Schaatsen in de media 2018/2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 12 okt 2018.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De Stentor is een regionale krant uit Apeldoorn en Achtereekte komt uit het nabijgelegen dorpje Lettele (een kern waar pit in zit). Daarom gaat het in die krant voornamelijk over Achtereekte. Omdat het een regionale krant is.
  kernploegfusie en leenstrafan vinden dit leuk.
 2. Camila

  Camila Active Member

  Dat snap ik wel, maar De Jong en de TS vrouwen hadden op zn minst wel even genoemd mogen worden.
  Van een regionale krant van geen superkwaliteit mag ik natuurlijk niet teveel verwachten, maar aangezien er wel weer 4 baldzijden over voetbal waren volgeschreven vond ik dat ze best 1 kolommetje meer hadden mogen uittrekken voor het (volgens velen) belangrijkste schaatstoernooi van het jaar.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het AD had gisteren een sterke FC Knudde. Niet online te vinden, helaas.
 4. Spruit

  Spruit Member

  In het NRC een mooi artikel over Sverre zijn winst, waarin Kramer en Roest kort genoemd worden. Echter geen woord over de TS en geen woord over de 3000m vrouwen.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, regionale blaadjes blijven sowieso wat vaker hangen in ouderwetse opvattingen en wijzes van doen. Dat ze de prestaties van de vrouwen gisteren grotendeels 'vergaten' is dan ook nauwelijks verrassend te noemen, ,maar beschamend is het natuurlijk wel.
  EenBrabander en Camila vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De kranten hebben niet langer de functie om verslag te doen van de wedstrijden. Vroeger moest dat, omdat de tv en internetvideo's er nog niet waren. Inmiddels kiezen papieren kranten meer voor de achtergrondinformatie, want daarin kun je je nog onderscheiden.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nu in Peptalk bij Jack van Gelder: Thomas Krol. Erg leuk, Jack is absoluut geen kenner maar Thomas praat heel makkelijk en vlot. Opmerkelijke ontboezeming dat hij vrijdag in de training nog voorbij gereden werd door Hein Otterspeer en daardoor best wel onzeker aan de start stond van de 1000.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik hoop dan ook heel erg dat Otterspeer een bijzonder goed WK sprint gaat rijden.
  Hannah vindt dit leuk.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat hoop ik ook. Ik hoop dat Verbij wereldkampioen wordt, dat Hein zilver pakt, en dat Lorentzen brons haalt. Ik ga er iig het hele weekend bij zijn en verheug me al.
  chicagodude vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

 12. mi

  mi Well-Known Member

  Mooi interview! Ze heeft de medaille aan de dochter van Paulien gegeven. Mooi ook dat ze het emotioneel een beetje bij elkaar wist te houden.

  Ik vond haar de laatste jaren soms beetje media-overtrained overkomen. Heel vaak dezelfde antwoorden, weinig emotie. Altijd beetje gevoel dat ‘de echte Ireen’ achter media-muurtje verstopt bleef. Geen zwakte tonen. Dat is haar goed recht maar ik vind het wel altijd jammer. Zie liever wat er in iemand omgaat.
  Nou dat muurtje is wel weg, hebben haar de afgelopen 2 maanden meer emotioneel gezien dan in de afgelopen 12 jaar bij elkaar. Vind het mooi dat ze dat durft te laten zien zonder ‘zwak’ te zijn, sterker nog: iemand die zich zo durft te tonen vind ik mega sterk.
  Denk alleen dat ze zelf best graag weer eens een interview wilde doorkomen zonder waterlanders, mooi dat Matthijs haar die ruimte gaf.
  Camila, VictorP, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Misschien durft Ireen nu meer kwijt, omdat ze al zoveel heeft blootgegeven in haar "docümentaire".
  chicagodude en Camila vinden dit leuk.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Was inderdaad een heel mooi interview. Ook Halina Reijn en Ilse de Lange (duidelijk geen schaatskenners) waren zeer onder de indruk. Mooi.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Heb het stukje met Ireen ook net terug gekeken en het was zeker een mooi interview met heel veel respect voor haar prestatie en hoe ze Paulien hiermee eert. Ook mooi dat ze haar medaille aan het dochtertje van Paulien geeft.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Vond het een mooi interview, ik vond het knap dat ze het droog hield ook al had ze het zichtbaar moeilijk op het eind. Dat muurtje zie ik idd ook, ze heeft dit in de docu uitgelegd, ze zegt dat ze na Collalbo 2007 zichzelf een soort van in bescherming neemt omdat ze sinds die tijd weet dat emotie vaak misbruikt wordt door de media. Ik denk dat ze nu beter in staat is emoties te tonen, omdat ze ook gewoon in een andere fase in haar carrière zit, ze kan morgen als het ware stoppen en dan is het goed. Ze hoeft niet meer aan het land of een sponsor te bewijzen dat ze olympisch goud kan winnen, ik denk dat ze nu ook makkelijker kan zeggen dat ze niks hoeft, ook als de media vindt van wel. De artikelen als "Ireen Wust, de weg naar de top lijkt onvindbaar" en "Een worstelende sportvrouw zonder zich op de toekomst" zijn de afgelopen 12 jaar zoveel geschreven en elke keer weer moest ze bewijzen dat het echt nog wel kon. Nu hoeft dat niet meer, ze heeft een sponsor die garant staat voor de rest van haar carrière en wat de media ook zegt het hoeft haar niet te deren. Dat zet denk ik de deur ook voor haar open om zich minder achter dat muurtje te hoeven verschuilen.
  Laatst bewerkt: 13 feb 2019 om 02:44
  mi vindt dit leuk.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mooie tweet van DDV

  Bijgevoegde bestanden:

  Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina