Overzicht schaatsteams 17/18

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 6 aug 2017.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schermafbeelding 2017-08-06 om 19.34.34.png

  Hier staat een nieuw plaatje. Ik hoop dat het voor iedereen te zien is.
  Laatst bewerkt: 6 aug 2017
  HaagscheBluf, Jippie en fransvanbakel vinden dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik reserveer nog even twee posts...
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  ...voor buitenlandse schaatsploegen. Op termijn komt daar ook een overzicht van, maar dat is wat lastiger.

  Op dit moment weet ik in ieder geval gegevens te vinden van
  - de Duitse ploegen (kernploeg, Beckert, Pechstein)
  - de Poolse ploegen (danku @Lisan)
  - de Scandinavische ploegen (team Skarli, team Wotherspoon, selecties SWE FIN DEN)
  - de Russische ploegen Poltavets en Sivkov
  - de Kazakse ploeg

  Canadese en Amerikaanse ploeg moet ook wel lukken, denk ik.

  Is Nieuw-Zeeland een los team?

  Aziatische ploegen zijn het lastigst omdat je dan van Google Translate afhankelijk bent. Het Cyrillisch schrift kan ik tegenwoordig lezen (wat niet inhoudt dat ik Russisch kan). Met Hangul, het Koreaanse schrift, ben ik ook bezig geweest. Omdat dat geen logografen zijn zoals in het Chinees, is dat wel te doen. In feite is het Koreaans ook gewoon een alfabet, maar ieder "teken" is een lettergreep, bestaande uit afzonderlijke componenten.

  상화이 is Sang-hwa Lee.
  상 bestaat uitㅅ=s, ㅏ=a, ㅇ=ng.
  화 bestaat uit 호=hw, ㅏ=a.
  이 bestaat uit ㅇ=[niks]*, ㅣ=i.

  *In feite is haar naam dus Sang-hwa I, maar daar wordt dus Sang-hwa Lee van gemaakt. Om zich te onderscheiden van Zuid-Koreanen, wordt de achternaam 이 in Noord-Korea geromaniseerd als "Ri". De Chinese variant is "Li".

  On-topic: als iemand informatie heeft over buitenlandse ploegen, vertel het maar! :)
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  @EenBrabander Interessante overzichten. Echter, deze roepen bij mij wel de volgende vragen op:

  Ik zie een Chris Huizinga bij zowel team Clafis als Lotto-Jumbo. Zijn dat echt 2 verschillende mannen?
  Ik zie een Martin ten Hove als trainer bij team Plantina, maar ook een apart team Ten Hove. Gaat het hierbij niet om dezelfde Ten Hove?
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  1: Chris Huizinga bij twee teams? Oeps, foutje. Brabanders zijn mensen en mensen zijn niet foutloos. Ik heb een nieuw plaatje geüpload. (Huizinga rijdt bij TLJ sinds dit jaar en zit ook bij een marathonteam, maar dat is niet Clafis. Het is namelijk AB Transport, wat wel een team onder leiding van Jillert Anema is. Dat zal dan wel de oorzaak zijn van de verwarring. Bij AB-transport rijden Kooiman, Fernandez, Mesu en Boutiette. Voeg daar de Royal A-Ware ploegen aan toe en je hebt het volledige zwik marathonteams van Jillert Anema. Die teams samen bestaan uit dezelfde schaatsers als Clafis trouwens, met als enige verschillen Huizinga (TLJ) en Fernandez (doet geen langebaan meer).)
  2: Er zijn twee Ten Hoves: Martin en Erwin ten Hove.
  Team ten Hove zou een team zijn met allebei de Ten Hoves als coach. Nieuwe ploeg, nog geen sponsor. Op de site van Plantina staat Martin ten Hove daarentegen genoemd als coach, op zijn twitter staat Plantina ook nog als werkgever. Ondertussen staat in nieuwsberichten dat er een ploeg geformeerd is met Erwin én Martin als coaches. Omdat ook Martin ten Hove zich niet in tweeën kan splitsen, is hij gemarkeerd met een vraagteken bij Plantina.

  Voor de zomer met Hill, Greig, Capponi, daarna ziet hij nog wel. Bij de nationale selectie van Australië dus :rolleyes:
  Ik heb het toegevoegd.
  Laatst bewerkt: 9 aug 2017
  De Keizer vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus Huizinga rijdt bij TLJ én bij Anema. Doet hij mee in de massastart? Voor wie dan? :p
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 9. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Hier heb ik wat uitleg over geplaatst op http://schaatspeloton.nl/nieuws/365...nga_Irene_Schouten_en_Sven_Kramer_op_zomerijs: "Noot: omdat de wedstrijd verreden is voor 1 juli geldt deze in het systeem als een wedstrijd van het seizoen 2016/2017. Veel rijders zijn echter al actief in de kleding van hun nieuwe ploeg, die nieuwe ploeg kan echter nog niet in de uitslag verwerkt worden."

  Ik verwacht Chris Huizinga eigenlijk niet terug bij AB Transport, maar ploegsamenstellingen (zeker voor de incidenteel in de marathon rijdende schaatsers) zal pas richting de start van het seizoen bekend zijn. De toevoeging van Chris aan het AB Transport-team was vorig seizoen ook slechts een 10 dagen voor het begin van het seizoen http://schaatspeloton.nl/nieuws/3328/Chris_Huizinga_gaat_marathonschaatsen_voor_AB_Transport
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens de Instagram van Desly Hill zitten niet alleen Sjoerd de Vries, Greig en Capponi bij haar huidige ploeg, maar zijn ook Van Alphen, Vosté en de Brit Brojaka (!?*) aanwezig.

  *Ik weet dat Brojaka jaren geleden wat WB's reed. Ik dacht dat hij gestopt was...
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Brojaka is de assistent-trainer, denk ik.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zijn Twitter bevestigt dat.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Opvallend, op nu.nl staat dat Marije Joling en haar team een sponsor hebben gevonden in IKO, en naar het schijnt voor meerdere jaren (intentie tot 2022!).

  link

  In het huidige schaatssponsorlandschap vind ik dat erg opvallend, zeker voor een team met eigenlijk geen echte toppers. Joling is natuurlijk erg goed, maar een topper zou ik haar niet direct noemen en hooguit kandidaat voor brons of zo op de OS dit jaar.
  Bovendien is Joling al bijna 30 en kan toch nauwelijks verwacht worden dat ze nog jaren hoog meedraait.

  Ook opvallend, voor kpomend seizoen wordt geen merkenteamlicentie aangevraagd.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De constructie lijkt me duidelijk. Alle schaatsers waarmee je reclame kunt maken voor je bedrijf staan al onder contract (veelal slechts voor het Olympische seizoen). IKO laat aan die rijders zien dat ze een goede optie zijn voor na de Spelen. Voor het komend seizoen zijn de kosten voor IKO beperkt. Ze zijn niet geregistreerd als merkenteam. Dat betekent dat ze de 25.000 euro voor talentontwikkeling niet hoeven af te dragen aan de KNSB. Bovendien hoeven ze daarmee geen salaris te betalen aan de schaatsers en dat doen ze dan ook niet. Blijft enkel de kosten voor trainingskampen, materiaal en de reis- en verblijfkosten over. De trainingskampen zullen vrij bescheiden zijn, denk ik.

  Het instappen van IKO kun je dus eigenlijk meer beschouwen als een aankondiging voor seizoen 2018/19 en verder. Schaatsers als Antoinette de Jong, Kai Verbij, etc. zal IKO willen aantrekken na de Spelen. De samenstelling van de ploeg zal volgend jaar vermoedelijk dan ook heel anders zijn dan nu.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Kalon Dobbin traint vanuit Oostenrijk/Inzell de heren Livio Wegner (Zwitser) en Peter Michael. Hij is ook coach NZL. Reyon Key zit volgens mij als thuisbasis in USA maar zeker weten doe ik het niet.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 16. Forza

  Forza Active Member

  Misschien een idee om dit topic te vervangen voor een 2018/2019 versie?
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ga je gang...

Deel Deze Pagina