Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Was Ireen Wüst in Sotsji niet ook daar-bij-Poetin?
  strawbale vindt dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  En zij niet alleen
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 4. mi

  mi Active Member

  Oud-wielrenner Westra geeft dopinggebruik toe in biografie
  https://nos.nl/l/2229405

  Tja....zoals hij het zegt heeft hij cortisonen bewust gebruikt om sterker te worden en niet voor zijn knie...als er corrupte artsen zijn die hieraan meewerken (attesten schrijven) kun je het dopingbeleid volkomen in de prullenbak gooien...
 5. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Wat mij opvalt aan het verhaal van Westra:

  Een knieblessure die hij dus niet had. En daar zijn we weer bij de medische attesten die als warme broodjes over de toonbank gaan.

  Hoeveel cortisonen zouden Wiggins en Froome geslikt hebben? Zie ook:

  Thijs Zonneveld‏ @thijszonneveld
  Froome en Wiggins gebruikten meerdere malen cortisonen voor de Tour. Bijeffect cortisonen: je wordt er magerder van.

  Komt me bekend voor (herinnert aan het EPO tijdperk): iedereen is schuldig, dus niemand is schuldig.

  Sommigen op dit forum zullen het niet willen horen maar de medische attesten zijn gewoon een farce. Dat artsen gretig gebruik maken van de mogelijkheden is misschien verwerpelijk maar ze doen verder niets fout.
  En dan gaat men de uitzonderingen bestrijden en denk daarmee de sport eerlijker te maken. Ook dat is een farce. Ondertussen legt men de macht nog meer in de handen van farmaceuten/artsen en wordt er nog meer geslikt.
  Tuurlijk zullen bij het afschaffen van de attesten sporters buiten de boot vallen en zullen sommigen er voordeel bij hebben maar dat zijn dan wel uitzonderingen. Beter de macht weghalen bij degenen die door het huidige beleid een perverse prikkel krijgen.
  chicagodude en Eelco vinden dit leuk.
 6. mi

  mi Active Member

  Laatst bewerkt: 28 apr 2018
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Froome en Sky gaan keihard botsen met de ASO. De ASO meldde in maart al dat men Froome gaat bannen voor de Tour.
  Bernard Hinault geeft ook een voorzet nu de UCI nog geen schorsing oplegt.

  Sky veegde vandaag een voorstel voor een schorsing van tafel.

  De kijk van Philippa York (voorheen Robert Millar) op de niet te vatten herrijzenis in de Giro.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Hier de mening van de wat mij betreft beste wielerjournalist van de wereld over Froome:

  https://hansvdw1.wordpress.com/2018...na-giro-in-de-morgen-van-maandag-28-mei-2018/

  In België wordt hij echt als de beste sportjournalist die ze hebben beschouwd.


  Froome reed trouwens alleen in de afdalingen harder dan Dumoulin. De afdalingen waar Dumoulin aan het wachten was op Reichenbach, bekend als 1 van de slechtere dalers van het peloton (let maar eens op, niemand wil in zijn wiel zitten tijdens afdalingen in een kleine groep).
  Laatst bewerkt: 30 mei 2018
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 10. Eelco

  Eelco Active Member

 11. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Dit is simpel te weerleggen. Iemand heeft de tijdverschillen t.o.v. Dumoulin zoals gemeten per kilometer bijgehouden met de data van de live uitzending. Samengevat tot de verschillende stukken van het parcours krijg je dit
  Finestre klim 42 sec., Finestre afdaling 44 sec, vals plat 21 sec, Sestriere klim 58 sec, Sestriere afdaling 15 sec. , vals plat 24 sec. , slotklim -1 sec. Men name op de vals plat stukken verwacht je dat Froome niet verder uit zal lopen maar eerder tijd zou verliezen. Als je het per kilometer bekijkt dan zie je ook nergens een stuk waar het verschil structureel terugloopt. Het loopt 1-2 km even terug maar loopt dan meteen weer op.

  Overigens verbaasd het me dat iedereen de etappe naar de Zoncolan al weer vergeten lijkt. Froome verloor tijd in etappes 9 en 11, viel na Jerusalem nog een tweede keer, vervolgens zijn er etappe 12 en 13 die met gem. 45 km/h worden afgelegd, deels in de regen. En dan opeens rijd hij de dag erna de stenen uit de straat. De dag erna verliest hij weer serieus tijd. Dit is toch volkomen belachelijk?
  Er wordt vaak gezegd dat je in een grote ronde niets kunt tegenkomen, Froome overkomt het 2 keer. Dat is ook hetgeen in het stuk van CyclingNews wordt benadrukt: herstellen na behoorlijke fysieke tegenslag in een harde koers is onmogelijk.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
  Monique vindt dit leuk.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  er wordt hier doorgaans vooral eens goed met hem gelachen,
  af en toe is zijn column er recht op, meer te vaak is het gewoon wat dwarsliggen om dwars te liggen
  (wat ergens ook een waarde kan hebben, een andere insteek, maar die is niet altijd serieus te nemen)


  Froome won zijn tijd trouwens zowel naar beneden (inderdaad niet onlogisch met Reichenbach) als bergop.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
  fransvanbakel en Eelco vinden dit leuk.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Voor mij is Froome in elk geval onschuldig in de Giro tot hij positief getest heeft. En hem dan zwart maken in allerlei kranten (wat veel 'journalisten' doen) vind ik behoorlijk asosciaal.

  En Froome won toch vooral in de afdaling. Op de top van de Finestre was het 40 seconden, beneden 1'40. Op top Setriere 2 minuten en een beetje, aan de voet van de slotklim 3'20 en op de top ook. Ik heb de etappe 3 keer gezien, kijk hem anders zelf maar terug. Wachten op Reichenbach (die ook op het vlakke en bergop langzamer ging dan Dumoulin en Froome) was de verkeerde tactische keus. Dumoulin ging na Sestriere ook niet meer echt harder dan de ruziende groep rond Pozzovivo, waar ze af en toe bijna stil stonden. Op de slotklim won Froome zelfs niet meer op Pozzovivo. Ik zie niet echt een onmogelijke prestatie, zeker niet voor de beste ronderenner van de wereld die ook nog eens gewend is om puur op vermogen te rijden en zichzelf door en door kent.

  De wisselvalligheid van Froome was wel opvallend. De eerste 1,5 week verklaarbaar door de val. De dag na de Zoncolan was wat dat betreft eigenlijk het meest opvallend aan de hele Giro. Froome had daar een slechte dag en vond een parkoers dat niet bij hem past. Helaas overkomt hem dat in de Tour zelden.

  Maar goed, uiteindelijk was het deelnemersveld ook gewoon niet super. We doen in Nederland wel alsof Dumoulin de beste ronderenner van de wereld is, maar hij is natuurlijk geen Nibali, Quintana of de nieuwe Contador.


  Natuurlijk steek ik mijn handen niet voor Froome in het vuur. Net zo min als voor Dumoulin. Ik vind het alleen vreemd om dit te behandelen als iets wat wel door doping moet komen. Dan is de winst van de Giro van vorig jaar van Dumoulin of de bijna winst van Kruijswijk eigenlijk opvallender: Dumoulin reed vorig jaar zijn allereerste ronde waar hij voor het klassement startte en hij wint gelijk, hoe vaak zien we dat? En Kruijswijk heeft voor en na die bewuste Giro dat niveau nooit meer benaderd. Begrijp me goed: (ook) van hen denk ik niet dat het doping is. Maar ik vind het wel vreemd dat er over Froome allerlei negatieve verhalen komen en over de eigenlijk veel opvallendere rondes van de Nederlanders niet.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  De vraag is hangende of ie positief getest heeft, voor de meeste ploegen is dat reden genoeg om hun renner aan de kant te houden totdat er duidelijkheid is. Niet eerlijk an sich, daarin geef ik je gelijk, maar dat zijn voorzorgsmaatregelen van de ploegen die ervoor zorgen dat de klassementen niet al te hard door elkaar worden geschud wanneer ze de straf kennen.
  En als je de strafmaat in die eerdere zaken kent dan kan het best zijn dat ie Vuelta en Giro mist.

  Gek dat als ie naar eigen zeggen zoooo vaak gecontroleerd wordt dat ze deze lichamelijke afwijking nooit eerder gezien hebben.
  Tuurlijk bestaat er altijd een theoretische kans dat ie onschuldig is, maar zijn de meeste positieve gevallen in het verleden niet gewoon maskeerfouten geweest?
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Op een positieve test op salbutamol (wat ik geen doping vind, maar goed) staat nou eenmaal geen directe schorsing. De regels worden gewoon gevolgd. Gelukkig, want dit duurt al meer dan 4 maanden terwijl de straf meestal 4 maanden is. Anders zou Froome dus bijna per definitie langer aan de kant staan dan hij op basis van een positieve test op salbutamol zou verdienen. Of het zou gunstig worden voor renners om de straf te accepteren, of ze nou schuldig zijn of niet. Dat is ook een zeer onwenselijke situatie.

  De kans dat hier retroactief wordt geschorst is erg klein. Dat gebeurd niet bij salbutamol, meestal. Waarschijnlijk zal Froome als hij schuldig wordt bevonden de Vueltazege inleveren en dan vanaf de uitspraak een straf van 4 tot 6 maanden krijgen (kans is wel dat dat dan van vlak na de Tour tot januari is, dan mist hij geen wedstrijd...). Deze Girozege hoeft hij zeer waarschijnlijk niet in te leveren op basis van die salbutamol.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
 16. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Dumoulin reed de Vuelta 2015 ook voor het klassement, de ronde die hij bijna won! Kruijswijk was in de Giro 2015 heel sterk (vond Contador ook) en miste maar net de bolletjestrui. In die ronde verloor hij vooral in de eerste week een keer veel tijd. In 2011 reed hij ook top 10 in de Giro. Juist de plotselinge 2e plek in de Vuelta 2011 van Froome is heel opvallend nadat hij jaren geen deuk in een pakje boter reed.
  Inzake Froome is het gewoon een optelsom van een hele reeks van gebeurtenissen rondom het hele team. Daarover wil de ploeg geen verantwoording afleggen en media worden gewoon genegeerd als ze kritische vragen stellen. Het wel starten in de Giro is een dikke vinger naar de hele wielerwereld (ook tegen de 1 miljoen startgeld nadat hij al wist wat er aan zat te komen is heel apart ) en het dreigen met rechtszaken is hetzelfde gedrag wat we al kennen … van Armstrong en US Postal. Dan weet je eigenlijk wel genoeg. Verschil is dat er nu wel iets tastbaars ligt waar men niet om heen kan.
  Laatst bewerkt: 31 mei 2018
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @SprintMaster: ik zei: voor het klassement startte. Dat deed Dumoulin in de Vuelta niet. Hij reed uiteindelijk wel een klassement, uiteraard.

  Sky met US Postal vergelijken slaat nergens op, hooguit op onderbuikgevoelens. Lotto-Jumbo vergelijken met Rabobank (de ploeg die toch ook vol aan de bloeddoping zat) is minstens net zo logisch.

  Ik zeg ook niet dat Froome schoon is, ik zeg alleen dat ik geen man ga veroordelen waar geen bewijs tegen is.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit vind ik ook opmerkelijk. Daarom staat het boek van David Sharp, Chris Froome, zijn opmerkelijke opkomst, ook op mijn verlanglijst. Ik hoop hem over 1,5 maand te hebben, misschien dat ik er dan meer over kan zeggen.
 19. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Beide ploegen hebben/hadden het meeste geld van alle ploegen en voelen/voelden zich almachtig. Het kan/kon ze geen ene donder meer schelen wat de hele wielerwereld van hen denkt/dacht. Zover zijn we nu heen.
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  We kunnen wel stellen dat als Froome niet voor Sky zou rijden dat hij ALLANG geschorst zou zijn. ..
  Eelco en ZeeKoei vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina