij er nog een schepje bovenop gegooid. Zeker weten. Ik als nuchtere (nou ja...) Hollandse ben hiervan diep, héél diep, onder de indruk. En dan rijdt De Jong daarna keurig naar brons, maar dat staat nogal kleurloos in de schaduw.

    En dan staat gelukkig de zege van het dames - TVM treintje op de video, lekker voor de moraal van alle drie. Leuk als je zoveel lol met je collega's hebt en dat kan bekronen met goud (en een stom lauwerkransje op je hoofd).
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Tsja, ik kan wel commentaar gaan leveren, maar volgens mij is alles al gezegd. Zelfs het inkoppertje dat voor mij werd neergelegd (die over Marrit Leenstra en onweerstaanbaar) werd al voor mij ingekopt, dus dan hoef ik zelfs dat niet meer te doen!

    Nog even over Sven Kramer, het hele jaar zit iedereen te roepen "nou, ik wil wel weten wat hij écht kan" en dan doet hij dit. De negende beste tijd ooit en dat op zo'n matige baan. Overigens gold hier dat het oude baanrecord van Gianni Romme goed zou zijn geweest voor zilver. De conclusie die we hier uit mogen trekken lijkt me toch dat waar Nagano ooit superijs had (van wereldrecordkwaliteit) er nu gewoon een slap papje ligt en dat het nog superknap is dat sommigen (Friesinger, Kramer, Wotherspoon, Wolf) zo hard rijden.

    Overigens als we morgen gewoon de TP winnen hebben we vier keer goud en winnen we daarmee het medailleklassement. Ook altijd leuk natuurlijk.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Bob de Jong reed toen overigens bijna dezelfde tijd als vandaag dus jouw conclusie lijkt meer hout te snijden.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Als starten in een ploegachtervolging ten koste gaat van starten op een individuele afstand dan mogen ze wat mij betreft die ploegachtervolging meteen schrappen.
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik herinner me nog 2004, 2005 en 2006. Toen kwamen ineens Hedrick en Davis opzetten en verpluverden onder meer de Nederlanders, ook Kramer. Niemand kon toen vermoeden dat die heerschappij van wel zeer korte duur was. Af en toe laten Hedrick en Davis (op allroundgebied) hun klasse zien maar het is meer af dan toe.
  8. Joanne

    Joanne Member

    Sven is natuurlijk een topper. Toch zie ik het nog wel gebeuren dat ie voor Vancouver opeens een blessure krijgt of ziek wordt. Maar voor alsnog doet ie het geweldig. Al 5 wereldtitels! Het verschil op de 10 vindt ik wel erg groot hoor. Dat was vorig jaar ook zo, maar had gehoopt dat het nog spannend zou worden.
  9. Tholdos

    Tholdos Member

    Helemaal mee eens!
    Ik snap sowieso niet waarom die Russen zoveel waarde hechten aan de ploegenachtervolging, ze mogen hun handen dicht knijpen als ze morgen brons halen en zelfs dat is dan alleen bij de gratie van de afwezigheid van Bøkko, Davis en een in vorm zijnde Hedrick.
    En bij de vrouwen maken ze al helemaal geen kans, daar zijn Nederland, Duitsland (zonder Opitz) en Canada gewoon veel beter.
    Zonde om je schaatsers om die reden niet te laten starten op de individuele nummers. Ik had wel graag willen zien wat Lalenkov in huis had op de 1500m na zijn zilveren plak van vandaag.
  10. Joanne

    Joanne Member

    Ik denk dat het niet onrealistisch is dat Sven morgen op de 1500 een medaille haalt. Ben benieuwd hoe goed Morrison is op dit ijs.
  11. Tholdos

    Tholdos Member

    Hoeveel mensen zijn er eigenlijk die meer gouden medailles op WK Afstanden hebben gewonnen dan Sven Kramer, want hij heeft er nu al vijf en kan morgen met de TP op zes komen!
    Romme, denk ik, en Wotherspoon of Ritsma misschien?
  12. lau

    lau New Member

    Zo dat was me een schaatsdag.
    De 1e 500 meter gezien.
    Gerritsen viel mij een beetje tegen maar dat heeft ze goed gemaakt in de tweede omloop die ik niet heb gezien (slaap-slaap)
    De 1000m was niet veel bijzonders voor Nederland. Valpartij voor Tuitert (alweer).
    De 10km. Tja... wat moet je daar over zeggen. Er is maar een man die daar mag winnen en dat is Kramer. Pff wat een klasse. En ik denk dat hij nog wel harder kan.
    Ik vond de TP erg leuk. Een lachende Wust. Ik denk dat het een goede opsteker is voor de 1000m van morgen. Ik gun haar die medaille en ben ervan overtuigd dat zij er volgend seizoen staat als een huis.

    Nu op naar morgen!
  13. Alleskids

    Alleskids New Member

  14. Alleskids

    Alleskids New Member

    Ja, zeg je 10 km, dan zeg je bob.....Kramer

    Bovenmenselijke
    Onverslaanbare
    Betoverende....

    Sven Kramer
  15. lau

    lau New Member

    Is er ook ergens een interview met Gianni Romme over de 10km van Kramer??
    Lijkt me wel eens interessant om te horen wat hij er van vindt.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wow wat hebben jullie weer veel geschreven :D

    Vanmorgen voordat ik naar me werk ging, de 1000 meter gekeken...Ik miste Erben echt wel hoor, gelukkig was die veelvuldig in beeld met Shimizu maar had hem toch liever in actie gezien, zeker toen ik zag dat Simon zijn vorm van de wereldbekerwedstrijden niet mee had, Tuitert maar weer ging liggen en Bos...tja...

    Maar ja helaas Erben was nie goed genoeg toen die het moest zijn en hij heeft zich dan ook terrecht niet geplaatst dus..

    Laatste tv-rit van 'mijn' Pool ook nog gezien maar vond hem wel tegenvallen... hij had wel beter gekund!
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik zal hier maar niet nog een hele verhandeling houden over vandaag, want alles is wel gezegd. Kramer was wel weer ongelofelijk hoor, geweldig wat kan die vent toch schaatsen. En dat Tuitert weer viel .... het past wel bij hem, maar het blijft balen. Alsjeblieft geen Tuitert in de ploegenachtervolging please.

    En Mark, gefeliciteerd met je vijfde plaats, mooi debuut! :D
  18. Steffanie

    Steffanie New Member

    Zo dat was het vroeg opstaan wel waard! Kan nu pas reageren want moest werken. Daar nog wel meegekregen van het goud op de TP. :D :D Topdag!!!

    Vind die opmerking van Bob de Jong over die 10 km nog steeds misplaatst :? .

    Ben nu alles wat ik moest missen aan het terugkijken, maar weet iemand of de huldiging van de 10km ook ergens staat want die kan ik nergens vinden.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Welke opmerking was dat.
    Wat betreft de huldiging. Die begon direct na een reclameblok zo'n 10 a 15 minuten voor het begin van TP.
  20. Joanne

    Joanne Member

    Ja dat vroeg ik me ook af? Wat had de Jong voor opmerking?

Deel Deze Pagina