Het Norge topic

Discussie in 'Lange baan' gestart door Tuttifrutti, 4 mrt 2018.

 1. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Nu de Noren het zo goed doen vind ik dat ze wel een eigen topic verdienen op dit forum.

  En ook omdat ik anders niet weet waar ik de volgende leuke nieuwtjes kwijt kan:

  - Håvard Bøkko gaat nog minstens 1 jaar door met schaatsen! Hij heeft het plezier weer helemaal terug gevonden. 'Het is leuk om schaatser te zijn in Noorwegen op dit moment' zegt hij. Het komende jaar (jaren) gaat hij zich vooral weer richten op het allrounden. Daar is hij toch het beste in en vind hij ook het leukst. Een volgende OS is nog ver weg maar dat sluit hij ook niet helemaal uit.

  - Jeremy Wotherspoon blijft trainer van de Noorse sprinters! Zijn contract liep na dit seizoen af maar is nu verlengd. De Noorse bond en Wotherspoon zijn daar beide erg blij mee! Het was ook wel de intentie voor beiden om de samenwerking voort te zetten en nu is het helemaal rond.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dit zijn allebei idd leuke nieuwtjes. Het betekent met Wotherspoon dat de goede weg wordt voortgezet, wat belangrijk is omdat ze op dit succes eerst moeten voortbouwen, zeg maar het ijzer smeden nu het heet is. Hopelijk zorgt dit Noorse succes voor nieuwe aanwas bij de jeugd, maar dan zullen ze de komende jaren eerst nog meer successen moeten boeken anders bloedt het misschien weer dood.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 3. Joris180

  Joris180 Active Member

  Mooi dat het weer leeft in Noorwegen.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 4. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Goed idee. Ik heb al sinds Fred Anton Maier een zwak voor de Noren.

  Martine Ripsrud viel me flink tegen, dit weekend. Is het seizoen voor haar ook te lang geweest?
  Hege Bokko deed het goed maar het lukt haar nog steeds niet om dichter bij de top te komen. Wie weet kan Jeremy daar de komende jaren nog wat moois bereiken.
  En natuurlijk alle lof voor Havard Lorentzen!
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ripsrud komt terug van een ernstige blessure. Ongeveer hetzelfde wat Lorentzen in oktober 2015 overkwam, gebeurde haar helaas twee jaar later.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 6. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Leuk dat Bokko doorgaat en goed voor de breedte van het Noorse schaatsen. Hij zal wel echt aan moeten poten om zich überhaupt nog te plaatsen voor bv. een WK Allround denk ik. Pedersen is sowieso beter en Henriksen en Nilsen worden ook steeds beter. Johansson zal daar volgend jaar waarschijnlijk ook nog bijkomen en dan is er ook nog een kans dat 1 van de sterke neosenioren (Haugli, Kroyer, Stangeland) de stap naar het echte niveau gaat zetten. Straks moeten ze in Noorwegen ook nog selectiewedstrijden gaan houden!
  EenBrabander en Tuttifrutti vinden dit leuk.
 7. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  En juist die aanwas baart wel zorgen voor de komende jaren. Achter Johanssen en Wiklund wordt het echt wel minder. Tobias Floiten is een talentje maar dan houdt het eigenlijk wel op. Tijdens de succesvolle periode van de Polen werd ook steeds maar weer gezegd (lees: Herbert) dat het Poolse schaatsen volop in de lift zat. Maar in de verste verte was geen talent te ontdekken om het stokje van Brodka en co over te nemen. Maar de komende vier jaar gaan de Noren in ieder geval mee doen en dat is geweldig nieuws voor het schaatsen.
 8. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Het was een vervelende blessure maar lang niet zo ernstig als die van Lorentzen. In Calgary was ze er al weer bij, maar wel in de B-groep. Dat niveau is ze na drie maanden nog niet ontstegen.
 9. Koen

  Koen Well-Known Member

  21 maart doen Bjørn Magnussen en Henrik Fagerli Rukke mee aan de Zilveren bal in Leeuwarden.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 10. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  De Noorse 'schaatscountry-band' Melkesyra heeft al heel wat liederen geschreven over schaatsen en (Noorse) schaatsers. Hun nieuwste lied gaat (natuurlijk) over Sverre Lunde Pedersen!  Hun lied over Håvard Bøkko is inmiddels al meer dan 10 jaar oud maar blijft ook leuk:

  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 11. speedskating

  speedskating Member

  Schaatsers van Noorwegen:

  - Havard Holmefjord Lorentzen
  - Henri Fagerli Rukke
  - Sverre Lunde Pedersen
  - Simen Spieler Nilsen
  - Havard Bokko
  - Sindre Henriksen
  - Bjorn Magnussen
  - Allan Dahl Johansson

  - Ida Njatun
  - Hege Bokko
  - Martine Ripsrud
  - Anne Gulbrandsen
  - Sofie Karoline Haugen
  - Camilla Lund

  Iemand nog aanvullingen?
  De Keizer vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zie hier:

  speedskating vindt dit leuk.
 13. speedskating

  speedskating Member

  Oh ik wist niet dat die er al was Sorry
 14. Giel1

  Giel1 Active Member

  Artikel op NRK: Bøkko med imponerande testresultat: – Har aldri sett betre

  Volgens Bjarne Rykkje heeft Hege Bøkko indrukwekkende testresultaten neergezet in de zomer. Ze was bij een test naar verluidt sterker als sommige jongens. Ze geeft zelf aan dat ze nog moeite heeft met het technische aspect van schaatsen.

  Haar trainingsresultaten van dit jaar laten in ieder geval nog geen bevestiging zien van de sterke testresultaten. Met 39,46 en 1.17,74 als beste seizoenstijden, rijdt ze gemiddeld.

  Bron: https://www.nrk.no/sport/bokko-med-imponerande-testresultat_-_-har-aldri-sett-betre-1.14105464
 15. Elina

  Elina Well-Known Member

  Misschien is Hege een soort Laurine van Riessen. Supergoed/snel, maar technisch goed rijden en daardoor snel lukt niet (altijd)...
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik dacht ook al... als ze zo goed is in testen, moet ze gaan wielrennen. Dat is zeker op de baan meer 1 op 1 je waardes omzetten in snelheid.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het tegenovergestelde bestaat ook en wordt verpersoonlijkt door Allan Dahl Johansson. Hij gaf in een interview aan in de trainingen niet meer zijn best te doen om zijn maten te kloppen, zodat hij ze kan verrassen tijdens in de wedstrijden... Rare houding. Eindigde hij daarom achter SLP en Bøkko bij de trainingswedstrijden een paar dagen geleden?

Deel Deze Pagina