Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 18/19

Discussie in 'Lange baan' gestart door chicagodude, 30 jan 2019.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, dat kan en dat recht hebben ze. Daarom ga ik er nog niet voor supporteren. Ik heb liever dat er een Amerikaanse rijdt, dan een Nederlandse in een Amerikaans pak. Dus als het stoppen van Schoutens betekent dat er meer Amerikaanse vrouwen de WB in kunnen, ben ik daar gewoon blij mee.
  strawbale vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Maar als er geen Amerikaansen zijn die dat niveau aankunnen? Helpt het dan niet als iemand onder die vlag de sport in de kijker speelt? En heeft bijvoorbeeld Bart Swings niet ook het eea gehad aan het pad dat zijn naamgenoot voor hem effende bij de Belgische schaatsbond?
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En wat levert het Bosker op momenteel? Overvleugeld aan alle kanten door Roest & co... en Bosker maak opdraven voor NK's en WB's als niemand wilt rijden. Het is maar wat je wilt bereiken.
  In the end: Olympisch Goud is Olympisch goud.. pad naar toe is irrelevant.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Als Schoutens een Amerikaanse buiten WB circuit kan houden... is het maar de vraag of die Amerikaanse überhaupt iets te zoeken heeft binnen het sport.

  Maar goed: als Bloemen geen goud had gewonnen... benieuwd of men zo pertinent tegen hem zou zijn.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dat laatste: nee, dat denk ik niet. Ik denk dat Swings ook zonder Veldkamp het wel had gered, hij was voor hij schaatste al een grotere naam in België dan Veldkamp ooit geweest is.

  En dat eerste: prima, dan rijdt er een Amerikaanse minder. En misschien wel iemand van het ander land meer.
  strawbale vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat zeg ik toch ook niet??? Ik zeg dat hij dat lekker moet doen, maar dat hij daar ook gewoon eerlijk over kan zijn.
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Czerwonka maakt zojuist bekend dat ze overweegt haar carrière te beëindigen. Haar trainer (assistent trainer in nationale Sprint team) is per direct ontslagen. Reden zou zijn dat hij niets zou toevoegen aan het team. Hijzelf heeft redenen te horen gekregen die niet kloppen met feiten. Ze zoeken een andere assistent trainer.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat zou het einde zijn van een Poolse generatie die zij vormde samen met Zlotkowska, Wozniak en de wat oudere Bachleda-Curus. Voor het Poolse vrouwenschaatsen toch een gouden generatie. Gelukkig staan er met Bosiek en Ziomek enkele talenten klaar. Desalniettemin zou het jammer zijn als Czerwonka stopt.
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het zou ook jammer zijn omdat ze kan zorgen voor plaatsing en een meerwaarde kan zijn in een teampursuit in opbouw. Zo kunnen de jongere talenten langzamerhand doorstromen.
 10. speedskating

  speedskating Member

  Zlotkowska is/was toch geblesseerd? Komt ze helemaal niet meer terug?

Deel Deze Pagina