Schaatsen in Oostenrijk (niet Weissensee)

Discussie in 'IJs' gestart door JGB07, 6 feb 2018.

 1. JGB07

  JGB07 New Member

  Hallo forumbezoekers,

  Ik ben nieuw hier en al jaren een groot schaatsfanaat. Heb twee jaar geleden de Weissensee uitgereden, maar krijg mijn vriendin niet zo gek om met mij mee te gaan. Toch wil ik graag eens met haar schaatsen op een meertje in bijvoorbeeld Oostenrijk.

  Nu gaan we komende week skiën in het Zillertal (hebben accomodatie in Schlitters) en nu heb ik wel eens wat gelezen over schaatsen op de Achensee bij Pertisau of andere meren. Een maitlje naar de toeristeninformatie leerde dat de Achensee helaas niet kan. Heeft iemand van jullie ervaring met andere meeren in Oostenrijk dan de Weissensee? en bij voorkeur misschien goede informatie voor Tirol / Regio Insbruck / Zillertal?

  Ik ben erg benieuwd.
 2. JGB07

  JGB07 New Member

  Ter info: heb helaas niet kunnen schaatsen in Oostenrijk.
  Achensee is te groot en vriest nauwelijks dicht.
  Reintalersee kan je soms wel schaatsen (aldus behulpzame toeristeninfo / camping), maar dit jaar onvoldoende vorst.
  De Thiersee was dik / stevig genoeg, maar wordt geen baantje geveegd. Probleem nu was de dikke laag sneeuwijs, waardoor schaatsen ondoenlijk was.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Behalve de Weissensee zijn er in de gebergten veel meer hoog gelegen meren maar doordat daar helaas bijna niemand zich interesseert voor schaatsen is het op die dichtgevroren meren bijna altijd ondoenlijk er op te schaatsen. (Ze trekken er nog eerder een langlaufloipe over)
 4. JGB07

  JGB07 New Member

  Dat is inderdaad het probleem: niemand heeft interesse in te schaatsen. De ontwikkeling in met name Zweden (dat gemeenten steeds vaker baantjes vegen) heeft zich helaas nog niet doorgezet in Oostenrijk. Daar hebben ze het ook niet nodig, want door het skiën hebben ze toeristen zat.
  Toch vraag ik me soms af: is er dan geen enkele oud-Nederlander met een camping aan een bergmeer die wél interesse heeft in schaatsen?

Deel Deze Pagina