Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Lorca: Het WADA stapt wat mij betreft wel te snel naar het CAS tegenwoordig, elke vrijspraak of strafvermindering vechten ze aan. Dat laat de, bijna altijd onschuldige, sporters vervolgens nog langer in onzekerheid. Alsof het WADA verliest bij een vrijspraak... juist het feit dat je vrijgesproken kunt worden, ook bij afwijkende bloedwaarden, is essentieel in mijn ogen. Dat zou het WADA ook als winst moeten zien.

  Blij zijn dat er een medische oorzaak is ipv het dopinggebruik waar ze tegen vechten, dat zou een logischere reactie zijn.
  proeme, ZeeKoei en Spruit vinden dit leuk.
 2. Camila

  Camila Member

  Wat ik me afvraag is waarom Yara nog heeft meegedaan aan de Relay op de Olympische Spelen. Ze wist toen dat er nog een kans was dat de WADA in hoger beroep zou gaan en er waren genoeg shorttracksters beschikbaar. Als Yara in het hoger beroep niet wordt vrijgesproken kan het hele team nu brons verliezen. Is ze zo zeker dat ze de zaak zal winnen?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  De zaak was voor de OS afgedaan. Waarom zou ze dan niet mee doen? Dat het WADA dan tegen beter weten in nog weer in beroep gaat is hun recht maar ik geef ze heel weinig kans dat ze dat gaan winnen.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 4. Eelco

  Eelco Active Member

  Ik ben deels dezelfde mening toegedaan. Alleen het feit dat Yara (of wie dan ook) een medische afwijking heeft waar ze nog niet eerder mee te maken hebben gehad zal denk ik automatisch tot hoger beroep leiden. Als er eenmaal jurispredentie is weet ook het WADA hoe ze in de toekomst met zulke situaties om moeten gaan.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Afwijkende bloedwaarden.. is dit niet hetzelfde als Claudia Pechstein?!
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Zijn er ergens duidelijkere/uitgebreidere argumenten te vinden?

  Ik vind dit toch opmerkelijk:
  "Een team van experts vond uit dat een afwijking in de doorbloeding van haar longen, vermoedelijk het gevolg van een aangeboren hartafwijking, ervoor zorgde dat Van Kerkhofs bloed uitzonderlijk reageert op verblijf op hoogte en op lange vliegreizen. Dat is altijd zo geweest bij mij en dat zal ook altijd zo blijven", aldus de 27-jarige Zoetermeerse, al had ze daar tot juni 2017 zelf ook geen weet van.

  Het is toch niet zo dat ze in 2015/2016 voor het eerst in het vliegtuig stapte en daarna gecontroleerd werd? Het zijn afwijkingen die nooit eerder zijn geconstateerd, maar de 27-jarige Zoetermeerse weet al wel te melden dat het 'altijd zo geweest is en altijd zo zal blijven'. Dus aan de ene kant is het een aandoening die ze al haar hele leven zou hebben en zal houden, aan de andere kant speelt het 2x kort na elkaar op en verder nog nooit?
  De WADA denkt dat er een zaak is, we gaan het zien. Op basis van afwijkingen wordt bijna nooit iemand geschorst, dus Yara zal hoe dan ook wel goed komen.

  Overigens, mocht ze toch geschorst worden en evt. haar OS-medailles kwijt raken, raakt Ter Mors haar prestatie van 'medailles in 2 verschillende disciplines op 1 OS' ook weer kwijt. Gekkenhuis.
  Nogevendit en Camila vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina