Nuis zet snelheidsrecord

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 28 mrt 2018.

 1. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Elina vindt dit leuk.
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Met of zonder red Bull? Wel erg gaaf
 5. Forza

  Forza Active Member

  Het lijkt me niet zo heel gevaarlijk op een recht stuk en zonder objecten naast de baan. Kun je prima een valpartij maken.

  Ik vind 93 km/u eigenlijk nog wel iets tegenvallen, gezien dat er op de fiets is 270 km/u is gehaald achter zo'n windscherm. Als je kijkt naar de uurrecords verwacht je een veel kleiner relatief verschil (bij schaatsen kun je ongeveer 44 km in het uur halen, bij fietsen 60). Misschien is het moeilijker bij schaatsen om de perfecte omstandigheden te creëren (ijskwaliteit kan iets tegenvallen).
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens mij is het verschil dat je bij fietsen veel minder afhankelijk bent van het maken van een technische beweging. Fietsen is trappen en dat is het. Schaatsen is veel technischer.
 7. Eelco

  Eelco Active Member

  Bij het fietsen wordt het verzet aangepast. Dat lukt bij schaatsen zo slecht;)
  strawbale, Monique en G1ant vinden dit leuk.
 8. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dat zal waarschijnlijk zo'n hele aërodynamische fiets zijn geweest waarin je jezelf helemaal moet opvouwen. Bij schaatsen kan dat niet. Kjeld Nuis is één van de meest technisch onderlegde schaatsers, maar ook zijn aërodynamica kent zijn grenzen. Ik denk dus dat er niet heel veel harder kan worden gereden.

  En is dat snelheidsrecord op de fiets niet in een afdaling behaald? Dat kan op schaatsen natuurlijk helemaal niet. :p
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  G1ant vindt dit leuk.
 10. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Het was dus wel een gewone fiets. Maar die zat eerst gekoppeld aan de racewagen. Vervolgens heeft die zo'n 10 kilometer(!) om op te trekken, los te koppelen en een deel op eigen kracht te fietsen. Bovendien was de recordpoging op de zoutvlakten van Salt Lake City en zoals we allemaal weten ligt dat op zo'n 1400 meter hoogte. Tot slot werd de baan van tevoren geëgaliseerd, waardoor deze volledig vlak was en ontdaan van steentjes en andere rommel die de fiets uit balans kunnen brengen.

  Vergelijk dat met Nuis. Die zat niet gekoppeld aan de racewagen en moest ook op eigen kracht versnellen op een niet zo egale baan. Bovendien had hij maar 1500 meter. Dat is erg kort als je 93 per uur gaat. Het zijn hele dunne ijzertjes, door de schaatsbeweging kun je niet te dicht achter het windscherm zitten en de baan zat vol met bobbeltjes die je met zo'n 30 km/u vervelend vindt, maar die met 90 km/u ronduit gevaarlijk zijn. Al met al heeft ie het dus best aardig gedaan, denk ik.
  strawbale, Monique en G1ant vinden dit leuk.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Ik vind het echt cool hoor, dat hij dat doet en durft! Erg cool!
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het uurrecord in het hardlopen is 21 kpu. Dus kleine 40% van het uurrecord wielrennen. Toch denk ik niet dat Usain Bolt 85 kpu achter een windscherm kan lopen. :) Kortom: onmogelijk om sporten op die manier te vergelijken.

  Ik had iets in deze richting verwacht. Als ze een compleet egale baan kunnen maken met zamboni's, dan kan het boven de 100, denk ik. Nuis kan ook nog beter in de slipstream rijden.
  Laatst bewerkt: 30 mrt 2018
  strawbale en ZeeKoei vinden dit leuk.
 13. rhalbersma

  rhalbersma Active Member

  Omgerekend is 93 km/h een rondje 15,5 :)
  Elina, strawbale, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik neem dat snelheidsrecord op de fiets totaal niet serieus, geen enkele topwielrenner die zulke snelheden op puur eigen kracht en met het materiaal dat in de wielersport gebruikt wordt zou halen. Nuis haalde zijn snelheidsrecord wel op eigen kracht.
  Duif en Tuttifrutti vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina