IJsbaan Leiden

Discussie in 'IJs' gestart door Hakkie2, 25 okt 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Terwijl in Drenthe er een ijsbaansoap is, kunnen ze er bij mij in de omgeving ook wat van. Het gaat om de IJsbaan in Leiden. Leiden heeft geld voor een 250 meter baan (15 miljoen), maar er ligt een plan voor een tweelaags 333 meter baan, dat kost 3,2 miljoen meer. Daar zouden 14 regiogemeenten aan mee moeten betalen. Voordeel is dan dat de ijsverenigingen uit de buurt naar deze baan gaan, ipv naar Den Haag, Rotterdam of Utrecht.

  Bob de Jong en anderen hebben al gepleit voor een ijsbaan in Leiden.

  Kaag en Braasem wil wel 170.000 euro betalen. Teylingen en Zoeterwoude komen ook met een bedrag. Katwijk heeft om uitstel gevraagd, maar lijkt 4 ton over te gaan maken. Maar met name mijn gemeente, Alphen aan den Rijn, ligt dwars. Maar niet omdat het geld er niet is. Er worden allerlei kunstgrepen uitgehaald, met name door collegepartij Nieuw Elan. Die stellen nu voor een mobiele ijsbaan van 400m in Alphen zelf neer te zetten.

  Alphen zou 7 ton mee moeten betalen aan de ijsbaan in Leiden, eenmalig. Maar het nieuwe plan voor de mobiele ijsbaan, die maar 3 maanden per jaar open zou zijn en dus niet gebruikt gaat worden door de ijsverenigingen, kost 3,5 miljoen investering en 8 ton per jaar. Het gaat hier om een ordinaire burenruzie, Alphen aan den Rijn weigert mee te betalen aan ontwikkeling van iets in Leiden.

  Het geld had 1 oktober binnen moeten zijn, maar dat is al uitgesteld. Ik vrees dat deze soap nog wel even gaat duren...  Nu weet ik niet zo goed wat ik van een ijsbaan in Leiden moet denken, aangezien Den Haag en Utrecht dichtbij zijn en ook maar met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Maar dat hier kinderachtige politieke spelletjes worden gespeeld is duidelijk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  De Uithof en Vechtsebanen dateren uit de jaren 70 en zijn behoorlijk verouderd.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, dat klopt... maar een extra concurrent voor hen zou misschien wel het laatste zetje kunnen zijn om het hoofd niet meer boven water te kunnen houden. De Vechtsebanen waren al eens failliet. En geen idee wat er in zo'n geval met die banen gaat gebeuren. Komt er nieuwbouw, renovatie of gaat het gewoon plat?
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  misschien kunnen ze verhuizen naar Alphen aan de Rijn. ;):eek::p:D

Deel Deze Pagina