World Cup Moskou

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 18 nov 2008.

  1. Koen

    Koen Well-Known Member

    dat is gewoon het probleem met Bob in Nederland, hij wordt niet genoeg gewaardeerd, niet door fans en niet door sponsors enzo. en dat is toch wel jammer voor hem. hij zal wel saai zijn ofzo en wint misschien niet genoeg. Maar ik ben in iedergeval blij dat hij gewonnen heeft. bij gebrek aan Sven (want die heb ik nog liever dan Bob)
  2. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik zat er ook finaal naast met mijn VSS. Ik had zelfs Davis er tussen staan. :oops: De volgende keer wacht ik toch maar even met invullen, totdat alle afmeldingen bekend zijn :wink: Vooral dat Pechstein de 1500 én 5 km zou winnen had ik nooit verwacht. Voor mij ook 0 punten dus deze keer!
  3. Cyclad

    Cyclad New Member

    Mooie 10 kilometer!
    Ted-Jan Bloemen verrast me wederom met een uitstekende 10. Fabris rijdt kennelijk op het gemak naar 13.11.
    Bob de Jong rijdt een schitterende 10 kilometer en won verdiend.
    Havard Bokko rijdt ook een sublieme, lichtvoetige 10, wellicht zette hij z'n eindsprint te laat in. Sven Kramer is gewaarschuwd. Bokko is op de korte afstanden zeker niet minder dan Sven en lijkt op de lange afstanden toch de aansluiting langzamerhand te vinden. Dat belooft een mooi jaar te worden.

    En Carl Verheijen: ach, jammer.

    Tot slot: waarom krijgt Bob niet de waardering die hij verdient? Qua prestatie was deze 10 van een immens niveau!
  4. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Bokko is meer mijn favoriet dan Bob de Jong, maar ik vind het zeker wel knap hoe Bob de Jong gepresteerd heeft. Een baanrecord is toch wel altijd wat bijzonders! Tussen Sven en Bokko zal het zeker nog wel heel spannend worden dit seizoen, verwacht ik..
  5. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    echt een mooie 10km! Heel wat mooie ritten gezien! Erg goed gereden van Bloemen, dacht paar ronden voor het eind echt dat Grødum hem nu echt te pakken had maar dan komt ie toch weer terug!

    Echt een supermooie rit van Bob ook! Heel goed begin en ook goede laatste ronden en geweldig dat hij nu onder de 13.00 rijd!

    Bøkko ook supermooie race! Heel vlak en op het eind erg mooie versnelling. Die verwachte ik al, zo rijd hij zijn races vaak als hij echt in vorm is. Als hij 1 of 2 ronden eerder was begonnen had hij tijd van Bob mss nog kunnen halen. Had ik wel gehoopt!! En dat is helemaal niet omdat ik Bob niet waardeer, is echt een geweldige schaatser!! Maar vind Bøkko toch gewoon nog net iets leuker ;)

    en hij heeft weer een mooie stap gezet dit weekend in de richting van Sven! Kijk al erg uit naar het EK en WK!
  6. roosje

    roosje New Member

    Je mag je VSS wijzigen ;).

    Ik blijf de 10 toch een geweldige afstand vinden! :D

    Goede beschouwing schaatsfan?? ;).
  7. Flew

    Flew New Member

    Bokko is misschien wat leuker om te zien dan Bob, maar Bob is toch wel een van mijn favo schaatsers. :) Ik gun deze overwinning hem echt.
  8. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ow dat wist ik niet. Ik dacht altijd dat dat niet mocht. Bedankt voor de tip! Dan weet ik dat voor de volgende keer! :D

    Er stond trouwens in de beginpost dat er live verslag op de NOS was tot 17.20 uur. Maar op Studio Sport zeiden ze dat het afgelopen was. Dat snap ik niet helemaal. :eek:
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Het is ook afgelopen. Er werd live-verslag van het schaatsen gedaan in de Studio Sport uitzending van 11 uur tot 17:20.
  10. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Waarom niet tussen Sven en Bob? De Jong reed hier gewoon ijzersterk! Hij wordt inderdaad soms zwaar ondergewaardeerd. Maar als je op de allroundtoernooien doelt, dan heb je gelijk.

    Jammer dat mensen hier ook steeds typen dat ze liever Bokko zien winnen. Ik gun het Bob je Jong heel erg. Bokko 's tijd komt nog wel.
  11. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    nee denk niet dat ze nog 10k B-group gaan uitzenden.
    Al ben ik wel benieuwd naar de interviewtjes ... dus nog maar ff laten staan op studio sport
  12. Cyclad

    Cyclad New Member

    Dat werd duidelijk gezegd op TV; we komen NIET terug voor de B-groep.
    Brigt Rykkje en Tore Solli zullen we dus niet te zien krijgen .
  13. Koen

    Koen Well-Known Member

    Rykkje 13.38 en nog wat dus die zou in A groep één na laatste geworden zijn.
  14. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    @ Schaatsfan86: Ja, ik doelde idd op de Allroundtoernooien. :)

    Misschien dat ze nog een korte samenvatting van de B groep laten zien, mja dat zal wel niet..Of er moet iemand bijzonder goed presteren.
  15. Ik betwijfel of Bokko zo'n grote stap richting Sven heeft gezet. Die rijdt gewoon telkens wat hij moet rijden en als het echt nodig is haalt hij uit. Klaar. Al dat gedoe over zijn aantastbaarheid omdat die 1500 in heerenveen niet liep vind ik raar. Ik heb namelijk niets gelezen over Bokko's tegenvallende tijd op de 5 in Heerenveen
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het blijft raar, hoe wij omgaan met Bob, we blijven hem een beetje vergeten of zijn enorme kwaliteiten niet op waarde schatten.

    Als ik naar de VSS kijk bijvoorbeeld zie ik volgens mij dat ik de enige ben die Bob heeft gepould, en gaat iedereen massaal voor Carl Verheijen of Bokko. Vreemd, Bob was op de 5km in Heerenveen al sneller dan Bokko en vrijwel gelijk aan Carl. Hij werd duidelijk elke week sterker, en is van de drie het meest een echte 10-km specialist.

    Maar Bokko rijdt ook subliem. Net als Bloemen. Schneider ook heel sterk. Hirako verrassend. Fabris imponerend makkelijk, op het oog. Verheijen valt tegen en Marsicano laat zien dat een 10 heel wat anders is dan een 5.

    Een mooie 10 km. Na een aantal jaar weinig niveau (achter Sven) wordt het veld in de breedte weer wat sterker.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Om nog even terug te komen over dat ik Bokko liever zie winnen dan De Jong: dat is gewoon puur een kwestie van smaak over de persoon zelf, en heeft niets met de prestaties van De Jong te maken. Ik vind Bob de Jong nu eenmaal niet leuk, al schaatst hij de 10 km in 11 minuten. Maar ik vind het wel heel erg knap wat hij doet, daar gaat het helemaal niet om. Vreemd dat ik niet anti-Bob mag zijn terwijl hier hordes mensen op het forum zitten die anti-Sven en anti-Rintje zijn omdat die arrogant zouden zijn. Ik vind het prima als iemand anti-Sven of anti-Rintje is, maar ik behoud me dan ook het recht voor om anti-Bob te zijn.
  18. Joanne

    Joanne Member

    Eens. Het gaat bij Bob wat mij betreft meer om zijn persoonlijkheid dan om zijn prestaties, vandaag gewoon super gereden en terechte winnaar. Ik zie altijd liever een Nederlander winnen, maar Bob is niet echt mijn type.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    IJzersterke race van Bob de Jong. Vind het prachtig dat hij Bokko voor bleef.
    Het is inderdaad vreemd dat hij, ook op dit forum, niet de waardering krijgt die hij absoluut verdiend. Hij schaatst al 12 jaar op wereldtop niveau.
    Er zijn er maar weinig die dat kunnen zeggen, veel van zijn tegenstanders door de jaren heen zijn al lang afgehaakt of hebben slechts een paar jaar goed gepresteerd.

    Misschien ben ik te chauvinistisch maar ik vind het raar dat sommigen hier hopen dat er buitenlanders zijn die de Nederlanders er af rijden. Vandaag lees ik dat weer over Bob en over Sven heb ik dat ook al is gelezen.
    Terwijl er wel lovend wordt gesproken over rijders die nooit verder komen dan de middenmoot. (Zie de discussie van gisteren over de 5km dames).

    Voorhuis en Bloemen hebben ook prima gereden. Mooi zoals hij Grodum in de laatste 2 ronden klopte. Knap !

    Chauvinisme wil overigens niet zeggen dat ik buitenlandse prestaties niet kan waarderen. Pechstein was weer grote klasse vandaag. Geweldig zelfs.

    Opvallend toch ook weer dat Leenstra en Verheijen (TVM) vandaag niet mee kunnen met de top. Mss dat Carl het liet lopen, maar dat doe je ook eigenlijk alleen maar als het niet loopt.
    Zou TVM dit jaar voor een totaal andere opbouw gekozen hebben dan de afgelopen jaren ? Begin oktober zei Kemkers dat zijn ploeg dit jaar beter door de zomer gekomen was als vorig jaar toen er nogal wat blessures en ziekte waren.
  20. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik heb er geen problemen mee dat Nederlandse schaatsfans klappen voor Noren, Duitsers of Canadezen. Ieder is daar vrij in.
    Het enthousiasme van bijvoorbeeld Linda voor Claudia Pechstein werkt bij mij zelfs aanstekelijk :lol:
    Dat Monique Bob de Jong niet leuk vindt mag natuurlijk ook. Ieder heeft zijn of haar smaak, niets mis mee. Alleen chauvinisten begrijpen zoiets niet.

    Wat TVM betreft: waarom maakt iedereen zich tot zoveel zorgen om die ploeg? Het komt heus goed, wacht maar tot de belangrijkste prijzen verdeeld moeten worden. Het is echt te vroeg om ons zorgen te maken.

Deel Deze Pagina