ISU Congres 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2018.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Kibalko heeft inmiddels al wat ervaring opgebouwd en was hij niet de baas van een bedrijf dat schaatspakken produceerde?
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik vind het wel grappig. "anders moet er nog twee keer een reis naar midden / Oost Europa gemaakt worden". Als ik een Pool zou zijn dan zou ik balen dat ik weer met dag busje 12 uur naar Heerenveen mocht rijden enkele reis terwijl ik ook uit mijn bed kon rollen en binnen 10 minuten op de ijsbaan in Warschau kan staan bij wijze van. Ik weet dat je het niet zo bedoeld hoor :) het is natuurlijk voor een aantal landen altijd meer reizen dan een ander.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  In het atletiek (de grootste sport die met goed schaatsen te vergelijken is) heb je maar één WK per twee jaar (eigenlijk drie toptoernooien per vier jaar, inclusief OS) en daarnaast twee reeksen met grote internationale wedstrijden, de Diamond League en daar onder de World Challenge (o.a. FBK Games). Niet alle onderdelen staan elke keer op het programma en niet alle toppers starten op elk toernooi, en dat is geen probleem, want idealiter krijg je dan een mooie opbouw richting het hoogtepunt van het seizoen.

  Eigenlijk zie ik niet in hoe dit niet in het schaatsen zou kunnen werken. Je zorgt van half oktober t/m maart voor elk weekend een schaatswedstrijd, een beetje verdeeld over de continenten, met diverse disciplines die lokaal populair zijn en je weet dat niet elke topper per se bij elke wedstrijd rijdt. En dan werken aan een soort traditionele klassiekers, eerste weekend van december altijd het Duits Open in Berlijn etc. Dan in februari heb je het ultieme hoogtepunt van het seizoen waar de grote titels verdeeld worden. Schaatsers die niet van ver vliegen houden rijden vooral hun eigen wedstrijden. In SLC wint Bowe de 1000m in 1.12, in Nagano Kodaira in 1.14 en in Tomaszów Mazowiecki Leenstra in 1.16, maar hoe verhouden die tijden zich tot elkaar? Je ziet het op het WK!
  proeme en Hakkie2 vinden dit leuk.
 4. Spruit

  Spruit Member

  @leenstrafan Dit zou wat mij betreft zeker een mooie opzet zijn voor het schaatsseizoen. Ik denk ook niet dat het probleem m zozeer ligt bij het samenvoegen van alle losse WKs tot één WK. Er moet meer veranderen om tot een mooie seizoensopbouw te komen, echter lijkt daar nog geen concreet plan voor te liggen. Tot nu toe blijft het bij het eventueel toevoegen van een extra worldcup en allerlei extra events, maar er staat nog niets vast.

  Ik weet dat sommige mensen echt een hekel zullen hebben aan de term visie, maar dat is mijn inziens wel iets dat de ISU tekort komt. Er worden weer allerlei losse ideeën geopperd, en een aantal daarvan aangenomen, maar niemand komt met een goed doordacht overkoepelend plan voor een nieuwe opzet van het gehele schaatsseizoen.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Op zich een heel goed idee.

  Maar het is nu vaak al moeilijk om veel publiek te krijgen voor wedstrijden, ik vrees dat het hiermee niet beter zal worden. Dan krijg je vrees ik allemaal verlieslatende wedstrijden.

  Maar het idee van een vaste kalender is eigenlijk heel goed. Daarin kun je ook wedstrijden als de Utrecht city bokaal of de standaard opwarmwedstrijden in Duitsland opnemen. Met dan alleen een wisselende locatie voor het WK. Werk dan gelijk (net als bij de UCI) met WB wedstrijden en kleinere categorieën. Kun je zelfs een soort wereldranglijst bijhouden. Maar de vraag is dus of je hiervoor genoeg wedstrijden door het jaar heen kunt organiseren, elke redelijke baan moet dan toch minstens 1 'vaste' datum hebben waarop een wedstrijd is.
 6. Eelco

  Eelco Active Member

  Beste en meest realistische voorstel dat ik tot nog toe heb gezien. Is er geen plekje voor je bij de ISU;)?
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Klopt. Maar ook atletiek heeft te kampen met lege stadions en teruglopende belangstelling met bijbehorende financiële problemen - het stoppen van Bolt wordt gezien als groot probleem. De Diamond League is zeker niet perfect en dat de meeste toppers niet meedoen aan de wedstrijden zorgt er niet bepaald voor dat de wedstrijden meer status krijgen... Wie kijkt er naar die wedstrijden op TV? Ook vrijwel niemand, zelfs niet in Nederland waar we nu toch een stel wereldtoppers aan de start hebben staan bij elke meeting. Tel daarbij op dat vrijwel de gehele IAAF-top van de afgelopen jaren ook nog eens de bak in gedraaid is vanwege corruptie en de sport al jaren geteisterd wordt door dopingperikelen. Het gras is niet veel groener bij een sport als atletiek, die in potentie het toch echt wel makkelijk zou moeten hebben.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dan wil je eigenlijk terug naar het verleden want dit is een afspiegeling van wat er tot aan de invoering van het World-Cup circuit in 1985 altijd al geweest is.
  Een groot aantal ( nationale en internationale) klassieke wedstrijden in diverse landen op vaste data in het jaar. IJsselcup, Dynamocup, Nieuwjaarswedstrijden, 4-banen Tournee, etc en afsluitend de Gouden Schaats in Inzell. Voeg daarbij nog een groot aantal interland wedstrijden en uiteraard de grote nationale en internationale kampioenschappen en de kalender was van November tot eind Maart gevuld.
  Lang niet iedere topper reed natuurlijk overal mee en zeker achter het IJzeren Gordijn werd vaak verstoppertje gespeeld voor de rest van de wereld waardoor het gissen was naar de vorm van bijvoorbeeld de CCCP rijders als er een kampioenschap aan zat te komen. Bovendien was de berichtgeving destijds niet zoals het nu is. Uitslagen en tijden uit Azië en de Sovjet republieken waren soms weken onderweg voor ze in Europa bekend raakten.
  Laatst bewerkt: 15 jun 2018 om 13:58
 9. Kristian

  Kristian Active Member

  Speedskating can not afford not to arrange all of its disiplinces at at wk level each year. The problem is the belief that a single WK each season is the solution. Wisely one has decided to move from 3 to 2 WKs each year, but the next ISU-step is probably a blind path: ONE WK... It doesnt fit speedskating. Speedskating is samalogs and single distances. And they should be kept apart in non-olympic seasons. In our modern times where samalogs are under pressure due to long term development, one should instead question why allround need help from sprint (EK 2017), and why Amsterdam was such a huge success.
  Although traditionalists dont want to accept it, a WK allround is now one of several options where skaters can achieve success, but the chances for most skaters are very limited. The Amsterdam success should be repeated every 4th year, but it (allround) will disappear if another generation of skaters are lost. One MUST introduce a modified version of allround thats runs pararell, and simultainously to the present. Once introduced, I am sure that it will be embraced as long as we have classic samalogs every 4th year. Preferably alternating between Amsterdam and Bislet :). (Big outdoor locations)
  I put my trust in Dijkema, Espeli and Haugen,
  Laatst bewerkt: 15 jun 2018 om 17:45
  Eelco vindt dit leuk.
 10. Khlebnikov

  Khlebnikov Active Member

  En wat was daar mis mee? :)
  Eelco vindt dit leuk.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Helemaal niets ! Heb nog stapels plakboeken uit die tijd, waarmee ik me ieder jaar wel weer een paar dagen kan vermaken :p
  fransvanbakel en Khlebnikov vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina