Doping in het schaatsen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Is een goeie. Daarom blijf ik erbij: straffen zonder geen enkel bewijs.. alleen maar omdat je uit Rusland komt/ in Rusland traint.. kan echt niet.
  Schors de bekende gevallen levenslang van mijn part... maar dit ALLE Russen uitsluiten gedoe lijkt op klasse-justitie.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 3. Bolleje

  Bolleje New Member

  "Is een goeie. Daarom blijf ik erbij: straffen zonder geen enkel bewijs.. alleen maar omdat je uit Rusland komt/ in Rusland traint.. kan echt niet.
  Schors de bekende gevallen levenslang van mijn part... maar dit ALLE Russen uitsluiten gedoe lijkt op klasse-justitie."

  Net zoals op het WK atletiek en de vorige spelen zullen er mogelijk wel Russische sporters kunnen aantreden onder olympische vlag...
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Laat me raden, de gedopeerde Russische schaatsers moeten in de zak naar Spanje?
  Monique vindt dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, straffen bij Sinterklaas is al jaren afgeschaft. Net zoals iedereen krijgt dus ook Rusland gewoon zijn cadeautje, al zijn ze stout geweest.
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Lijkt me logisch. Weren van ALLE Russische atleten zou te ver gaan.. als er bewijs is, prima. Zonder bewijs moet men heel voorzichtig zijn.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik mag toch hopen dat stoute kindertjes (Russen die doping hebben gebruikt) geen cadeautjes krijgen op 5 december.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat hoop ik ook, dat Russen van wie bewezen is dat ze doping hebben gebruikt worden geschorst. Net als bij Amerikanen, Nederlanders, Chinezen of wat dan ook.

  Ik hoop wel dat alle andere sporters gewoon mogen. En dan het liefst gewoon onder Russische vlag (die symboolpolitiek met andere pakken raakt volgens mij niemand, hooguit de sponsors). Maar als het neutraal moet, dan maar neutraal. Maar niet zo'n discriminerende regel als bij de atletiek.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik vind het al dan niet schorsen van Rusland voor de Spelen nu een veel groter punt dan voor Rio de Janeiro. De sporten daar boeiden me minder, of Rusland speelde er een minder prominente rol in. Maar met Pavel Kulizhnikov en Denis Yuskov komen de beste twee niet-Nederlandse mannen uit Rusland.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Zijn Seung-hoon Lee en Lorentzen nu ook al Nederlander? ;)
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Dus dan is het gewoon beetje hypocrisie/ eigen belang? Zorgen dat de 2 grootste uitdagers niet mee kunnen doen zodat de kansen voor NL nog meer stijgen?
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wat mij betreft is het volledig uitsluiten van een land eigenlijk altijd uit den boze, of je moet kunnen aantonen dat 100% van de sporters gedrogeerd werden/worden.

  Mochten er sterke verdenkingen zijn, dan desnoods de Russische sporters extra vaak controleren vanaf nu en gedurende de OS (ja, ik weet dat doping in het verleden ook straks effect kan hebben). Is er de kans dat iemand met doping een medaille wint? Ja natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen, daarvoor hoeft die persoon zeker niet uir Rusland te komen...Dat risico neem ik dan liever dan onschuldigen straffen zonder bewijs dat zijzelf idd gedopeerd waren.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik zie liever, als mocht blijken, waar het op lijkt, dat er systematisch doping gebruikt is of met urine/bloedmonsters geknoeid is, dat de bond(en) in kwestie gestraft worden - dus geen toernooien meer in dat land voor, zeg 4 jaar.
 15. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Hoeveel wereldtitels heeft Lorentzen bij de senioren gewonnen? En hoeveel Yuskov en Kulizhnikov?

  En welke prijs heeft Seung-Hoon Lee na Vancouver nog gewonnen op een "echt" nummer?
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De MS is een echt nummer en de TP ook. Sterker nog, buiten Nederland zijn dat in tussen dé nummers voor schaatsers met een langere adem.
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Brittany Bowe heeft een statement geplaatst op haar Facebook dat ze al 10 keer is getest dit jaar en meer dan de Russen zou dat zijn. Dit naar aanleiding van een artikel waarin oa staar dat Pavel niet getest zou zijn door de Russische Anti doping organisatie. Eerlijk gezegd ben ik een beetje klaar met deze statements in het schaatsen. Nu weten we het wel...

  En was het nu zo dat een ander orgaan de Russen zou testen om te voorkomen dat er weer rare dingen zouden gebeuren?
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  10 keer... als dat inclusief de vrij nutteloze dopingcontroles tijdens een wedstrijd is, is dat eigenlijk nog bar weinig. De controles moeten bij schaatsen in de zomer plaats vinden, zoals je wielrenners moet controleren in de winter.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 19. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Russische atleten waarschijnlijk niet welkom op de Spelen omdat ze zich niet conformeren aan het Wada. Misschien met enkele uitzonderingen. Lijkt me zeker dat in dat geval Kulishnikov (terecht naar mijn mening) niet mag starten aangezien hij al is gepakt en ook vorig jaar nog op Meldonium is betrapt.
 20. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Lance Armstrong, overigens een landgenoot van Bowe, ging er altijd prat op dat hij de meest gecontroleerde sporter ter wereld was, en dan ging het om honderden keren per jaar ipv 10 keer. Dus hoe vaak je gecontroleerd wordt zegt helemaal niks.
  ZeeKoei en fransvanbakel vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina