Discussietopic wedstrijden inline-skaten 2018

Discussie in 'Skeeleren' gestart door leenstrafan, 26 mrt 2018.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De wereld skeelerbond (FIRS) heeft het WK Skeeleren 2018 toegewezen aan Nederland. De wedstrijden zullen van 1 t/m 8 juli 2018 georganiseerd worden in Heerde (3 dagen baanwedstrijden op de Bertus Dokter Piste) en Arnhem (3 dagen wegwedstrijden en 1 dag marathon in het centrum van Arnhem).

  En wie organiseren dat toernooi dan? Broers Ronald en Michel Mulder deelnemer én toernooidirecteur bij WK inlineskaten.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  In dit topic kunnen we praten over de verschillende wedstrijden. Omdat Nederland eindelijk een keer het WK mag organiseren, zullen veel toppers zich dit seizoen daar op gaan richten.
  Bijna alle wedstrijden zullen in Heerde zijn, alleen de afsluitende marathon is in Arnhem.
  Het baantoernooi wordt in Heerde verreden, de wegwedstrijden in Arnhem.
  De baan (piste) is 200m lang en het wegparcours is de omliggende skeelerbaan van 400m. Zie ook hier voor meer info.
  Om zich daarvoor te plaatsen zal het NK baan/weg over 2 weken heel belangrijk zijn. Deze worden in Heerde op dezelfde baan/weg als het WK gehouden. Vanaf komende vrijdag vind daar ook weer de jaarlijkse Europa Cup wedstrijd plaats. Daar zullen weer de nodige internationale toppers, ook van buiten Europa, aan de start staan. Afstanden die hier gereden worden zijn 200m (Dobbin sprint), 500m, 5 km puntenkoers en 10 km afvalkoers.

  Wil je een keer de marathontoppers in actie zien, dan raad ik de wedstrijd van woensdagavond aan in Steenwijk. Elk rondje is het weer volle bak omhoog knallen richting de finishlijn en aan de andere kant van het parcours een scherpe bocht na een afdaling. De dames starten om 18:30, de heren een uur later. Veel toppers aan de start (zie ook deze lijst) , o.a. Elma de Vries, Lisa van der Geest, Berber Vonk, Bianca Roosenboom, Manon Kamminga (?!), Chris Huizinga, Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Robert Post, Gary Hekman en Bart Swings (!).
  Laatst bewerkt: 1 mei 2018
  Lorca vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Bij de wedstrijden in Steenwijk waren er aardig wat internationale rijders actief. Bij de dames was er een flinke Colombiaanse afvaardiging. Manon Kamminga rijd inmiddels voor Bont en is teamgenote van Luz Karime Garzon. Deze Colombiaanse was gedurende de hele wedstrijd zeer actief en pakte ook het drieronden klassement en de leiders prijs (vaakst als eerste op de doorkomst). Op een gegeven moment zaten er zelfs 5 Colombiaanse dames in een kopgroep met Gerline Crediet als enige Nederlandse. De beslissende kopgroep ontstond een paar rondes voor het einde. Daarin een aantal Colombiaansen, Manon Kamminga, de zussen Crediet, Lisa van der Geest en Beau Wagemaker. Elma de Vries sloot later nog aan maar kon geen rol meer spelen in de finale. Manon Kamminga ging de sprint van kop af aan en kon Herrera en Garzon vrij makkelijk verslaan. Daarmee prolongeerde ze haar titel en bewijst daarmee dat ze het nog niet verleerd is. Na afloop gaf ze aan dat de wedstrijd haar vrij makkelijk af ging.
  Bij de heren flink wat buitenlandse rijders: Fransen, Denen, Spanjaarden, een Portugees, een Duitser, Venezulanen en twee Belgen. Net als bij de dames werd het peloton al in de tweede ronde flink uit elkaar getrokken. Rhijnen en Bart Holwerf zaten in een eerste kopgroepje. Na een ronde of 5 was er een kopgroepje weg met meteen een aardige voorsprong. Crispijn Ariëns, Gary Hekman, de Spanjaard Cabello (volgens mij beter bekend als Patxi Peula) en een Fransman geven flink gas. Bart Swings had de slag gemist, gaat in de tegenaanval en weet vrij snel aan te sluiten. In het peloton van zo'n 20 man o.a. Evert Hoolwerf, Sjoerd den Hertog en Chris Huizinga. De Fransman valt weg uit de kopgroep en de vier gaan het uitmaken. Ariëns probeert een paar keer te ontsnappen maar Swings rijd hem steeds terug. De Spanjaard had zich gespaard en probeert de anderen te verrassen in de eindsprint maar Swings pakt het hem terug. Hekman wacht op het juiste moment en sprint naar de zege. Daarmee pakt hij voor de 5e keer de Klim van Stteenwijk en evenaart Arjan Smit, die dat zo'n 10 jaar geleden deed. Swings pakt de leidersprijs en wint daarmee een pakket open haardhout.
  Laatst bewerkt: 2 mei 2018
  ZeeKoei en Lorca vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina