1500 meter mannen, dinsdag 13 februari 12.00

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 11 feb 2018.

?

Wat wordt de winnende tijd?

Peiling gesloten op 13 feb 2018.
  1. 1.42,99 of sneller

    2 stem(men)
    4,3%
  2. 1.43,00–1.43,24

    3 stem(men)
    6,4%
  3. 1.43,25–1.43,49

    3 stem(men)
    6,4%
  4. 1.43,50–1.43,74

    7 stem(men)
    14,9%
  5. 1.43,75–1.43,99

    11 stem(men)
    23,4%
  6. 1.44,00–1.44,24

    10 stem(men)
    21,3%
  7. 1.44,25–1.44,49

    6 stem(men)
    12,8%
  8. 1.44,50–1.44,74

    1 stem(men)
    2,1%
  9. 1.44,75–1.44,99

    3 stem(men)
    6,4%
  10. 1.45,00 of langzamer

    1 stem(men)
    2,1%
  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik zag dit scenario (helaas) wel een beetje aankomen. Davis heeft zijn hele (schaats?)leven al een 'chip on his shoulder' en (dus) ook nu weer. Jammer, maar niemand die die chip meer kan weghalen behalve hijzelf.
  2. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Hij had Rusland kunnen verlaten, dat is niet ongewoon voor sporters. hij koos ervoor om te blijven, wetende dat hij dan in een lastig parket zou komen te zitten vanwege het Russische dopingprogramma. Er zijn zat sporters die om uiteenlopende redenen hun thuisland verlaten om hun sport te kunnen uitoefenen.
  3. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En dan.... voor Canada gaan schaatsen zeker? Het moet toch niet zo zijn dat je afkomst nog steeds bepaald of je mee mag doen of niet. Als je betrapt wordt, dan is het duidelijk.

    Maar da's persoonlijk: ben principieel tegen elk vorm van discriminatie zonder bewijs.
    Laatst bewerkt: 13 feb 2018
  6. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik heb het even gelezen - voor zover mogelijk - en ik denk eigenlijk, hoewel ik natuurlijk bevooroordeeld ben, dat ze wel gelijk hebben.
    Pedersen gaat van 26.08 - 26.78 - 29.5, da's bijna 3 seconde verval voor een man die in vorm is en ook nog helemaal niet stuk leek te gaan toen hij de 1100m lijn passeerde. Zijn ritme in de bochten was ook nog prima. Daar moet bijna wel iets gebeurd zijn, maar wij mochten zoals zovaak genieten van de Nederlandse regie, die het liefst de Nederlandse schaatsers op het middenterrein in beeld brengt, dus die hele bocht is niet terug te vinden in de NOS-uitzending. Maar, Pedersens schaats zou dus in een spleet terecht zijn gekomen, waardoor hij al zijn snelheid kwijt raakte.
    Overigens dacht ook ADJ dat hij 1.44.6 kon rijden, want hij reed 6tiende sneller dan ooit op de eerste 300 meter. Over vier jaar komt ie terug en wint ie, zegt ie. Dus, voor de toekomst moet dat wel geregeld zijn dan.
    ZeeKoei, strawbale, alexander79 en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. Mikay

    Mikay Active Member

    Klopt, hij viel bijna/fikse mispeer in die bocht. Ik had zowel de Noorse tv aan waar dat te zien was, als de NOS stream met roest in beeld. Echter hadden de heren commentatoren er sowieso iets over kunnen zeggen, ook al was het niet in beeld, maar ook dat bleef uit.
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ah, is dat nog ergens terug te kijken? In Stavanger reed Pedersen 26.5 - 27.0 - 27.4 als rondetijden (en met 27.40 was ie gelijk met Nuis geëindigd... En, dan zou hij ook zijn laagland-PR met 1 seconde hebben verbeterd, wat overeenkomt met ongeveer eenderde-punt volgens allroundtelling, eenzelfde verbetering als hij had bij de 5000m). Na de eerste 1100m dacht ik ook dat Pedersen wel tweede zou worden, was enorm verbaasd dat de tijden zo slecht waren.
    strawbale vindt dit leuk.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat is wel een beetje zo ja. Hij heeft wel vaker beren op de weg gezien waar ze er niet zijn. Ik geloof direct dat hij met (veel) onrecht te maken heeft gehad in zijn jeugd in de Chicago-are (trust me, er is daar nog erg veel mis, ook qua discriminatie), maar dat betekent niet dat alles wat niet volledig naar zijn wens gebeurt ook daarmee te maken heeft....
    Dat TP gedoe in 2006 was ook al een tikje dubieus en had ook alle schijn van egoise vanuit Davis' kant, en zijn gedrag hier erdient ook niet de schoonheidsprijs. Jammer hoor, want verder lijkt het me een aardige kerel.
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Denk dat het bij de TP 2006 niet alleen/metnale aan Davis lag; alles nalezend was hij in principe niet eens geselecteerd, omdat hij zich wilde concentreren op de individuele afstanden, dus heeft hij ook nooit 'afgezegd'.
    Hij is overduidelijk geen teamplayer en heeft niet veel met de (Amerikaanse) schaatsinstanties op - dan mag hij nog blij zijn dat hij 50% vd atleten stemmen kreeg en misschien ook blij dat hij geen vlaggedrager is geworden, want dat past eigenlijk helemaal niet bij hem...
    PS: als schaatser heb ik hem heel hoog zitten
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Screen Shot 2018-02-13 at 17.26.05.png

    Komt goed overeen met 1.44.01
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    Nee, daar konden ze niks over zeggen. Ze keken namelijk naar het scherm.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Valt dat nog ergens terug te zien?
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Is opmerkelijk en beetje grappig eigenlijk: Shani had/heeft niks met de instanties... en toch: nu voelt hij zich tekort gedaan door het niet mogen dragen van de vlag.
  16. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Na Socchi hoorde ik dezelfde onzinverhalen (sorry :)). Het zou een incident zijn en de rest van de wereld zou nu zeker gaan reageren. We moesten er maar gewoon van genieten want dit zou nooit weer gebeuren.. Feit is echter dat er maar weinig nieuwe buitenlandse talenten doorbreken terwijl de Nederlandse talenten in grote getale blijven doorstromen. Nou is er bij de heren nog wel wat buitenlands talent aanwezig, maar de kans is groot dat deze talenten zich niet doorontwikkelen zoals je de laatste jaren vaak ziet. Bij de dames is het al langer kommer en kwel. Het wachten is op de jonge Stirnemann, Bosiek en wellicht een verdwaalde laatbloeier. En anders wordt het de komende vier jaar Takagi versus een dozijn Nederlanders. De wereldbeker wordt door Nederland al jarenlang niet serieus genomen trouwens en zeker niet in een Olympisch jaar. Het is gewoon erg jammer dat dit gebeurt want het doet ook afbreuk aan al die medailles die nu worden gehaald.
  17. Koen

    Koen Well-Known Member

    net in sport met Bart Veldkamp lieten ze laatste rondje van SLP laten zien, maar ik heb geen mispeer gezien of dat hij in een scheur reed. zo zag het er in iedergeval niet uit.
  18. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik heb op basis van dit toernooi wel groot vertrouwen in de Noren voor komende jaren. Pedersen heeft echt een grote stap gezet dit jaar en had hier zonder pech grote kans gehad op een medaille, idem dito voor Johansson. Ook Henriksen en Nilsen worden steeds beter, waardoor de terugkeer van Bokko eigenlijk al helemaal overbodig is geworden voor de ploegenachtervolging. Het is alleen wel jammer dat we nu al kunnen voorspellen dat als dit potentieel er volgende jaren wel uit gaat komen we 1001 keer te horen krijgen dat dit komt door de Nederlandse coach (Rykkje) die is aangesteld.
  19. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Ik erger me daar buitengewoon aan, die (veel te lange) lange shots van de Nederlanders op de tribune of het middenterrein, terwijl de wedstrijd gewoon doorgaat, en je dus belangrijke ontwikkelingen gewoon mist. Heel irritant. En dat we een deel van de race van de bronzen Koreaan gemist hebben terwijl er op Nederland 1 en 2 dezelfde shorttrack wedstrijd uitgezonden werd! Helaas brengen ook de extra Eurosport zenders, die je (als je tenminste abonnee van Ziggo bent) deze twee weken kunt ontvangen, geen soelaas, want daar werd ook geen schaatsen op uitgezonden.
    Tuttifrutti, SprintMaster en Asterisk vinden dit leuk.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat is wel waar.

    Het goud van Groothuis 4 jaar geleden heb ik amper onthouden. Deed me toen al niks meer, dus geen herinneringen. Ik weet het alleen nog al feitje.

    De rit van Nuis vandaag was prachtig. Maar dat hij nu goud heeft... ach. Dat gebeurt wel vaker. Voor Yara van Kerkhof sprong ik op van de bank (en toen was het nog maar brons).

Deel Deze Pagina