Transfertopic 2008/2009

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 7 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Irma

    Irma New Member

    Het zal toch niet zo zijn dat de Nederlands recordhouder op de 1000 m zonder contract komt te zitten? In Calgary heeft Beorn nu wel bewezen dat hij best wel goed kan sprinten (understatement :roll: )...
     
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    Net zo onwaarschijnlijk als dat een (toen) net versie gouden medaille winnaar op de spelen geen contract meer kreeg van z'n huidige ploeg? (De Jong-Telfort)
     
  3. em1205

    em1205 New Member

    Het verschil zit natuurlijk in de leeftijd van de Jong toen en Nijenhuis nu. Nijenhuis kan qua leeftijd nog zeker 2 keer naar de Olympische Spelen en ik denk dat er nu een heel mooie onderhandelingspositie voor Beorn is ontstaan. Er kan in 14 dagen veel veranderen. Volgens mij kan Nijenhuis niet alleen bij TVM aan de slag.
     
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Misschien ishet wel eens goed voor Nijenhuis als die een andere ploeg/omgeving krijgt. Ligt er ook aan of TVM nog sprinters gaat aantrekken of dat ze toch richting allround gaan.
     
  5. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Wauw ik moet mijn mening over Nijenhuis even bijstellen geloof ik, ik had 'm namelijk al afgeschreven, maar 1.07.07 is echt super!

    Dat maakt hem enerzijds weer waardevoller voor TVM, maar misschien is Nijenhuis wel beter op zijn plek bij DSB? Nijenhuis is net als Tuitert en Kuipers blessuregevoelig, en op dat gebied heeft Orie deze winter hele goede dingen gedaan, zijn mannen waren voor het eerst in jaren eens NIET geblesseerd. Misschien heeft Nijenhuis daar ook wel baat bij? En daarnaast hebben deze drie mannen natuurlijk wel aardig dezelfde specialiteiten, 500m tm 1500m kunnen ze goed rijden. Ik heb een beetje het idee dat ze daar bij TVM heel hard trainen, en misschien kan het lijf van Nijenhuis dat niet goed aan, hij heeft zo vaak wat...
     
  6. Joanne

    Joanne Member

    Tuitert en Kuipers hadden dan wel geen blessures, maar ik vond ze te wisselvallig om er echt blij mee te zijn.
     
  7. roosje

    roosje New Member

    TVM had toch precies het zelfde? Wust, Wennemars waren ook wisselvallig...tot gewoon niet goed.
     
  8. Joanne

    Joanne Member

    Absoluut. Maar het ging erom dat DSB nu opeens goed zou presteren, en dat vindt ik behoorlijk meevallen.
     
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het gaat natuurlijk bij een ploeg niet alleen om hoe goed je bent qua prestaties, maar ook of je goed bij de ploeg past. En ik weet niet, ik vind die ploeg van Orie een beetje blaaskaakjes, en ik vind persoonlijk Beorn daar helemaal niet tussen passen met zijn hang naar fylosofie enzo.
     
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat ben ik met je eens. Bovendien klikken Beorn en Erben supergoed met elkaar en kan hij veel leren van de ervaring van Erben.
     
  11. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dat staat er helemaal niet, ik zeg in mijn vorige post dat Orie goede dingen heeft gedaan op het gebied van blessurepreventie (heeft wel eens een artikel over in schaatssport gestaan), en ja dat heeft gewerkt want zowel Kuipers als Tuitert waren deze winter niet geblesseerd.

    En daarbij vind ik trouwens dat DSB wel goed heeft gepresteerd tov vorig jaar, met name die 1.42.37 van Kuipers vond ik indrukwekkend.
     
  12. Joanne

    Joanne Member

    Ook goed, maar ze stonden er niet op momenten dat het moest. Medailles op een nk vind ik niet geweldig.
     
  13. moon

    moon New Member

    Wat dacht je van Annette Gerritsen? Zij heeft toch echt diverse medailles bij WK's gehaald dit jaar.
     
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Toch sluit Boris het seizoen positief af met een baanrecord; 1.53.08 op de 1500m tijdens het kampioenschap van Mokum op de JE Baan afgelopen zaterdag.
    Niet slecht toch op een baan die 5 meter onder NAP ligt !?
     
  15. IR

    IR Member

    1.53.08 is ZEKER netjes op de Jaap Eden (aldus de man die gisteren nipt onder de 3.10 reed...)
     
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Met dank aan Joanne die dit bericht elders plaatste:

    AMSTERDAM - Schaatstalent Marrit Leenstra (1 rijdt de komende twee seizoenen voor de commerciële schaatsploeg van TVM. De Jong Oranjerijdster heeft na een paar vruchtbare gesprekken met de technische leiding van TVM de knoop doorgehakt.

    Ook DSB was geïnteresseerd in de diensten van Leenstra, maar mede omdat de ploeg van coach Jac Orie verder geen allrounders herbergt, besloot ze die aanbieding naast zich neer te leggen en voor TVM te kiezen. Leenstra plaatste zich dit seizoen voor zowel de EK allround in Kolomna (zesde) als voor de WK allround in Berlijn (twaalfde). Bij TVM krijgt ze te maken met onder andere Ireen Wüst, Paulien van Deutekom en Renate Groenewold.

    Overigens verbeterde Leenstra afgelopen week bij de Oval Finals in Calgary nog drie juniorenwereldrecords, op de 1000 en 1500 meter alsmede op de kleine vierkamp.
     
  17. lau

    lau New Member

    Zou Diane Valkenburg ook een plekje krijgen in een van de commerciële teams?
     
  18. bart1

    bart1 New Member

    denk dat ze wel een aanbieding krijgt maar dat ze lekker in zuid holland blijft. telfort alleen gretha smit en dsb alleen maar sprintsters. tvm krijgt ze geen aanbieding van denk.
     
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Leuk voor Leenstra, en ook heel goed voor TVM. Voor Renate zal de schaatscarriere niet zo lang meer duren, dus wat jong bloed naast Wüst en Van Deutekom is prima. :D
     
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik denk dat ze heel goed bij VPZ past.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina