Aegon Kwalificatie Tournooi

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 24 nov 2009.

  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ja klopt WOH is wel een goeie voor de TP maar op de 10 heb je niets aan hem. Zelfde geldt voor Koen Verweij en Jan Blokhuijsen.

    Toch maar hopen dat Verheijen wint dan of hem wat mij betreft gelijk aanwijzen (landsbelang) want dan heb je 4 sterken op 5 en 10km als er iemand vervangen moet worden en Carl is ook goed op de TP.
  2. guus

    guus New Member

    Valt toch wel mee? 15 in totaal toch, tot nu toe? Moet in een paar minuutjes lukken, lijkt me.
  3. IKE

    IKE Active Member

  4. Joanne

    Joanne Member

  5. afca

    afca New Member

  6. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Daar zit ik ook aan te denken en juist op een moment dat in Nederland de beslissingen moeten vallen om eventueel iemand apart mee te nemen voor de TP. We zijn toch hun grootste concurrent. Er mag tot 31 januari aangemeld worden bij de ISU en wie weet voor de TP nog wel tot een dag tevoren (dus in Vancouver) wie hem uiteindelijk rijden van de aanwezige schaatsers. Ik zou er vanuit gaan dat het een spelletje is. De TP is helemaal aan het eind van het Vancouverprogramma, dus Davis ondervindt helemaal geen hinder er voor bij zijn individuele afstanden. Als Davis alles rijdt, zou het wel een voordeel zijn voor Nederland, omdat hij dan wel vermoeider is natuurlijk. Maar het hangt er ook van af hoe diep hij bijvoorbeeld gaat op een 10 k, misschien doet hij het als een trainingswedstrijd voor de TP in Vancouver. Op de 10 k. heeft hij toch geen medaillekansen.
  7. IKE

    IKE Active Member

    daar geloof ik echt nix van
    dat het een spelletje is aan de andere kant vind ik het wel heel vreemd dat hij
    niet meedoet wat heeft hij te zoeken op de 5 en 10 K een max 5e plaats is het HOOGST haalbare voor hem al zie ik hem eerder twee keer 10e worden
  8. Joanne

    Joanne Member

    Ik zou het wel heel sneu vinden als ze hier een grap van maken. Maar goed, is het wel typisch dat ze dit nieuws
    nu uitbrengen.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Gisteren was Mjøsaman in Heerenveen, waar hij goede topsport zag op de 1000m en 10000m. De 5000m dames stelde wel wat teleur. Nu het hele toernooi overziend komt Mjøsaman tot de volgende beleefde aanbeveling:

    We sturen:
    1. Smeekens (500)
    2. Kuipers (500, 1000, 1500)
    3. Bos (500, 1000)
    4. Groothuis (500, 1000, 1500)
    5. Tuitert (1000, 1500)
    6. Kramer (1500, 5000, 10000)
    7. De Jong (5000, 10000)
    8. Van der Kieft (10000).

    Verder organiseren we nog een AKT2 op de 5000m met Verheijen, Van der Kieft, Blokhuijsen, W.Olde Heuvel. De Vries en Verweij. (even aantal)
    De winnaar krijgt de plaats op de 5000 m, de nummer 2 mag mee als aanwijsplek voor de ploegenachtervolging. In geval Van der Kieft 1e of 2e wordt, gaat ook de nummer 3. We hebben te weinig mensen die een goede 5000m kunnen rijden en mee willen/kunnen doen aan de ploegenachtervolging, in mijn ogen.

    Dames:
    1. Gerritsen (500, 1000, 1500)
    2. Boer (500, 1000, 1500)
    3. Van Riessen (500, 1000, 1500)
    4. Wüst (1500, 3000)
    5. Valkenburg (3000, 5000)
    6. De Vries (5000)

    Er volgen in mijn voorstel nog 3 AKT2's.
    Op de 500m Oenema-Timmer
    Op de 1000m: Bruintjes, Wüst, Timmer
    Op de 3000m: Nauta, De Vries, Groenewold, Kleinsman, Van Deutekom en Voorhuis (even aantal).
    Om allerlei redenen verdienen deze dames een kans voor die laatste startplek. Tevens kan dan nog een plek voor de ploegenachtervolging worden ingevuld. Wanneer Voorhuis wint, mag ze ook de plaats van Valkenburg op de 5000m innemen.

    Tot zover mijn ideeën.
  10. RjSports

    RjSports New Member

    Ben benieuwd hoelang hij het nog aan kan om elke afstand te rijden, het gaat je een keer opbreken lijkt me. En zoals andere al zeggen, wat heeft Davis te zoeken op de 5km en de 10km? 500m heeft hij eigenlijk ook geen medaille kansen.
  11. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Nederland is ook zonder Kramer verplicht om in ieder geval zilver te halen. We zijn in staat om 3 verschillende teams (9 namen) te maken en elk team is dan nog goed genoeg om in aanmerking te komen voor goud.
    Met Kramer erbij is de kans natuurlijk het grootst. Je hoeft alleen maar twee man te hebben die hem kunnen volgen.
  12. RjSports

    RjSports New Member

    Ik was in Heerenveen in november en daar zag ik toch echt Verweij, Blokhuizen en Oldeheuvel goud winnen :)
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ja en dat was tegen Davis, Hedrick en Marsicano. Maar grote kans dat ze geen van 3en op de spelen zijn.
  15. BertusTalsma

    BertusTalsma Member

    Als ik naar de ranglijst allertijden kijk zie ik Tuitert op 132 plek staan, (132 Mark Tuitert NED 0,549 2001 2004 2003 2009 ) ,bron http://www.ortectss.com/schaatsen/Hoofdpagina.htm. Die andere twee kan ik niet eens vinden. Maar dat ter zijde.

    Over Bos en Mulder, aangezien de KNSB de matrix heeft gebruikt om de aanwijs volgorde te maken wil nog niet zeggen dat Bos meer kans op een medialle heeft. De coaches hebben ook nog inspraak gehad.
    Er is met KNVB afgesproken dat de matrix zelf niet bekend wordt gemaakt voor de Olympische spelen. Daarom zal ik geen uitspraak hierover doen, maar ik begrijp de discussie betreffende de 4de plek 1000m en 2de plek 500m.
  16. arki

    arki New Member

    Grotendeels eens met deze redenering alleen:

    -Ik zou Kuipers kiezen ipv Groothuis.
    - Volgens het regelement moet de aanwijsplek al voor AKT2 worden uitgedeeld. Je moet daarom nu eigenlijk wel voor een TP rijder gaan omdat je geen zekerheid hebt over wie zich gaat plaatsen voor de 5KM. Bob de Vries heeft in SLC al laten zien dat hij te weinig snelheid en ervaring heeft voor de TP.

    Mij lijkt nu daarom Verheijen het meest in aanmerking te komen voor een aanwijsplek. Indien Verheijen zich via OKT2 plaatst voor de 5 KM, kan Ronald Mulder alsnog naar de OS.
  17. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik hoop dat de aanwijsplek ingevuld gaat worden voor AKT2. En dat zou dan Verheijen moeten zijn. Ik denk dat Mulder er wel op mag gokken dat Verheijen AKT2 wint, dan weet die jongen ook waar hij aan toe is. Ik denk dat hij wel het WK sprint gaat rijden, kan 'ie daarna door naar Vancouver.
  18. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Mee eens, maar toch ook wel wat mitsen en maren. Het gebruik maken van een aanwijsplaats mag echter ook na AKT2 volgens mij, ik zie nergens staan dat dat daarvoor al zal moeten. Probleem is wel dat WOH, mede op grond van zijn goede 1500 me op dit moment een betere TP-er lijkt dan Verheijen, die echt snelheidsproblemen heeft (hij liet de rondetijden heel erg zakken toen hij op kop reed tijdens 1 van de TP's op een WC). Maar WOH heeft nog geen een keer dit jaar mee gedaan met de TP, dus het is niet te vergelijken, we kunnen niet zien of hij het beter doet. Ik zou wachten met plek 10 invullen tot na het WK sprint, daar rijdt Ronald, en het EK (WOH en Blokhuijsen te zien) en na AKT 2. Ook bij de vrouwen wachten en zien hoe ze het op het EK doen voor het invullen van die 10e plek.
  19. arki

    arki New Member

    Het lijkt me voor de TP ook het verstandigste om te wachten tot na AKT2. Maar in de selectie normen staat toch echt dat de aanwijsplek na AKT1 dient te worden ingevuld. Op dit moment zou ik daarom op basis van zijn 5 KM toch voor Verheijen kiezen. Ook WOH zou natuurlijk kunnen; er zit weinig verschil tussen die twee voor de TP verwacht ik. Maar door Verheijen te kiezen heeft ook Mulder een reeele kans om zicht te plaatsen en dat vind ik ook weer een voordeel.
  20. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik kan me (op basis van mijn inschatting van Davis' karakter) niet voorstellen dat Davis zich zou verlagen tot zo'n spelletje. Ik denk dus dat dit naar alle waarschijnlijkheid waar is. Het moet echter geen rol spelen in de besluitvorming van de KNSB. Je moet immers van je eigen kracht uitgaan en niet van de concurrentie. Overigens vind Davis' beslissing om alle afstanden te rijden erg vreemd. Als ik hem was had ik gekozen voor 1000, 1500 en TP en geen enkele andere afstand. Zou hij een Heidentje ergens in zijn achterhoofd hebben? Kan het me niet voorstellen...

Deel Deze Pagina