De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

 1. Camila

  Camila Active Member

  Hij provoceert de sporters heel erg. Niet altijd even leuk voor iedereen, maar in combinatie met Kramer bijvoorbeeld levert dat naar mijn mening hele leuke interviews op!
  Laatst bewerkt: 26 nov 2018
 2. Camila

  Camila Active Member

  En hij durft wel kritisch te zijn als het minder gaat dan verwacht (of ronduit slecht).
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Een goede interviewer praat de sporters niet naar de mond maar stelt kritische vragen. Dat mag/moet/is zijn werk. Probleem met Bert Maalderink vind ik dat hij sporters heel erg ergens naar toe praat, je weet daardoor al na twee regels waar het interview naar toe gaat en er zijn maar enkele sporters spits genoeg zich daaraan te ontworstelen en het verhaal een wending te geven (zoals Kramer). Interviews zijn daardoor zelden origineel en vaak wat onsympathiek van toon omdat hij zo drukt. Mijn stijl is het niet...
 4. Camila

  Camila Active Member

  JAN BOERENFLUITJES echt geweldig!!:D:D
  mi vindt dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Klopt, moet je zijn twitter maar eens teruglezen:

  https://mobile.twitter.com/jboerenfluitjes

  Bijna allemaal geweldig. Die van vandaag was inderdaad ook erg leuk!
  Camila en mi vinden dit leuk.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben geen fan van Bertje, omdat hij zo oneindig voorspelbaar kritisch is zoals hierboven ook al gezegd. De man voegt eigenlijk niets toe, zeker niet voor de trouwe kijker die allang weet hoe zo’n interview gaat eindigen. Als hij nou spitsvondig kritisch was dan was het een ander verhaal.
 7. Jaco

  Jaco Active Member

  De voetballers en coaches van Oranje zijn blij dat Bert weg is bij het Nederlands Elftal en dat hij nu schaatsers mag gaan pesten.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat merk je ook wel een beetje aan de keren dat schaatsers reageren met "ja, Bert" of "nou, Bert"? Als je in een één-op-één-gesprek iemand ineens bij de naam noemt is dat vaak ook een teken van irritatie.
 9. Mey

  Mey Well-Known Member

  Dat lijkt me eerder een goed teken voor de kwaliteit van de interviewer. Sporters hebben natuurlijk liever iemand die alleen maar lieve vragen stelt, maar voor de kijker is dat uiteindelijk niet te doen. Kijk maar eens een standaard interview met Verstappen op ziggo. Daar wordt in de vraag vaak al het excuus voor Verstappens niet-winst of niet-snelste tijd aangedragen. Ronduit verschrikkelijk. Je zit gewoon naar de Verstappenfanclubdag te kijken ipv naar een journalistiek programma.
  VictorP, mi, Duif en 4 anderen vinden dit leuk.
 10. VictorP

  VictorP Active Member

  Over interviews met Max Verstappen: door zijn succes krijgt hij nu ook vaker een NOS microfoon voor de neus, en je merkt meteen het verschil. "Pitreporter" Jack Plooij is steeds na 2 korte vragen klaar, bij de NOS duurt het gewoonlijk wat langer :)
 11. Jaco

  Jaco Active Member

  Maar iemand die steeds maar probeert via zuigende vragen een relletje probeert uit te lokken maakt zich niet populair. Vond ook zijn filmpjes tijdens EK's en WK's nogal vervelend, over wie er een geel hesje kreeg en wie een groen hesje, waarna in gesprek met de bondscoach steeds maar weer geprobeerd werd de opstelling te achterhalen, waar de bondscoach dan weer omheen draaide.
  mi vindt dit leuk.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Ben nog even aan andere tijden sport begonnen: mag ik het sportarchief van De Mart erven aub?! Woow!
  Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Machtig mooi hoe Jan Smeekens zich daar in Obihiro aan ontworstelde. 'We doen het helemaal niet zo slecht. Je bent gewoon negatief, Bert.' :D
  Camila, VictorP en mi vinden dit leuk.
 14. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Maar over het algemeen is Bert gewoon Bert. Een doortastende, ja soms zuigende reporter, maar wel een stuk betere interviewer dan Jeroen 'schoolkrantreporter' Stekelenburg. Die laatste komt totaal niet kritisch over en snapt het spelletje niet helemaal. Als zelfs een op heterdaad betrapte Russische sportminister zich eruit kan lullen weet je dat je werk niet goed doet.

  Bert houdt ons en de KNSB scherp en slaat vaak gewoon de spijker op z'n kop. Dat ie af en toe wat doordramt in iets minder belangrijke zaken neem ik dan maar voor lief. Zonder Bert hadden we nu ons waarschijnlijk niet zo'n zorgen gemaakt over een ontbrekende bondscoach, over Dai Dai's vele valse starts en over het feit dat de Nederlandse schaatsers dit seizoen lichtelijk ondermaats presteren.
  Camila, LordMarcel en fransvanbakel vinden dit leuk.
 15. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Maalderink is naar mijn mening vooral een op sensatiegericht mannetje, hij probeert de sporters tot bepaalde uitspraken ter verleiden die totaal biet tot een serieus sportgericht interview zal leiden.
  Hij loopt voornamelijk te zuigen, het is gewoon een naar mannetje.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Klein dingetje, ik kijk zelf vaak sportfilmpjes van https://nos.nl/sport/videos/ maar daar zit nu steeds vaker reclame voor. Vaak twee reclamefilmpjes, voor een clip van twee minuten! Hoewel ik snap dat Den Haag de kraan van publieke omroep steeds verder dichtdraait vind ik de verhouding nu behoorlijk onpublieksvriendelijk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Installeer een adblocker. Twee minuutjes werk en geniet van je browse-experience.
 18. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Ik was lang geen fan van Sebastiaan Timmerman, maar ik vind dat hij het nu erg goed doet.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Heb ik, maar die is blijkbaar niet goed afgesteld.

  Ik ben slecht in het herkennen van stemmen waar ik geen gezicht bij heb. Deed hij vanmiddag het commentaar op de stream? Hij sprak in ieder geval Tomasjoef MatsovJetski en Katsjanova in mijn belevenis goed uit dan.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Gelukkig dat hij dat eerste goed uitspreekt ;) Ik heb hem nog een fonetisch geschreven uitspraak gestuurd zodat ie kon oefenen naar aanleiding van zijn afsluiting twee weken terug, dat hij twee weken ging oefenen op de naam :D

Deel Deze Pagina