Elise Christie overweegt overstap

Discussie in 'Lange baan' gestart door VorstM, 22 feb 2018.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://www.theguardian.com/sport/2018/feb/22/elise-christie-long-track-skating-winter-olympics

  Zou wel leuk zijn, ze was volgens mij best goed op de kortebaan.

  Elise Christie will consider moving abroad to take up long-track speed skating – where there are far fewer opponents and crashes than in short track – in a bid to end her Winter Olympics jinx.


  'Fewer opponents' slaat hopelijk op het aantal tegenstanders ín de baan, anders voel ik me beledigd! Denk dat ze, kijkend naar Silovs, Cha, Davis en natuurlijk Ter Mors, een goede kans maakt op korte klasseringen op de kortere afstanden. Bring it on, dan zijn we ook van Gemma Cooper af! Win-win dus.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Christie said: “It’s gone through my mind for many years and I’ve done it as part of my training. It’s an easier sport for sure – whoever goes the fastest wins and unless you make a silly mistake you aren’t going to get a penalty.

  een volgend echec ligt op de loer...
  ben overigens benieuwd waar ze langebaan al gedaan heeft (als traing)
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jaa, dat zou ik toejuichen.

  Understatement; wereldkampioen.

  Wat is er mis met Gemma Cooper dan?
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik heb nooit begrepen waarom Jorien ter Mors nooit voor de massastart is gegaan. Dat zou de afstand moeten zijn waarop Elise Christie het snelst kan aanhaken bij de wereldtop. Ze is van harte welkom.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 5. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ze zegt dat het makkelijker is, maar is dat echt zo? Uit interviews met Mantia en Swings e.a. dacht ik op te maken dat schaatsen in ieder geval lastiger is dan skeeleren, omdat je altijd perfect moet rijden, als je een klein foutje maakt kun je eigenlijk al niet meer winnen. In shorttrack kun je gewoon laatste liggen en alsnog doorgaan/winnen, sterker nog, je kan zelfs al uitgeschakeld zijn en alsnog een medaille halen. Als je in schaatsen net wat minder bent dan de rest is de kans dat je alsnog kan winnen eigenlijk 0.
  Nou ja, laat haar het maar proberen, meer toppers op op de schaatsbaan is natuurlijk nooit fout :).

  Nouja, ze is natuurlijk gewoon niet zo goed :p. Het zou mooi zijn als de Engelse records wat zouden verbeteren ;).
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Misschien kan Gemma Cooper wel nog een vriendinnetje vinden en dan zes rondjes achter Elise Christie aan? Extra topteams bij de vrouwen-TP zijn van harte welkom. Net zoals Christie in haar eentje op de individuele afstanden en/of massastart. Ze hoeft inderdaad minder bang te zijn voor penalties en valpartijen.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  alleen maar binnenbaantjes rijden op de andere afstanden (dan TP en MS) leidt anders snel tot een DQtje
  JohnZero vindt dit leuk.
 8. diploma

  diploma Member

  Als die walgelijke Hongaarse shorttracker Liu dan maar niet na elke afstand over de boarding hangt om dat schaap onder het toeziend oog van vele schaatsfans te tongen.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik moet zeggen dat ik het geaai over zijn wenkbrauwen ook niet super vind, maar om hem nu 'walgelijk' te noemen? Wat ik begrijp van andere shorttrackers zijn de Liu's echt hele aardige jongens. En dat je na de eerste olympische titel ooit van je land op de winterspelen blij bent en dan je vriendin in de armen vliegt, dat vind ik alleen maar mooi. Van mij mag Christie dat ook doen na de eerste Britse langebaanmedaille ooit op de winterspelen.
  leenstrafan en ZeeKoei vinden dit leuk.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Zou ze niet bedoelen dat het makkelijker is omdat je met minder gedrang te maken krijgt. Who's fastest wins. Dat is bij ST lang niet altijd het geval.
  ZeeKoei, chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Volgens mij bedoelt ze dat, inderdaad. Easier in de zin van 'minder gecompliceerd', niet 'minder competitief' of 'makkelijker uitvoerbaar'.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, dat is hoe ik het ook interpreteer. Elise Christie heeft blijkbaar het gevoel dat ze hard kan schaatsen, vaak harder kan schaatsen dan de rest, maar te vaak met inhalen in het gedrang komt en dan met valpartijen en penalties te maken krijgt.

  Ik kan zo snel in de databases van SpeedSkatingNews en SpeedskatingResults geen uitslagen vinden, dus ze heeft misschien wel op de lange baan getraind, maar nog geen wedstrijden gereden.
  Als Christie inderdaad over zou stappen dan denk ik dat ze zich direct plaatst voor wereldbekerwedstrijden en zeer waarschijnlijk ook wel meteen richting de A-groep zou kunnen promoveren, dat hebben we eerder gezien van shorttrack-toppers als Park Seung-hi, Shani Davis, Haralds Silovs en Jorien ter Mors. Kijk ook naar Suzanne Schulting die PR's heeft van 39,1, 1.16,1, 2.04 en 4.23 en dus als ze voor een land als Groot-Brittannië had gereden, zich makkelijk voor de OS 500m/1000m en het WK sprint had geplaatst.
  Of Elise Christie bij haar eventuele overstap echt de stap naar medailles kan maken, dat kan denk ik niemand voorspellen.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Direct wereldbekers, dat geloof ik nog wel, maar de A-groep lijkt me in het begin nog wel lastig voor haar. Ze is niet de meest technisch onderlegde shorttrackster en heeft nooit al sinds haar jeugd langebaan en shorttrack gecombineerd zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij Schulting en Davis. Wat ze qua tijden op een 500 meter waard is, blijft afwachten.

  Maar goed, ik hoop wel dat ze de overstap maakt. Zij kan het Britse langebaanschaatsen misschien wel naar een hoger plan tillen. Dat is alleen maar goed voor de sport.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  http://www.skysports.com/olympics/n...tie-focused-on-beijing-winter-olympics-return

  Onderin het artikel zegt ze:

  "I want to go the next Olympics and skate short track and long track. I've got so much more to give to the sport, I have so much more to give to it.


  Specifiek de combinatie short- en long track. Nou weet je niet of ze het letterlijk zo gezegd heeft, maar dat duidt er toch op dat ze het serieus wil gaan proberen op de langebaan.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Heeft ze wel gedaan. In haar enige WC race werd ze tweede (18 december 2012) achter Mariska Huisman maar voor Claudia Pechstein, Bo Reum Kim, Ivanie Blondin.
  strawbale vindt dit leuk.
 16. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik hoop dat ze niet teveel puistjes heeft, die Britten zijn tegenwoordig amper nog te vertrouwen (i)
  Laatst bewerkt: 17 mrt 2018
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  zou ze haar vriendje meenemen naar de langebaan?
  EenBrabander vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina